Holstein-Stadion

Kiel, Duitsland

1911

Opgericht in:

15.034

Stadion Capaciteit:

Holstein Kiel

Thuis van:

Holstein-Stadion

Het Holstein Stadion is een stadion in de Duitse stad Kiel. De voetbalclubs Holstein Kiel en de American footballclub Kiel Baltic Hurricanes spelen hun thuiswedstrijden in het Holstein-Stadion.

Het stadion biedt plaats aan 15.034 toeschouwers. Het Holsteinstadion werd in 1911 officieel geopend. Het stadion werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar werd in 1950 volledig herbouwd, inclusief de hoofdtribune. In 2005 was het mogelijk dat Holstein Kiel in de 2e Bundesliga zou komen 2. Bundesliga, maar het stadion voldeed niet aan bepaalde eisen die gesteld zijn om te kunnen spelen in de 2. Bundesliga. Om de eventuele promotie niet in gevaar te brengen, werd in 2006 besloten het stadion volledig te verbouwen, door de verbouwingen zijn er twee nieuwe overdekte tribunes gebouwd. Uiteindelijk ging de promotie niet door.

Highlights van Holstein Kiel

Prijzen van Holstein Kiel

  • 1x 2. Bundesliga (1965)
  • 1x Regionalliga (1998, 2001, 2008, 2009, 2013)

Nederlanders bij het Holstein Kiel

Er hebben geen Nederlandse voetbalspelers gespeeld voor Holstein Kiel.

Ook Holstein-Stadionbezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Holstein-Stadion

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Flyeralarm Arena. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Holstein-Stadion

De capaciteit van Holstein-Stadion bedraagt 15.034 plekken. Sinds kort zijn alle tribunes overdekt. 

Uitvak van Holstein-Stadion

Er is geen informatie beschikbaar over het uitvak in het Holstein-Stadion. Wanneer wij over informatie en beelden beschikken dan vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Plattegrond van Holstein-Stadion

Hiernaast staat een plattegrond van Holstein-Stadion met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Het stadion is te bereiken met bus 91, die vertrekt vanaf het centraal station of dichter bij de oude stad kan worden gepakt op de Andreas-Gayk-Straße. De reis duurt iets minder dan 20 minuten. Stap uit bij halte Am Stadion.


Bus 91 rijdt echter maar één keer per 30 minuten en heeft beperkte service in de daluren, en daarom kunnen bus 11, 501/502 of 900/901 handiger zijn. Vanaf het station vertrekken ook bussen. Stap uit bij halte Hanssenstraße, vanwaar het een klein stukje lopen is naar het stadion.