Estadio Wanda Metropolitano

Madrid, Spanje

1994

Bouwjaar

67.703

Stadion Capaciteit: 

Atletico Madrid

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Estadio Wanda Metropolitano

Estadio Wanda Metropolitano is het voetbalstadion van Atletico Madrid en na Santiago Bernabeu het tweede stadion in de stad Madrid. Het stadion is de opvolger van

Estadio Vicente Calderón. Hier speelde Atletico Madrid tot het seizoen 2017/2018. In Estadio Wanda Metropolitano werd op 1 juni 2019 de finale van de UEFA Champions League gespeeld.


De bouw van het stadion heeft Atletico Madrid 'slechts' 170 miljoen gekost. De gemeente Madrid heeft daarnaast 140 miljoen in het stadion geïnvesteerd. Dit hebben ze gedaan in ruil voor de grond van Estadio Vicente Calderón.

Prijzen van Atletico Madrid

  • 10x Landstitel (1940, 1941, 1950, 1951, 1966, 1970, 1973, 1977, 1996, 2014)

  • 10x Copa del Rey (1960, 1961, 1965, 1972, 1976, 1985, 1991, 1992, 1996, 2013)
  • 2x Supercopa (1985, 2014)
  • 1x Wereldkbeker (1974)
  • 2x UEFA Europa League (2010, 2012, 2018)
  • 1x Europa Cup 2 (1962)
  • 2x UEFA Super Cup (2010, 2012, 2018)

Nederlandse voetbalspelers bij 

Atletico Madrid

Jimmy Floyd Hasselbaink, Kiki Musampa, John Heitinga, Memphis Depay

Tickets

Atletico Madrid bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Atletico Madrid?

Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit van Estadio Wanda Metropolitano

Het Wanda Metropolitano is het stadion van Atlético Madrid. Het stadion werd in september 2017 officieel geopend en heeft een capaciteit van 68.456 zitplaatsen. Dit maakt het een van de grootste stadions in Spanje en Europa. Het stadion is ontworpen om de laatste technologische innovaties te bieden en biedt een geweldige ervaring voor de supporters. Er zijn diverse faciliteiten voor de supporters zoals VIP-zitplaatsen, een fanzone, een museum en een winkel. Het stadion wordt ook gebruikt voor andere evenementen zoals concerten en internationale voetbalwedstrijden. Het Wanda Metropolitano is een prachtige toevoeging aan de stad Madrid en een populaire bestemming voor voetbalfans van over de hele wereld.

Uitvak van Estadio Wanda Metropolitano

Het zicht van het uitvak van Estadio Vicente Calderón zie je hiernaast. Heb je zelf een foto van het uivak van Estadio Wanda Metropolitano? Stuur hem naar ons toe!

 

© Uitvak Estadio Vicente Calderón - Eindhoppen Blogspot

Plattegrond Estadio Wanda Metropolitano

Hier staat een plattegrond van Estadio Wanda Metropolitano met alle vakken.

OV

Het stadion is gemakkelijk te bereiken met de metro. Station Estadio Metropolitano ligt direct naast het stadion. Estadio Metropolitano is een halte op de oranje lijn 7, die ten noorden van het centrum van Madrid loopt, dus vanuit het centrum van Madrid is een overstap vereist bij bijvoorbeeld Pueblo Nuevo (lijn 5), Avenida de America (lijn 4, 6 en 9) of Gregorio Maranon (lijn 10).


Station Las Musas, ook op lijn 7, ligt ook op korte loopafstand van het stadion. Als alternatief kan het stadion worden bereikt - ongeveer 25 minuten - vanaf station Torre Arias, dat op lijn 5 ligt.

Er zijn geen hotels direct in de buurt van Wanda Metropolitano, hoewel er een paar opties zijn iets verder weg in het San Blas-gebied die ongeveer op loopafstand liggen (ongeveer 30 minuten). Deze hotels zijn Ilunion Alcala Norte, Ibis Madrid Valentin Beato, Ibis Budget Valentin Beato en Occidental Madrid Este, die allemaal goede recensies krijgen.

Hotels in de buurt

Het stadion van Atlético Madrid, het Wanda Metropolitano, ligt in het oosten van Madrid, Spanje. Er zijn verschillende hotels in de buurt van het stadion waar je kunt verblijven. Hier zijn enkele opties:

 1. Hotel ILUNION Alcalá Norte: Dit hotel ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het Wanda Metropolitano en biedt comfortabele accommodaties.

 2. Hotel Pullman Madrid Airport & Feria: Dit hotel ligt ook op korte afstand van het stadion en biedt moderne kamers en faciliteiten.

 3. AC Hotel Madrid Feria: Dit is een Marriott-hotel dat ook in de buurt van het stadion ligt en comfortabele accommodaties biedt.

 4. Hotel Nuevo Boston: Gelegen op ongeveer 10 minuten rijden van het stadion, dit hotel biedt betaalbare kamers en een handige locatie.

 5. Hotel Amura Alcobendas: Hoewel het niet direct naast het stadion ligt, biedt dit hotel een goede prijs-kwaliteitverhouding en ligt het op een redelijke afstand.

Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en tarieven van deze hotels controleert en een reservering maakt op basis van je voorkeuren en budget. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid kan variëren, afhankelijk van het seizoen en evenementen die in het stadion plaatsvinden.

Luchthavens in de buurt

Het Wanda Metropolitano-stadion van Atlético Madrid ligt in het oosten van Madrid, Spanje. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas (IATA: MAD). Deze luchthaven is de belangrijkste luchthaven van Madrid en bedient zowel nationale als internationale vluchten. Het ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van het Wanda Metropolitano-stadion en is de meest handige optie voor reizigers die naar wedstrijden of evenementen in het stadion willen gaan.

Vanaf de luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas kun je verschillende vervoersopties nemen, zoals taxi's, shuttlebussen en de metro, om naar het stadion te reizen. De metrolijn 7 (oranje lijn) is een handige optie om naar het Wanda Metropolitano-stadion te gaan. Het metrostation "Estadio Metropolitano" bevindt zich vlakbij het stadion.