Hillsborough

Sheffield, Engeland

1899

Opgericht in:

39.814

Stadion Capaciteit:

Sheffield Wednesday

Thuis van:

Sheffield Wednesday

Hillsborough

Hillsborough is het voetbalstadion van Sheffield Wednesday maar staat daarbij ook bekend om het Hillsboroughdrama. Het stadion is gebouwd in 1899 en behoort daarmee tot de oudere voetbalstadions in de wereld. Het stadion is vernoemd zoals veel oude Engelse stadions naar de wijk waarin het staat. Tot 1914 heette het stadion Owlerton Stadium. Doordat de wijk Hillsborough aan het uitbreiden was werd het stadion vanzelf onderdeel van de wijk en werd de naam van het stadion aangepast. Nabij het stadion lag ook de windhondenrenbaan met dezelfde naam waardoor het goed uitkwam dat de naam aangepast werd. Het stadion was in 1966 een van de speelstadions van het WK 1966.


Hillsboroughramp

HillsboroughrampIn 1989 werd in de FA Cup de halve finale gespeeld tussen Liverpool en Nottingham Forest. Deze wedstrijd werd in de 6e minuut gestaakt doordat er wegens een paniekuitbraak op de tribune van Liverpool mensen werden verdrukt tegen de hekken van het stadion. Uiteindelijk lieten 96 Liverpool fans tussen de 10 en 67 jaar het leven. Naar aanleiding van deze ramp werden in Engeland en later in de rest van Europa de hekken rond het veld weggehaald om de veiligheid te vergroten. In 1999 werd er een monument onthuld voor het stadion ter nagedachtenis aan de Hillsboroughramp. 

Highlights van Sheffield Wednesday

trofee

Prijzen van Sheffield Wednesday

  • 4x Landstitel (1903, 1904, 1929, 1930)
  • 3x FA Cup (1896, 1907, 1935)
  • 1x Football League Cup (1991)
  • 1x FA Community Shield (1935)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Sheffield Wednesday

Regi Blinker, Royston Drenthe, Etiënne Esajas, Wim Jonk, Glenn Loovens, Gerald Sibon, Orlando Trustfull en Urby Emanuelson

​​​​Een rondleiding op Hillsborough

Neem een kijkje achter de schermen van Sheffield Wednesday met de Hillsborough stadium tour. Kom langs alle plekken waar je normaal als toeschouwers niet komt en beleef de history van dit oude stadion. Een rondleiding kost € 12,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.

Ook Sheffield Wednesday bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

hillsborough

Capaciteit van Hillsborough

Het voetbalstadion van Sheffield Wednesday heeft een capaciteit van 39.859 toeschouwers. Deze zijn verdeeld over de vier tribunes van het stadion die luisteren naar de namen:


North Stand - sinds 1961 - 9.255 toeschouwers

Presto West Stand - sinds 1966 - 6.559 toeschouwers - Hier bevindt zich onder meer het uitvak.

South Stand - sinds 1914 - 11.354 toeschouwers - De bekendste tribune van het stadion waar ook de tv camera's gevestigd zijn.

Spionkop - sinds 1914 - 11.210 toeschouwers - Hier bevindt zich de harde kern van Sheffield Wednesday en is gebouwd op een heuvel.

uitvak-hillsborough

Uitvak van Hillsborough

Het uitvak van Sheffield Wednesday bevindt zich op de Presto West Stand en biedt plaats aan 3.700 uitsupporters. Bij grote wedstrijden kan het uitvak uitgebreid worden tot 6.000 toeschouwers.


© Sfeer op Hillsborough - Homefans

plattegrond-hillsborough

Plattegrond Hillsborough

Hiernaast staat een plattegrond van Hillsborough met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

U kunt het stadion bereiken met de Sheffield Supertram. De tram kan vanaf verschillende punten in het stadscentrum worden genomen (bijvoorbeeld het Kasteelplein, de kathedraal of het stadhuis). Neem de gele lijn in de richting van Middlewood. Stap uit bij halte Leppings Lane, vanwaar het een paar minuten lopen is naar het stadion.


Vanaf het busstation tegenover het treinstation kunt u ook bus 53 (naar Ecclesfield/Parson Cross) of bus 77 (naar Chapeltown) nemen. De rit duurt ongeveer 15 minuten.