Hillsborough

Sheffield, Engeland 

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

1899

Bouwjaar

39.814

Stadion Capaciteit: 

Sheffield Wednesday

Club die in het stadion speelt:

Hillsborough

Hillsborough is het voetbalstadion van Sheffield Wednesday maar staat daarbij ook bekend om het Hillsboroughdrama. Het stadion is gebouwd in 1899 en behoort daarmee tot de oudere voetbalstadions in de wereld. Het stadion is vernoemd zoals veel oude Engelse stadions naar de wijk waarin het staat. Tot 1914 heette het stadion Owlerton Stadium. Doordat de wijk Hillsborough aan het uitbreiden was werd het stadion vanzelf onderdeel van de wijk en werd de naam van het stadion aangepast. Nabij het stadion lag ook de windhondenrenbaan met dezelfde naam waardoor het goed uitkwam dat de naam aangepast werd. Het stadion was in 1966 een van de speelstadions van het WK 1966.


Hillsboroughramp

HillsboroughrampIn 1989 werd in de FA Cup de halve finale gespeeld tussen Liverpool en Nottingham Forest. Deze wedstrijd werd in de 6e minuut gestaakt doordat er wegens een paniekuitbraak op de tribune van Liverpool mensen werden verdrukt tegen de hekken van het stadion. Uiteindelijk lieten 96 Liverpool fans tussen de 10 en 67 jaar het leven. Naar aanleiding van deze ramp werden in Engeland en later in de rest van Europa de hekken rond het veld weggehaald om de veiligheid te vergroten. In 1999 werd er een monument onthuld voor het stadion ter nagedachtenis aan de Hillsboroughramp. 

Prijzen van Sheffield Wednesday

  • 4x Landstitel (1903, 1904, 1929, 1930)
  • 3x FA Cup (1896, 1907, 1935)
  • 1x Football League Cup (1991)
  • 1x FA Community Shield (1935)

Nederlandse voetbalspelers bij Sheffield Wednesday

Regi Blinker, Royston Drenthe, Etiënne Esajas, Wim Jonk, Glenn Loovens, Gerald Sibon, Orlando Trustfull en Urby Emanuelson

Tickets

Sheffield Wednesday bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Sheffield Wednesday ?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding op Hillsborough

Neem een kijkje achter de schermen van Sheffield Wednesday met de Hillsborough stadium tour. Kom langs alle plekken waar je normaal als toeschouwers niet komt en beleef de history van dit oude stadion. Een rondleiding kost € 12,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.

Capaciteit van Hillsborough

Het voetbalstadion van Sheffield Wednesday heeft een capaciteit van 39.859 toeschouwers. Deze zijn verdeeld over de vier tribunes van het stadion die luisteren naar de namen:


North Stand - sinds 1961 - 9.255 toeschouwers

Presto West Stand - sinds 1966 - 6.559 toeschouwers - Hier bevindt zich onder meer het uitvak.

South Stand - sinds 1914 - 11.354 toeschouwers - De bekendste tribune van het stadion waar ook de tv camera's gevestigd zijn.

Spionkop - sinds 1914 - 11.210 toeschouwers - Hier bevindt zich de harde kern van Sheffield Wednesday en is gebouwd op een heuvel.

Uitvak van Hillsborough

Het uitvak van Sheffield Wednesday bevindt zich op de Presto West Stand en biedt plaats aan 3.700 uitsupporters. Bij grote wedstrijden kan het uitvak uitgebreid worden tot 6.000 toeschouwers.


© Sfeer op Hillsborough - Homefans

Plattegrond Hillsborough

Hiernaast staat een plattegrond van Hillsborough met alle vakken.

OV

U kunt het stadion bereiken met de Sheffield Supertram. De tram kan vanaf verschillende punten in het stadscentrum worden genomen (bijvoorbeeld het Kasteelplein, de kathedraal of het stadhuis). Neem de gele lijn in de richting van Middlewood. Stap uit bij halte Leppings Lane, vanwaar het een paar minuten lopen is naar het stadion.


Vanaf het busstation tegenover het treinstation kunt u ook bus 53 (naar Ecclesfield/Parson Cross) of bus 77 (naar Chapeltown) nemen. De rit duurt ongeveer 15 minuten.


Hotels in de buurt

  1. Hillsborough Hotel: Dit hotel ligt op loopafstand van het stadion en is ideaal voor voetbalfans die het gemak willen om het stadion te voet te bereiken.

  2. Jurys Inn Sheffield: Dit hotel bevindt zich in het stadscentrum van Sheffield en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer naar Hillsborough. Het biedt comfortabele accommodatie en moderne voorzieningen.

  3. Ibis Sheffield City: Dit budgetvriendelijke hotel ligt in het centrum van Sheffield en biedt een betaalbare optie voor reizigers. Het stadion is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer.

  4. The Garrison Hotel: Dit hotel ligt op ongeveer 3 kilometer van Hillsborough en biedt comfortabele kamers in een historisch gebouw.

  5. Leopold Hotel Sheffield: Dit is een luxe hotel in het centrum van Sheffield, op ongeveer 3 kilometer van het stadion. Het biedt stijlvolle accommodatie en eersteklas voorzieningen.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van kamers afhankelijk is van de datums van je verblijf en evenementen in de stad. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke periodes en evenementen in de buurt van Hillsborough. Deze hotels bieden een scala aan opties, van budgetvriendelijk tot luxe, zodat je de accommodatie kunt kiezen die het beste past bij je behoeften en budget.


luchthavens in de buurt

Doncaster Sheffield Airport (DSA): Doncaster Sheffield Airport ligt op ongeveer 45 kilometer ten oosten van Sheffield. Het biedt binnenlandse en enkele internationale vluchten. Dit is de dichtstbijzijnde luchthaven bij Sheffield, en het is een handige optie voor reizigers die naar de stad komen.

Andere luchthavens in de regio, die iets verder weg liggen, maar nog steeds bereikbaar zijn, zijn onder andere:

Manchester Airport (MAN): Manchester Airport ligt op ongeveer 55 kilometer ten westen van Sheffield en is een van de grootste luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. Het biedt tal van binnenlandse en internationale vluchten en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer naar Sheffield.

East Midlands Airport (EMA): East Midlands Airport ligt op ongeveer 60 kilometer ten zuidoosten van Sheffield en biedt een scala aan binnenlandse en internationale vluchten. Het is ook goed verbonden met het openbaar vervoer naar Sheffield.

Je kunt de luchthaven kiezen op basis van je reisplannen, beschikbaarheid van vluchten en persoonlijke voorkeur. Doncaster Sheffield Airport is de meest handige optie als je direct naar Sheffield wilt vliegen. Andere luchthavens, zoals Manchester Airport en East Midlands Airport, kunnen handig zijn als je meer vluchtmogelijkheden zoekt en bereid bent om een iets langere reistijd naar Sheffield te accepteren