Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Sevilla, Spanje

1958

Bouwjaar

45.500

Stadion Capaciteit: 

Sevilla FC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

  Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán is het voetbalstadion van Sevilla FC. De bouw van het stadion startte in 1956. Het stadion is vernoemd naar de president van de club die zich inzette voor de bouw van het nieuwe stadion: Ramón Sánchez Pizjuán. 


Ramón Sánchez Pizjuán overleed vlak voordat er met de aanleg van het stadion werd begonnen. Op 7 september 1958 werd het stadion voor het eerst in gebruik genomen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Sevilla FC - Real Jaén. 


Hetzelfde jaar nog werd de eerste officiele wedstrijd in het stadion gespeeld. Sevilla FC nam het in deze wedstrijd voor de Primera División op tegen rivaal Real Betis Sevilla.

Prijzen van Sevilla FC

  • 1x Landstitel Primera Division (1945)

  • 1x Landstitel Segunda Division A (2001)
  • 5x Copa del Rey (1935, 1939, 1948, 2007, 2010)
  • 1x Supercopa (2007)
  • 5x UEFA Europa League (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020, 2023)
  • 1x Europa Cup 2 (1962)
  • 1x UEFA Super Cup (2006

Nederlandse voetbalspelers bij 

Sevilla FC

Khalid Boulahrouz, Tarik Oulida, Hedwiges Maduro, Quincy Promes, Luuk de Jong, Karim Rekik

Tickets

Sevilla FC bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Sevilla FC?

Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit van Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

De capaciteit van het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán is door de jaren heen aangepast. Het plaatsen van een tweede ring op de korte zijdes in 1970 zorgde voor een vergroting van de capaciteit tot 70.000 plaatsen. Omdat in 1982 WK-wedstrijden in het stadion gespeeld moesten worden, werd het stadion verbouwd. 


Na deze verbouwing bood het stadion plaats aan 66.000 toeschouwers. In de jaren '90 werden alle staantribunes omgebouwd tot tribunes met zitplaatsen. De uiteindelijke capaciteit van het stadion bedraag 45.500 zitplaatsen.


Uitvak

Het uitvak van Estadio Ramón Sánchez Pizjuán is klein. Het uitvak bevindt zich in de zuidoostelijke hoek van het stadion en is te bereiken via ingang 11 of 11A. Ondanks dat het uitvak vrij hoog is, is het zicht op het veld uitstekend.

Uitvak van Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Sevilla FC in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Estadio Ramón Sánchez Pizjuán - Daniel's Voetbaltrips

Plattegrond Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Hier staat een plattegrond van Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met alle vakken.

OV

Sevilla is een prachtige stad in het zuiden van Spanje en heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem. Hier is wat informatie over het openbaar vervoer in Sevilla:

 1. Metro: Sevilla heeft een metrolijn die enkele belangrijke delen van de stad bedient. De metrolijn bestaat uit verschillende routes die je naar verschillende delen van de stad kunnen brengen, waaronder bezienswaardigheden en belangrijke stations.

 2. Bus: Het busnetwerk in Sevilla is uitgebreid en verbindt verschillende delen van de stad. Er zijn stadsbussen die binnen Sevilla opereren en interstedelijke bussen die je naar nabijgelegen steden en dorpen kunnen brengen.

 3. Tram: Er is ook een tramlijn in Sevilla, die enkele delen van de stad bedient. De tram is een handige optie om bepaalde wijken in Sevilla te verkennen.

 4. Fietsen: Sevilla heeft ook een openbaar fietsverhuursysteem genaamd "Sevici". Je kunt fietsen huren en de stad op twee wielen verkennen.

 5. Taxi's: Taxidiensten zijn wijdverspreid in Sevilla en zijn handig als je snel van de ene naar de andere locatie wilt reizen.

 6. Treinen: Het treinstation Santa Justa in Sevilla is een belangrijk knooppunt voor treinreizen in Spanje. Je kunt treinen nemen naar andere steden in Spanje, zoals Madrid en Barcelona, vanaf dit station.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van openbaar vervoer kan variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag en de dag van de week. Het kan handig zijn om een kaartje te kopen of een kaart te raadplegen om de routes en dienstregelingen van het openbaar vervoer in Sevilla te bekijken.

Hotels in de buurt


Sevilla is een populaire toeristische bestemming en biedt een breed scala aan accommodatieopties. Hier zijn enkele hotels in verschillende prijsklassen die zich in de buurt van het centrum van Sevilla bevinden:

Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel: Dit 5-sterrenhotel is een historisch juweel in het hart van Sevilla en biedt luxe accommodaties en eersteklas service.

Hotel Las Casas de la Judería: Dit charmante hotel is gevestigd in een reeks met elkaar verbonden huizen in de historische wijk van Sevilla, dicht bij veel bezienswaardigheden.

Hotel Don Paco: Een betaalbaar 3-sterrenhotel op loopafstand van de kathedraal van Sevilla en het Alcazar-paleis. Het biedt comfortabele kamers en een dakterras met uitzicht op de stad.

EME Catedral Hotel: Dit boutiquehotel ligt tegenover de kathedraal van Sevilla en biedt moderne en stijlvolle kamers. Het heeft ook een dakterras met een zwembad.

Hostel One Catedral: Als je op zoek bent naar budgetaccommodatie, is dit een goed hostel in het historische centrum van Sevilla met slaapzalen en privékamers.

Hotel Vincci La Rabida: Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van de wijk Santa Cruz en biedt comfortabele kamers en een binnenplaats met een fontein.

Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en tarieven controleert en een reservering maakt op basis van je voorkeuren en budget. Sevilla is een populaire bestemming, vooral tijdens het hoogseizoen, dus het is verstandig om vroeg te boeken.