Elland Road

Leeds, Engeland

1897

Bouwjaar

37.890

Stadion Capaciteit: 

Leeds United FC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Elland Road

Elland Road is sinds 1919 de thuishaven van Leeds United FC. Het stadion heeft meerdere eigenaren gekend waaronder ook rugby clubs. Het stadion staat in de top 20 van grootste stadions van Engeland en heeft meerdere grootte wedstrijden georganiseerd waaronder FA Cup wedstrijden en heeft tijdens het wereld kampioenschap rugby 2 wedstrijden laten plaats vinden. Naast sport hebben daar meerdere concerten plaatsgevonden van grootte artiesten onder andere: Queen en U2 hebben zich daar laten horen. Het stadion is dus een bekend stadion in Engeland en is meer dan 100 jaar oud.

Prijzen Leeds United

 • Football League Championship (2020)
 • Football League First Division (1969, 1974, 1992)
 • Football League Second Division (1924, 1964, 1990)
 • FA Cup (1972)
 • EFL Cup (1968)
 • FA Charity Shield (1969, 1992)

Nederlandse spelers bij Leeds United FC

Vurnon Anita, Jordan Botaka, Jay-Roy Grot, Jimmy Floyd Hasselbaink, Willem Korsten, Robert Molenaar, Pascal Struijk, Mark de Vries, Clyde Wijnhard

Tickets

Elland Road bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Elland Road ?

Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit Elland Road

Het stadion heeft een capaciteit van 37.890. het stadion is geopend in 1897. Sinds 1919 is het het thuisstadion van Leeds United. Het stadion is 5 gerenoveerd namelijk in 1953, 1971, 1994, 2006 en van 2001 tot 2012. Het recordaantal toeschouwers was tegen Sunderland met een aantal van 57.892. Het stadion heeft 4 tribunes namelijk East stand, South stand, Revie stand en John Charles stand.  In de John Charles stand zit ook gelijk het uitvak. Je hebt daar meerdere parkeer plekken het kost om te parkeren bij het stadion 6 pond omgerekend 7 euro.

Uitvak Elland Road


Het uitvak van Elland Road, de thuishaven van Leeds United AFC, is een levendige en vaak vurige sectie van het stadion die gereserveerd is voor de supporters van het bezoekende team. Gelegen aan de zuidoostelijke hoek van het stadion, biedt het uitvak plaats aan duizenden fans die speciaal zijn gekomen om hun team te ondersteunen tijdens wedstrijden op deze iconische locatie.

Wat het uitvak van Elland Road zo bijzonder maakt, is de unieke sfeer en de intense rivaliteit die tijdens wedstrijden ontstaat. Bezoekende fans, gehuld in de kleuren van hun team en zwaaiend met vlaggen en sjaals, laten zich luid en duidelijk horen. Het uitvak is het epicentrum van passie en loyaliteit, en het gejuich, gezang en rivaliteit tussen de bezoekende en thuisfans dragen bij aan de opwinding van de wedstrijd.

De beveiliging in en rond het uitvak is strak om ervoor te zorgen dat de supporters veilig en gescheiden blijven van de thuisfans. Toch blijft de rivaliteit binnen de grenzen van sportiviteit en respect, en het uitvak is een plaats waar voetbalfans samenkomen om hun liefde voor het spel te delen, ongeacht hun teamkleuren.

Een bezoek aan het uitvak van Elland Road is een speciale ervaring voor supporters van het bezoekende team, en het biedt de mogelijkheid om de unieke sfeer en passie van dit historische stadion te ervaren. Het is een plek waar rivaliteit en sportiviteit hand in hand gaan en waar herinneringen worden gecreëerd die supporters een leven lang bijblijven.

 Plattegrond van het stadion van Leeds United

Hier is een plattegrond van het stadion van Leeds United

OV

Om Elland Road, het stadion van Leeds United AFC, te bereiken, kun je gebruikmaken van verschillende vormen van openbaar vervoer, afhankelijk van waar je je bevindt. Hier is de OV-informatie om Elland Road in Leeds te bereiken:

Met de trein: Leeds heeft een belangrijk treinstation, Leeds Railway Station, dat goed verbonden is met verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf Leeds Railway Station kun je een taxi nemen naar Elland Road, wat meestal een korte rit is, of je kunt gebruikmaken van lokale busdiensten.

Met de bus: Leeds heeft een uitgebreid netwerk van bussen die de stad bedienen. Verschillende buslijnen, waaronder de Elland Road Shuttle Service op wedstrijddagen, brengen je naar het stadion. Zorg ervoor dat je de dienstregeling van de bus controleert, vooral op wedstrijddagen, omdat er vaak speciale regelingen zijn.

Met de metro (trams): Leeds heeft geen metrolijn, maar er zijn plannen voor de ontwikkeling van een tramnetwerk. Controleer of er sinds mijn laatste kennisupdate nieuwe ontwikkelingen zijn met betrekking tot trams in Leeds.

Met de taxi of ridesharing: Taxi's en ridesharingdiensten zoals Uber zijn beschikbaar in Leeds en kunnen je rechtstreeks naar Elland Road brengen. Taxistandplaatsen zijn meestal te vinden bij treinstations en populaire locaties in de stad.

Zorg ervoor dat je de actuele dienstregelingen en eventuele service-updates controleert, vooral op wedstrijddagen wanneer er mogelijk wijzigingen zijn in de OV-dienstregelingen. Elland Road is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, en de bovengenoemde opties zouden je moeten helpen om het stadion te bereiken.

Hotels in de buurt

Als je op zoek bent naar hotels in de buurt van Elland Road, het stadion van Leeds United AFC, dan zijn er verschillende accommodaties om uit te kiezen. Hier zijn enkele hotels in de buurt van Elland Road:

 1. Jurys Inn Leeds: Dit hotel ligt op korte afstand van Elland Road en biedt comfortabele kamers, moderne voorzieningen en een restaurant. Het is een populaire keuze voor voetbalfans die het stadion willen bezoeken.

 2. Holiday Inn Leeds South: Dit hotel biedt kamers met moderne voorzieningen en een restaurant waar je kunt dineren. Het ligt op een gunstige locatie voor bezoekers van Elland Road.

 3. Village Hotel Leeds South: Dit hotel heeft een fitnessruimte, zwembad en spa voor gasten. Het ligt niet ver van Elland Road en biedt comfortabele kamers en voorzieningen.

 4. DoubleTree by Hilton Hotel Leeds City Centre: Als je de voorkeur geeft aan een hotel in het stadscentrum van Leeds, biedt dit hotel luxe accommodaties en een scala aan faciliteiten. Het stadion is vanaf hier gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

 5. Novotel Leeds Centre: Dit hotel ligt in het hart van Leeds en biedt moderne kamers en voorzieningen. Het stadion is goed bereikbaar vanuit dit hotel, of je kunt gebruikmaken van lokale OV-opties.

Het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral op wedstrijddagen, aangezien de vraag naar accommodatie in de buurt van Elland Road hoog kan zijn. Controleer beschikbaarheid, tarieven en recensies van deze hotels op populaire boekingssites of neem rechtstreeks contact op met de hotels voor meer informatie.