HDI Arena

Hannover, Duitsland

1954

Bouwjaar

49.000

Stadion Capaciteit: 

Hannover 96

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

HDI Arena

De HDI Arena is een voetbalstadion in de Duitste stad Hannover waarin Bundesliga-club Hannover 96 haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion werd geopend op 26 september 1954 en het ontwerp is van Schulitz & Partner Architects. De bouw van het stadion kostte destijds 82,8 miljoen euro. Voor het WK 2006 onderging het stadion een grondige renovatie. In totaal is er voor 66 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing van het stadion. Na de opening van het stadion ging het stadion door het leven als Niedersachsenstadion. Tussen 2002 en 2013 luisterde het stadion naar de naam AWD-Arena. 

Prijzen van Hannover 96

  • 2x Kampioen Bundesliga (1938, 1954)
  • 1x DFB-Pogal (1992)

Nederlandse voetbalspelers bij Hannover 96

Arnold Bruggink en Marc van Hintum

Tickets

Hannover 96 bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Hannover 96 ?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in HDI Arena

Een keer per maand is er de mogelijkheid om een rondleiding door het stadion te volgen. Deze rondleiding duurt 90 minuten en is online te boeken. Een individuele rondleiding is ook mogelijk. Individuele rondleidingen zijn te boeken per e-mail (stadionfuehrung@hannover96.de) of per telefoon (0049-511 96 900 400). De rondleidingen worden gegeven door getrainde gidsen. Individuele rondleidingen kunnen in het Engels worden gegeven. De kosten voor de reguliere rondleiding bedragen €7,00 per persoon.

Capaciteit van HDI Arena

De HDI Arena biedt plaats aan 49.000 Plätze toeschouwers. Daarbij gaat het om 41.000 zitplaatsen en 8.000 staanplaasten. Van de 8.000 staanplaatsen kunnen er 4.000 plaatsen tot zitplaatsen worden omgebouwd door mobiele stoeltjes. Daarnaast beschikt het stadion over 29 loges, 1.241 business-seats en 2.200 plaatsen voor hospitality arrangementen. 

Uitvak van HDI Arena

Het uitvak is gehuisvest in de noordoost hoek van het stadion, ingeklemd tussen de hoofdtribune (oostzijde) en de korte zijde op het noorden. Afhankelijk van de vraag naar kaarten van de uitspelende clubs kan het uitvak worden vergroot. Clubs die veel uitsupporters kennen, zoals Borussia Dortmund, bezetten de helft van de noordtribune.


Plattegrond HDI Arena

Hiernaast staat een plattegrond van het HDI Arena met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar Hannover 96 te reizen, moet je naar het HDI-Arena stadion in Hannover, Duitsland. Hier zijn de stappen om met het openbaar vervoer naar Hannover 96 te komen:

1:Reis naar Hannover: Als je niet al in Hannover bent, moet je eerst naar de stad reizen. Dit kan afhankelijk van je locatie betekenen dat je met de trein, bus of tram naar Hannover reist.

2:Tram naar de HDI-Arena: Vanuit het stadscentrum van Hannover kun je tramlijn 3 nemen om naar de HDI-Arena te komen. De halte bij het stadion is "Messe/Ost." De reistijd vanuit het stadscentrum is meestal ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de exacte locatie.

3:Lopen naar het stadion: Na het verlaten van de tramhalte, hoef je slechts een korte afstand te lopen naar de HDI-Arena. Volg de borden of de menigte fans als er een wedstrijd is.

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van de HDI-Arena in Hannover, Duitsland:

1:Courtyard by Marriott Hannover Maschsee: Dit hotel ligt op korte afstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.

2:Central-Hotel Kaiserhof: Dit historische hotel bevindt zich in de buurt van het stadscentrum en is gunstig gelegen voor toegang tot het stadion en andere attracties in Hannover.

3:Novotel Hannover: Dit hotel biedt comfortabele accommodatie en is gelegen in de buurt van het stadion en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

4:IntercityHotel Hannover: Dit hotel bevindt zich in de buurt van het centraal station van Hannover en biedt eenvoudige toegang tot het stadion en andere delen van de stad.

5:Hotel Loccumer Hof: Dit hotel ligt in het stadscentrum van Hannover en biedt comfortabele kamers en is gunstig gelegen voor zowel het stadion als andere bezienswaardigheden.

Luchthaven

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Hannover 96 is de Hannover Airport (Flughafen Hannover - HAJ). Deze luchthaven bevindt zich op ongeveer 11 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Hannover en is goed bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.