Tottenham Hotspur Stadium

Londen, Engeland

2019

Bouwjaar

62.214

Stadion Capaciteit: 

Tottenham Hotspur

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Tottenham Hotspur Stadium

Tottenham Hotspur Stadium is het gloednieuwe voetbalstadion van Tottenham Hotspur en is één van de 12 voetbalstadions in Londen. Het is gebouwd tussen 2015 en 2019. Tijdens de wedstrijd tussen Tottenham Hotsput en Crystal Palace is het stadion officieel in gebruik genomen. 


Er zijn 65 eetgelegenheden te vinden, een hotel en een bar van 65 meter mét ingenieus tapsysteem. Hierdoor kunnen meer dan 10.000 biertjes per minuut getapt worden. 


Naast alle faciliteiten kunnen er ook NFL wedstrijden gespeeld worden. Tottenham is een 10 jarig partnership aangegaan met de NFL. Onder het voetbalveld ligt namelijk een NFL grasmat.

Prijzen van Tottenham Hotspur

 • 2x Landstitel (1951, 1961)
 • 8x FA Cup (1901, 1921, 1961, 1962, 1967, 1981, 1982, 1991)
 • 4x Football League Cup (1971, 1973, 1999, 2008)
 • 7x FA Community Shield (1921, 1951, 1961, 1962, 1967 , 1981 , 1991)
 • 2x Europa Cup II (Uefa Cup/ Europa League) (1972, 1984)
 • 1x Uefa Cup (1963)

Nederlanders bij Tottenham Hotspur

Willem Korsten, Rafael van der Vaart, Edgar Davids, John Metgod, Mounir El Hamdaoui, Vincent Jansen, Michel Vorm

Tickets

Tottenham Hotspur bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Tottenham Hotspur ?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Tottenham Hotspur Stadium

De rondleiding door het stadion van Tottenham Hotspur wordt ook wel gezien als "een geweldige dag uit in Londen met de familie". Het is mogelijk om vanaf 15 juli een rondleiding in het stadion te volgen.


Capaciteit van Tottenham Hotspur Stadium

De capaciteit van het stadion van Tottenham Hotspur is 60.062. In het oude stadion, White Hart Lane, konden er meer dan 36.240 toeschouwers in. 


Door deze stijging is Tottenham Hotspur Stadium het op één na grootste stadion van Engeland. Alleen in Old Trafford kunnen meer supporters plaatsnemen. 

Uitvak van Tottenham Hotspur Stadiium

Over het uitvak in het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur is nog weinig bekend. Hiernaast zie je het oude uitvak op White Hart Lane.


© Uitvak Tottenham Hotspur - Ajax1

Plattegrond van Tottenham Hotspur Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van Tottenham Hotspur Stadium met alle vakken.

OV

het dichtstbijzijnde metrostation, Tottenham Hale station, is relatief ver weg, maar met een wandeling van ongeveer 30 minuten nog steeds op loopafstand. De wandeling vanaf station Seven Sisters langs Tottenham High Road duurt een paar minuten langer, maar is gemakkelijker te navigeren, of neem een bus naar Tottenham High Road. Beide stations liggen aan de Victoria-lijn die verbinding maakt met het centrum van Londen.


Makkelijker is echter om de bovengrondse trein te nemen, met treinen die van station Liverpool Street in het centrum van Londen naar station White Hart Lane rijden, dat op korte loopafstand van het stadion ligt. De reis duurt ongeveer een half uur.


In plaats van een bovengrondse TFL-trein kun je ook een nationale trein nemen vanaf station Liverpool Street naar station Northumberland Park, dat aan de andere kant van het stadion ligt.

Hotels in de buurt

Londen heeft een overvloed aan hotels om uit te kiezen, variërend van luxe boetiekhotels tot budgetaccommodaties. Hier zijn vijf tophotels in Londen die bekendstaan om hun kwaliteit, service en locatie:

 1. The Ritz London: Dit iconische hotel in het hart van Londen biedt luxueuze kamers en uitstekende service. Het is een symbool van elegantie en heeft een rijke geschiedenis. Het Ritz staat bekend om zijn afternoon tea en klassieke Engelse gastvrijheid.

 2. The Savoy: The Savoy is een ander legendarisch hotel aan de oevers van de Theems. Het biedt een tijdloze elegantie en stijl, met stijlvolle kamers en restaurants van wereldklasse. Het is een favoriete keuze onder beroemdheden en reizigers die op zoek zijn naar verfijning.

 3. Shangri-La Hotel at The Shard: Als je vanuit je hotelkamer een adembenemend uitzicht over Londen wilt hebben, is The Shard de plek. Dit ultramoderne hotel biedt een ongeëvenaard uitzicht over de stad, samen met luxe accommodaties en gastronomische ervaringen.

 4. Claridge's: Gelegen in het hart van Mayfair, is Claridge's een beroemd art-deco-hotel met een tijdloze charme. Het hotel biedt prachtige kamers, voortreffelijke eetgelegenheden en een uitstekende afternoon tea-ervaring.

 5. The Ned: The Ned combineert historische grandeur met moderne voorzieningen en biedt een unieke sfeer. Het is gevestigd in een voormalige bank en beschikt over diverse restaurants, een spa en een privéclub, allemaal onder één dak.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en tarieven van deze hotels kunnen variëren, afhankelijk van het seizoen en evenementen in Londen. Het is verstandig om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen, vooral bij populaire data.