Kaliningrad Stadium

Volvograd, Rusland

2018


Opgericht in:

35.212


Stadion Capaciteit:

FC Baltika Kaliningrad

Thuis van:

Kaliningrad Stadium

Het Kaliningrad Stadium is een uniek stadion in Kaliningrad, een exclave van Rusland gelegen tussen Polen en Litouwen. Het stadion heeft een capaciteit van 35.212 toeschouwers en is speciaal gebouwd voor het WK 2018.

Een nieuw thuis voor FC Baltika Kaliningrad

Na het WK wordt het Kaliningrad Stadium de thuisbasis van FC Baltika Kaliningrad, een club die in de Russische Eerste Divisie speelt. De club is erg trots op hun nieuwe stadion, dat een modern en comfortabel ontwerp heeft.

Een unieke locatie met een rijke historie

Kaliningrad is een unieke stad met een rijke historie. De stad was tot 1945 onderdeel van Duitsland en heeft nog steeds veel Duitse invloeden. Het Kaliningrad Stadium is gebouwd op het terrein van het voormalige Baltika-stadion, dat in 1958 werd geopend.

WK 2018

Tijdens het WK 2018 vinden er diverse wedstrijden in de groepsfase plaats in het Kaliningrad Stadium.

Groepswedstrijden:

  • Kroatië - Nigeria (16 juni 2018) 2-0
  • Servië - Zwitserland (22 juni 2018) 1-2
  • Spanje - Marokko (25 juni 2018) 2-2
  • Engeland - België (28 juni 2018) 0-1

Geen knock-outwedstrijden

In tegenstelling tot de andere stadions in Rusland, worden er in het Kaliningrad Stadium geen wedstrijden in de knock-outfase gespeeld.

Een unieke sfeer en een onvergetelijke ervaring

Het Kaliningrad Stadium is een prachtige locatie met een unieke sfeer. Het stadion is een must-see voor fans van FC Baltika Kaliningrad en voetballiefhebbers in het algemeen.
Highlights van FC Baltika Kaliningrad

prijzen

Prijzen van FC Baltika Kaliningrad

FNL winnaar 1x  1995
nederlandse-vlag

Nederlandse voetballers bij FC Baltika Kaliningrad

Geen Nederlanders

Ook Kaliningrad stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in de Kaliningrad stadium


Op dit moment is het niet mogelijk om een rondleiding door Kaliningrad stadium te volgen. 


Capaciteit van de Kaliningrad Stadium

Het Kaliningrad Stadium, gelegen in Kaliningrad, Rusland, heeft een capaciteit van ongeveer 35.212 toeschouwers. Dit stadion werd gebouwd voor het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2018 en werd gebruikt als een van de speelstadions tijdens het toernooi. Na het WK wordt de Kaliningrad Stadium gebruikt als de thuisbasis voor FC Baltika Kaliningrad, een Russische voetbalclub die speelt in de Russische Eerste Divisie.


Uitvak van de Kaliningrad Stadium

Het uitvak van de Kaliningrad Stadium biedt plaats aan ongeveer 1.000 tot 1.500 supporters van het bezoekende team tijdens voetbalwedstrijden. Deze sectie bevindt zich meestal aan een van de uiteinden van het stadion en is gescheiden van de rest van de tribunes om de veiligheid en scheiding tussen thuissupporters en uitsupporters te waarborgen. De precieze capaciteit kan variëren afhankelijk van de specifieke regelingen en veiligheidsvoorschriften die zijn vastgesteld voor elke wedstrijd.

Plattegrond Kaliningrad Stadium

HIernaast staat een plattegrond van de Kaliningrad Stadium