Estadio municipal de Ipurua

Eibar, Spanje

1947

Opgericht in:

7.083

Stadion Capaciteit:

SD Eibar

Thuis van:

Estadio municipal de Ipurua

Estadio Municipal de Ipurua is een voetbalstadion gelegen in Eibar. Het stadion bied plaats aan 8.164 toeschouwers. SD Eibar is de vaste voetbalclub die het stadion gebruikt. SD Eibar speelt vanaf 2014 tot en met 2021 in de Primera División. Vanaf het seizoen 2021/22 speelde de ploeg in de Segunda División A. Estadio municipal de Ipurua opende officieel op 14 september 1947 met een wedstrijd tussen Eibar en Elgoibar. Voorheen hadden de plaatselijke clubs in de Spaanse stad Eibar verschillende kleinere terreinen bezet, maar toen deze clubs in de jaren veertig samensmolten tot SD Eibar, was er een groter terrein nodig. Al snel na de opening van het stadion begon de bouw van een echte hoofdtribune. In 1951 was de bouw van het hoofdtribune klaar. In de jaren 70 werden verdere verbeteringen aangebracht, waaronder extra afdekking voor de uiteinden van de stadion en er werden schijnwerpers geïnstalleerd. 

Highlights van SD Eibar

Prijzen van SD Eibar

  • 1x Spaanse 2de divisie kampioen (2014)

Nederlanders bij SD Eibar

Vincent Weijl


Ook Estadio municipal de Ipurua bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Estadio municipal de Ipurua

Er zijn rondleidingen beschikbaar in het Estadio municipal de Ipurua. Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en je zit met maximaal 20 personen in een groep. Je krijgt toegang in het stadion, de kleedkamers, museum, voetbalveld en nog veel meer. 

Kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud kosten €9

Volwassen kosten €12

Capaciteit van Estadio municipal de Ipurua

De capaciteit van Estadio municipal de Ipurua bedraagt 7.083 plekken. Alle plekken zijn zitplaatsen en ze zijn allemaal overdekt. 

Uitvak van Estadio municipal de Ipurua

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak van het Estadio municipal de Ipurua stadion. Wanneer wij hier over beschikken vermelden wij dat meteen op deze webpagina. 

Plattegrond van Estadio municipal de Ipurua

Hiernaast staat een plattegrond van Estadio municipal de Ipurua met alle vakken.