Goodison Park

Liverpool, Engeland

1892

Bouwjaar

40.569

Stadion Capaciteit: 

Everton FC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Goodison Park

Het voetbalstadion van Everton FC is Goodison Park en ligt in de stad Liverpool. Zoals veel stadions in Engeland ligt ook dit stadion dicht bij een ander stadion. Dit is het stadion van Liverpool namelijk Anfield. Het stadion is gebouwd in 1892 en was een van de speelstadions tijdens het WK 1966. Dit is een van de oudste stadions in de wereld. Daardoor is het stadion door de tijd heen flink wat keren verbouwd geweest tot het stadion dat het nu is. Het stadion heeft door zijn leeftijd de bijnaam "The Grand Old Lady" gekregen. In dit stadion zijn de meeste Premier League wedstrijden gespeeld van alle stadions.

Prijzen van Everton

  • 9x Landstitel (1891, 1915, 1928, 1932, 1939, 1963, 1970, 1985, 1987)
  • 5x FA Cup (1906, 1933, 1966, 1984, 1995)
  • 9x FA Community Shield (1928, 1932, 1963, 1970, 1984, 1985, 1986, 1987, 1995)
  • 1x Europa Cup II (Uefa Cup/ Europa League) (1985)

Nederlandse voetbalspelers bij Everton FC

Sander Westerveld, Andy van der Meyde, Johnny Heitinga, Raymond Atteveld, Royston Drenthe, Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen

Tickets

Everton bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Everton?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding op Goodison Park

In een van het oudste voetbalstadion van de wereld is het natuurlijk mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen. De rondleiding kost € 15 (volwassene) en €8 (kinderen). Tijdens deze rondleiding door het stadion kom je onder meer langs de kleedkamers en mag je er zelfs een kijkje in nemen. Tijdens wedstrijddagen worden er geen rondleidingen gehouden.

Capaciteit van Goodison Park

Het stadion van Everton biedt plaats aan 40.569 toeschouwers en is als typisch Engels stadion gebouwd. 3 van de 4 hoeken bevatten geen stoeltjes. In het stadion bevindt zich een kerkje met de naam St Luke's Church. Deze kerk bevindt zich tussen de Goodison Road Stand en de GWladys street Stand. Hierdoor trapt Eventon zijn thuiswedstrijden op zondag niet vroeg af, zodat er een kerkdienst mogelijk is in de ochtend. De tribunes van het Everton stadion hebben de namen gekregen van de straten achter de tribune. De tribunes heten:


Goodison Road Stand (West)

Bullens Road (Oost)

GWladys street Stand (Noord)

The Park End (Zuid)

Vroeger was de capaciteit van het voetbalstadion vele malen groter en is ook het bezoekersrecord gehaald dat nu nog staat op 78.299 uit 1948 in de wedstrijd Everton - Liverpool.

Uitvak van Goodison Park

Het uitvak heeft een capaciteit van 3.000 stoeltjes dat voor sommige clubs teruggeschroefd wordt naar 1.700. Het uitvak bevindt zich aan de Oost kant van het stadion op de Bullens Road tribune.


© Sfeer op Goodison Park - The Stadium Guide

Plattegrond Goodison Park

Hier naast staat een plattegrond van Goodison Park met alle vakken.

OV

Als u met de auto komt vanaf de M57 (die ten oosten van Liverpool loopt), neemt u afslag 4 en slaat u East Lancashire Road (A580) op in de richting van de stad. Volg de weg ongeveer 6,5 km (na Queens Drive gaat deze over in Walton Lane) totdat u Stanley Park aan uw linkerhand ziet en het stadion aan uw rechterhand. Treinstation Kirkdale ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de grond. Het station wordt bediend door regelmatige treinen vanaf het centraal station van Liverpool. De reis duurt iets minder dan 10 minuten. Als alternatief kan men bus 19/19A, 20 of 21 nemen vanaf Queen Square Bus Station (bijna tegenover station Lime Street), of lijn 311 en 350/351 vanaf Sir Thomas Street (in het stadscentrum). Op wedstrijddagen rijden er pendelbussen van het treinstation van Sandhills (ten noorden van het centrum) naar Goodison Park.


Hotels in de buurt

om te overnachten in de stad liverpool heb je een hotel nodig, je kunt naar dezelfde hotels gaan als je naar Anfield wilt, de beide clubs liggen in dezelfde stad. denk bijvoorbeeld aan een IBIS hotel of Premier INN hotel. de luchthaven is dezelfde als die Liverpool, er is namelijk een luchthaven ja in Liverpool, daar gaan vluchten heen en kan je gemakkelijk landen en ben je gelijk in de goede stad.

Luchthavens in de buurt

  1. Liverpool John Lennon Airport (LPL): Liverpool John Lennon Airport is de meest voor de hand liggende keuze voor reizigers die Everton bezoeken. Het ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Liverpool en biedt binnenlandse en enkele internationale vluchten.

  2. Manchester Airport (MAN): Manchester Airport is een van de grootste luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en ligt op ongeveer 58 kilometer ten oosten van Liverpool. Het biedt een breed scala aan binnenlandse en internationale vluchten.

Beide luchthavens bieden goede verbindingen met het openbaar vervoer en zijn geschikt voor reizigers die Everton FC willen bezoeken. De keuze van de luchthaven kan afhangen van je reisplannen, beschikbaarheid van vluchten en persoonlijke voorkeur. Over het algemeen is Liverpool John Lennon Airport de meest handige optie voor directe toegang tot Liverpool en Everton's Goodison Park-stadion.