Ghelamco Arena

Gent, België

2013

Opgericht in:

20.000

Stadion Capaciteit:

KAA Gent

Thuis van:

kaa-gent-logo

Ghelamco Arena

Ghelamco Arena is het voetbalstadion van KAA Gent en is gebouwd in 2013. De bouw van het stadion heeft € 76.000.000 gekost. Het stadion van KAA Gent heeft de interieurprijs gewonnen in 2014 in de categorie Sport. In dat zelfde jaar werd het stadion ook uitgeroepen tot stadion van het jaar. Op het dak van het stadion ligt voor 13.000m2 aan zonnepanelen, het regenwater wordt opgevangen voor toilet gebruik en besproeiing van het veld. Daarnaast zijn er geen grote lichtmasten meer maar zijn er effectieve lampen onder het dak geplaatst om geen energie te verspelen aan lichtverlies. Door deze milieuvriendelijke oplossingen is dit het eerste ECOstadiun van de BeNeLux.

Highlights van KAA Gent

prijzen

Prijzen van KAA Gent

  • 1x Landstitel (2015)

  • 3x Beker van België (1964, 1984, 2010)

  • 1x Belgische Supercup (2015)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetballers bij KAA Gent

Aad Koudijzer, Foeke Booy, Cees Schapendonk, Remco Boere, Eric Viscaal, Sergio Padt, Tom Boere, Mbark Boussoufa en William Troost-Ekong

voetbalreis naar KAA Gent?
Koop vandaag nog je tickets!

ghelamco-arena

Capaciteit van de Ghelamco Arena

Het stadion van KAA Gent biedt plaats aan 20.000 toeschouwers. De tribunes in het stadion hebben allen een naam gekregen. Dit zijn Maes Pils Tribune (VIP tribune), Telenet Tribune (Familietribune), VDK Tribune en de Ghelamco Tribune (Spionkop). Op de Ghelamco Tribune is er de mogelijkheid voor minder valide om plaats te nemen en de wedstrijd te kijken.

uitvak-ghelamco-arena

Uitvak van de Ghelamco Arena

Het uitvak van KAA Gent bevindt zich in de hoek van de Telenet Tribune en de VDK tribune in de vakken 421 en 422.


Op dit moment heeft Voetbalstadion.net geen afbeelding van dit uitvak. Heb jij hier een leuke foto van? Stuur het ons op! 

plattegrond-ghelamco-arena

Plattegrond Ghelamco Arena

HIernaast staat een plattegrond van de Ghelamco Arena met alle vakken.