Allianz Riviera

Nice, Frankrijk

2013

Bouwjaar

35.624

Stadion Capaciteit: 

OGC Nice

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Allianz Riviera

Het Allianz Riviera stadion is net als meerdere EK 2016 stadions gebouwd met het oog op het Europees Kampioenschap voetbal 2016. Het voetbalstadion is de thuisbasis van OGC Nice. Voorheen speelde OGC Nice in het Stade Municipal du Ray maar heeft in 2013 het onderkomen veranderd naar deze voetbaltempel. In dit stadion worden 3 groepswedstrijden gespeeld en één achtste finale voor het EK 2016. Het stadion is in 2 jaar gebouwd en opgeleverd in september 2013. De stad Nice is de eigenaar van het stadion en verhuurt het aan OGC Nice. Tijdens concerten kan het stadion maar liefst 45.000 toeschouwers huisvesten.

Prijzen van OGC Nice

  • 4x Landstitel (1951, 1952, 1956, 1959)

  • 3x Coupe de France (1952, 1954, 1997)

Nederlandse voetbalspelers bij 

OGC Nice

Dick van Dijk, Luigi Bruins, Arjan Vermeulen, Wesley Sneijder, Anwar Elghazi

Tickets

OGC Nice bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar OGC Nice?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in de Allianz Riviera

Dit supermoderne voetbalstadion biedt net als heel veel andere stadions een rondleiding aan voor de toeristen. Tijdens de rondleiding kom je op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek en loop je langs het veld van OGC Nice. Daarnaast kom je op de plekken van de VIP's en de pers. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en kost €10,- (volwassenen) €8 (kinderen en studenten). Tijdens het EK 2016 is het niet mogelijk om een rondleiding te boeken in het stadion. Boek hier jouw rondleiding.

Capaciteit van Allianz Riviera

Het voetbalstadion biedt plaats aan 35.624 toeschouwers tijdens de wedstrijden van OGC nice en het Franse nationale elftal.


Uitvak

Het uitvak bevindt zich in de Noord Oosthoek van het stadion en heeft 2 vakken die omringd zijn door plastic panelen.

Uitvak van Allianz Riviera

Het "Uivak" van OGC Nice, officieel bekend als de "Tribune Populaire Sud" (Zuidelijke Populaire Tribune), is een iconisch en levendig deel van het Allianz Riviera-stadion in Nice, Frankrijk. Deze tribune staat bekend om zijn fanatieke en gepassioneerde supporters die de club enthousiast aanmoedigen tijdens thuiswedstrijden.

De bijnaam "Uivak" is afgeleid van de naam van de OGC Nice-mascotte, een uil genaamd "Loulou," die erg geliefd is bij de fans. De tribune is vernoemd naar deze uil en staat symbool voor de trots en de sterke verbondenheid tussen de supporters en de club.

Plattegrond Allianz Riveria

Hier staat een plattegrond van de Allianz riveria met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer bij het stadion van OGC Nice, het Allianz Riviera-stadion, te komen, volg je over het algemeen deze stappen:

 • Trein of Tram: Als je in Nice aankomt via de trein of tram, kun je overstappen op het openbaar vervoer vanaf het centraal station of een ander nabijgelegen station.

 • Tram: Nice heeft een tramnetwerk, en je kunt Tramlijn 3 nemen, die in de buurt van het stadion stopt. Zoek naar de dichtstbijzijnde tramhalte bij jouw locatie en neem Tram 3 richting "Aéroport" of "CADAM."

 • Bus: Verschillende buslijnen in Nice stoppen ook in de buurt van het stadion. Je kunt de buslijnen en dienstregelingen controleren op de website van Lignes d'Azur, de openbaarvervoermaatschappij van Nice.

Hotels in de buurt

 1. Park Inn by Radisson Nice: Dit hotel ligt in de buurt van het stadion en biedt moderne voorzieningen, comfortabele kamers en een gunstige locatie voor voetbalfans.
 2. Novotel Nice Arenas Aeroport: Dit hotel is gelegen nabij de luchthaven van Nice en is gemakkelijk bereikbaar vanuit het stadion. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 3. ibis Styles Nice Cap 3000 Aeroport: Dit hotel ligt in de buurt van de luchthaven en biedt schone en comfortabele kamers. Het stadion is met het openbaar vervoer bereikbaar vanaf de nabijgelegen haltes.
 4. Hotel Campanile Nice Aéroport: Gunstig gelegen nabij de luchthaven en het stadion, biedt dit hotel betaalbare accommodaties en handige toegang tot het openbaar vervoer.
 5. Hotel Premiere Classe Nice - Promenade des Anglais: Dit budgetvriendelijke hotel ligt nabij de beroemde Promenade des Anglais en biedt eenvoudige, maar schone kamers. Het stadion is bereikbaar met het openbaar vervoer.