Gillette Stadium

Foxborough, Amerika

2002

Opgericht in:

68.756

Stadion Capaciteit:

New England Revolution

Thuis van:

Gillette Stadium

Gilette Stadium is een stadion gelegen in Foxborough een plaats in de Amerikaanse staat Massachusetts. Gillette Stadium werd gebouwd tussen 2000 en 2002. Gillette Stadium werd gebouwd tussen 2000 en 2002. Het verving het oude Foxboro-stadion, waar tijdens het WK 1994 verschillende wedstrijden werden gespeeld. Het belangrijkste doel van het nieuwe stadion was om de New England Patriots  een nieuw, modern huis te bieden aan de NFL-kant. Verschillende opties voor meer stedelijke locaties in Boston, Providence of Hartford werden overwogen, maar deze voorstellen stuitten op hevig verzet van de lokale bevolking en uiteindelijk op het oude Foxborough. Er werd besloten om dezelfde locatie te gebruiken. Het nieuwe stadion werd betaald door zakenmagnaat Robert Kraft hij is de eigenaar van de New England Patriots, maar is ook eigenaar van de New England Revolution. De totale kosten worden geschat op 295.974.250 Euro. 

Gillette Stadium opende officieel op 11 mei 2002 met de wedstrijd New England Revolution tegen Dallas Burn dat eindigde in een 2-0 overwinning voor New England Revolution. 

Stadion voor het WK 2026 

Het Gillette Stadium, gelegen in Foxborough, Massachusetts, is geselecteerd als een van de stadions die WK-wedstrijden in 2026 zullen hosten!

Highlights van New England Revolution

Prijzen van New England Revolution

  • 1x Supporters Shield (2021)
  • 1x US Open Cup (2007)

Nederlanders bij het New England Revolution

Edwin Gorter, Richard Goulooze, Alexander Büttner, Geoffrey Castillion, 

Ook Gillette Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Gillette Stadium

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Gillette Stadium. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Gillette Stadium

De capaciteit van Gillette Stadium bedraagt 68.756 plekken. Voor New England Revolution wedstrijden is de capaciteit doorgaans beperkt tot een lager niveau dan zijn er 20.000 zitplaatsen beschikbaar. 

Uitvak van Gillette Stadium

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak in het het Gillette Stadium. Wanneer wij hierover beschikken plaatsen wij dat meteen op deze webpagina.

MLS

Plattegrond van Gillette Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van Gillette Stadium met alle vakken.