HDI Arena

Hannover, Duitsland

1954

Opgericht in:

49.000

Stadion Capaciteit:

Hannover 96

Thuis van:

hannover-96-logo

HDI Arena

De HDI Arena is een voetbalstadion in de Duitste stad Hannover waarin Bundesliga-club Hannover 96 haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion werd geopend op 26 september 1954 en het ontwerp is van Schulitz & Partner Architects. De bouw van het stadion kostte destijds 82,8 miljoen euro. Voor het WK 2006 onderging het stadion een grondige renovatie. In totaal is er voor 66 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing van het stadion. Na de opening van het stadion ging het stadion door het leven als Niedersachsenstadion. Tussen 2002 en 2013 luisterde het stadion naar de naam AWD-Arena. 

Highlights van Hannover 96

prijzen

Prijzen van Hannover 96

  • 2x Kampioen Bundesliga (1938, 1954)
  • 1x DFB-Pogal (1992)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Hannover 96

Arnold Bruggink en Marc van Hintum

Ook de Hannover 96 bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in HDI Arena

Een keer per maand is er de mogelijkheid om een rondleiding door het stadion te volgen. Deze rondleiding duurt 90 minuten en is online te boeken. Een individuele rondleiding is ook mogelijk. Individuele rondleidingen zijn te boeken per e-mail (stadionfuehrung@hannover96.de) of per telefoon (0049-511 96 900 400). De rondleidingen worden gegeven door getrainde gidsen. Individuele rondleidingen kunnen in het Engels worden gegeven. De kosten voor de reguliere rondleiding bedragen €7,00 per persoon.

hdi-arena

Capaciteit van HDI Arena

De HDI Arena biedt plaats aan 49.000 Plätze toeschouwers. Daarbij gaat het om 41.000 zitplaatsen en 8.000 staanplaasten. Van de 8.000 staanplaatsen kunnen er 4.000 plaatsen tot zitplaatsen worden omgebouwd door mobiele stoeltjes. Daarnaast beschikt het stadion over 29 loges, 1.241 business-seats en 2.200 plaatsen voor hospitality arrangementen. 

uitvak-hdi-arena

Uitvak van HDI Arena

Het uitvak is gehuisvest in de noordoost hoek van het stadion, ingeklemd tussen de hoofdtribune (oostzijde) en de korte zijde op het noorden. Afhankelijk van de vraag naar kaarten van de uitspelende clubs kan het uitvak worden vergroot. Clubs die veel uitsupporters kennen, zoals Borussia Dortmund, bezetten de helft van de noordtribune.

© Uitvak Liverpool F.C. - The League Project
plattegrond-hdi-arena

Plattegrond HDI Arena

Hiernaast staat een plattegrond van het HDI Arena met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Het stadion is ook bereikbaar per forenzenspoor (S-Bahn). Het stadion wordt bediend door lijn S3, S7, S9 en S17, die allemaal door het centrum (Kröpcke of Thielenplatz) en het treinstation (Hauptbahnhof) gaan. Stap uit bij station Waterloo (S3, S7 en S9) of bij station Stadionbrücke (S3, S7 en S17). Beide stations liggen op 5 tot 10 minuten lopen van het stadion.


Als alternatief verbinden bus 100 en 200 het stadion met het stadscentrum. Stap uit bij halte HDI Arena (AWD Arena).

Als u dicht bij het stadion wilt verblijven en een groot budget heeft, zal het Courtyard by Marriott Hannover Maschsee waarschijnlijk uw voorkeur hebben als hotel. Voor degenen met een kleiner budget is Hotel Ahrberg Viertel een optie net ten westen van het stadion.


U kunt ook een hotel kiezen aan de zuidelijke rand van het stadscentrum, vanwaar het ongeveer 10 minuten lopen is naar het stadion. Garni Hotel Reverey, Mercure Hotel Hannover City en Lühmanns Hotel am Rathaus krijgen allemaal goede recensies en zijn redelijk geprijsd.