Het Kasteel

Rotterdam, Nederland

1916

Bouwjaar

11.000

Stadion Capaciteit: 

Sparta Rotterdam

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Het Kasteel

Het Kasteel is het stadion van Sparta Rotterdam en is gebouwd in 1916. De naam van het stadion van Sparta Rotterdam is afgeleid aan het gebouw dat aan de lange zijde staat van het stadion. Het oudste stadion van Nederland is ontworpen door de architecten W.F. Overeijnder en J.H. de Roos. Door de jaren heen is het stadion meerdere keren verbouwd totdat in 1998/1999 het stadion volledig vernieuwd werd en alleen "Het Kasteel" bleef behouden. Het stadion werd met een kwartslag gedraaid waardoor het kasteel niet meer aan de korte maar aan de lange zijde van het stadion staat. Hierdoor dekt het ook niet meer de hele zijde van het stadion.


Het stadion had diverse inwoners die dienst deden als terreinmeester. De laatste bewoner verbleef er tot 1987 en luisterde naar de naam familie Kiss.

Prijzen van Sparta Rotterdam

  • 6x Landstitel (1909, 1911, 1912, 1913, 1915, 1959)

  • 3x KNVB beker (1958, 1962, 1966)
  • 1x Jupiler League (2016)

Nederlandse voetbalspelers bij Sparta Rotterdam

Pim Doesburg, Tonny van Ede, Gerrie ter Horst, Louis van Gaal, Bok de Korver, Winston Bogarde, Danny Koevermans, Ed de Goey, Kevin Strootman

Tickets

Het Kasteel bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Het Kasteel bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Het Kasteel

Het oudste stadion van Nederland biedt net als (bijna) alle stadions in Nederland een rondleiding aan om een kijkje te nemen achter de schermen. Tijdens deze rondleiding krijg je de historie mee van de club uit Rotterdam west. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn zoals de spelerstunnel, sponsorloges, het sponsorterras en de persruimte. Als afsluiter kom je in het Sparta Museum en krijg je een film te zien over de historie van de club.

Capaciteit van Het Kasteel

Het stadion van Sparta Rotterdam biedt plaats aan 11.000 toeschouwers. De tribunes van het stadion luisteren naar de namen Denis Neville Tribune, Kasteeltribune, Bok de Kover Tribune en de Tonny van Ede Tribune.


Op de Kasteeltribune is er een vak gemaakt voor de mindervalide zodat zij de wedstrijd op een mooie plek kunnen bekijken. De business seats bevinden zich op de Tonny van Ede Tribune samen met de 34 businessloges.


Uitvak

Het bezoekersvak bevindt zich op de Bok de Cover Tribune in de vakken 29 en 30.

n.

Uitvak van Het Kasteel

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Sparta Rotterdam in Het Kasteel te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Het Kasteel - Spangenaren Rotterdam

Plattegrond Het Kasteel

Hier staat een plattegrond met alle vakken.