Fritz Walter Stadion

Kaiserslautern, Duitsland

1920

Bouwjaar

49.780

Stadion Capaciteit: 

1. FC Kaiserslautern

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Fritz-Walter-Stadion

Het Fritz-Walter-stadion is het stadion van 1. FC Kaiserslautern. Het stadion is gebouwd in 1920 en heeft sinds die tijd 12 renovaties ondergaan. Het stadion is vernoemd naar Fritz Walter. Hij was de aanvoerder van het West-Duitse elftal tijdens het WK 1954 die genomen werd door Duitsland. Het stadion heeft de bijnaam Betzenberg gekregen omdat het stadion op deze berg gebouwd is.

Tijdens het WK 2006 is het Fritz-Walter-Stadion één van de 12 speelstadions geweest. Er hebben zich 4 poulewedstrijden en 1 achtste finale afgespeeld in het stadion. In totaal werd er 10x gescoord in deze 5 wedstrijden.

Prijzen van 1. FC Kaiserslautern

  • 4x Landstitel (1951, 1953, 1991, 1998)
  • 2x DFB Pokal (1990, 1996)
  • 1x Duitse SuperCup (1991)

Nederlandse voetbalspelers bij 1. FC Kaiserslautern

Co Prins

Tickets

FC Kaiserslautern bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar FC Kaiserslautern?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Fritz-Walter-Stadion

Wil jij graag een bezoek brengen achter de schermen van het stadion van 1. FC Kaiserslautern? Ga dan mee met de onvergetelijke tour door het stadion en kom op plekken die normaal verboden zijn. Loop door de spelerstunnel naar het veld, bezoek de kleedkamers, kom langs de VIP boxen en bezoek de perskamer. Het is een interactive rondleiding waardoor je helemaal op gaat in de geschiedenis van de club en het stadion. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten.

Natuurlijk breng je ook een bezoek aan het Fritz Walter Museum dat onderdeel is van de stadiontour.

De rondleidingen starten bij de Ottmar Walter Tor (Block 16).

Capaciteit van Fritz-Walter-Stadion

Het stadion van 1. FC Kaiserslautern biedt plaats aan 49.850 toeschouwers. In 1953 werd het stadion na een renovatie toegankelijk voor 30.000 toeschouwers. Door de jaren heen werden de verschillende tribunes gerenoveerd. Eind jaren 80 waren de verschillende renovaties compleet en konden er 38.000 toeschouwers in het stadion. Dit was ook het moment om de naam van het stadion om te dopen naar Frits-Walter-Stadion. In 1994 en 1998 werden 2 nieuwe tribunes geopend. Dit waren de Noord tribune (1994) en de Zuid tribune (1998). Toen bekend werd dat het stadion voor het WK 2006 gebruikt werd begonnen de nieuwe renovatie rondes en werd het stadion in de stijl gebouwd van de nieuwe Zuid tribune.

Uitvak van Fritz-Walter-Stadion

Helaas is er niet veel bekend over het uitvak in het Fritz-Walter-Stadion.

Plattegrond Fritz-Walter-Stadion

Hier staat een plattegrond van de Johan Cruijff Arena met alle vakken.

OV

Trein: Kaiserslautern is goed bereikbaar met de trein. Als je vanuit een andere stad in Duitsland komt, kun je de trein nemen naar Kaiserslautern Hauptbahnhof (centraal station). Dit is het belangrijkste treinstation in de stad.

Lokale bussen: Vanaf Kaiserslautern Hauptbahnhof kun je lokale bussen nemen naar het stadion. Zoek naar buslijnen die je naar de buurt van het Fritz-Walter-Stadion brengen. De dichtstbijzijnde bushalte bij het stadion is meestal "Fritz-Walter-Stadion" of "Stadion Kaiserslautern."

Taxi's: Een andere optie is om een taxi te nemen vanaf het centraal station naar het stadion. Taxi's zijn meestal beschikbaar buiten het station.

Te voet: Als je liever wilt lopen, is het Fritz-Walter-Stadion op loopafstand van het centraal station. Volg gewoon de borden of vraag om aanwijzingen.

Hotels in de buurt

Saks Urban Design Hotel: Dit moderne hotel ligt op loopafstand van het stadion en biedt stijlvolle kamers en voorzieningen.

Art Hotel Lauterbach: Dit charmante hotel bevindt zich in de buurt van het stadion en heeft comfortabele kamers en een restaurant.

Hotel Restaurant Kerzenstüble: Dit hotel ligt op korte afstand van het Fritz-Walter-Stadion en biedt gastvrije accommodatie en een eigen restaurant.

Hotel Barth: Dit hotel is ook in de buurt van het stadion gelegen en biedt eenvoudige en schone kamers.

Hotel Heymann: Dit hotel bevindt zich op loopafstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en gratis parkeergelegenheid.

Luchthaven

De dichtstbijzijnde luchthaven bij het Fritz-Walter-Stadion in Kaiserslautern, Duitsland, is de Luchthaven Zweibrücken, ook bekend als Zweibrücken Airport (IATA: ZQW). Deze luchthaven ligt op ongeveer 52 kilometer ten westen van Kaiserslautern en wordt soms gebruikt door reizigers die naar de regio Kaiserslautern komen.

Vanaf de Luchthaven Zweibrücken kun je Kaiserslautern bereiken met verschillende vormen van openbaar vervoer, zoals treinen en bussen. De reistijd kan variëren, afhankelijk van de beschikbaarheid van verbindingen en de dienstregeling.

Een andere optie is om te vliegen naar de internationale luchthaven van Frankfurt, de Luchthaven Frankfurt am Main (IATA: FRA), die ongeveer 120 kilometer ten oosten van Kaiserslautern ligt. Vanaf de luchthaven van Frankfurt kun je met de trein naar Kaiserslautern reizen, wat een handige en efficiënte optie kan zijn.

Zorg ervoor dat je de dienstregelingen van treinen en bussen controleert om je reis van de luchthaven naar Kaiserslautern te plannen, en overweeg ook de beschikbaarheid van taxi's of huurauto's als alternatieven, afhankelijk van je voorkeur en tijdschema.