Estadio La Rosaleda - Malaga CF - Voetbalstadion.NET

Estadio La Rosaleda

Malaga, Spanje

1941

Opgericht in:

33.000

Stadion Capaciteit:

Malaga CF

Thuis van:

estadio-la-rosaleda-logo

Estadio La Rosaleda

Estadio La Rosaleda is het voetbal stadion van Malaga CF en is gebouwd in 1936 en werd geopend in 1941. Doordat Spanje niet actief deelgenomen heeft aan de Tweede Wereldoorlog heeft het stadion nooit hoeven vrezen voor bombardementen zoals andere Europese stadions. 


Het stadion is ontworpen door de architecten Enrique Atencia en Fernando Guerrero Strachan. Tijdens het WK van 1982 was dit een van de speelstadions voor de groepswedstrijden in groep F. Hierin speelde Schotland, Nieuw Zeeland en de Sovjet Unie (voormalig Rusland) tegen elkaar. 


Het stadion is eigendom van de Stad Malaga, de Provinvie Malaga en de Provinciale Staten van Andalusië. In het stadion van Malaga CF zijn er deuren vernoemd naar sterspelers van de club.

Highlights van Malaga CF

trofee

Prijzen van Malaga CF

  • 1x Intertoto Cup (2002)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 

Malaga CF

Kiki Musampa, Ruud van Nistelrooij, Joris Mathijsen, Nordin Amrabat

Ook Estadio La Rosaleda bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

estadio-la-rosaleda

Capaciteit van Estadio La Rosaleda

Het stadion van Malaga CF biedt plaats aan 33.000 toeschouwers en is bijna altijd uitverkocht. Dit komt doordat de club in 2013 is gepromoveerd naar de Primera Division en bijna alle stoeltjes aan seizoenskaarthouders heeft verkocht. 


Hierdoor is het ook erg lastig om zelf tickets te bestellen via de website. Tijdens de laatste renovatie 2000-2006 zijn de twee overkappingen geplaatst op het stadion om toeschouwers te beschermen tegen de hete zon die in het Zuiden van Spanje erger is dan de regen.


Uitvak

Omdat er in Spanje niet echt een cultuur is waar supporters hun club achterna reizen zijn de uitvakken niet groot en hoog weggestopt in het stadion. Ditzelfde geldt voor het uitvak van Malaga CF dat zich op de Zuid West tribune van het stadion bevindt.

uitvak-estadio-la-rosaleda

Uitvak van Estadio La Rosaleda

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Malaga CF in Estadio La Rosaleda te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Estadio La Rosaleda - F7Breda.nl

plattegrond-estadio-la-rosaleda

Plattegrond Estadio La Rosaleda

Hier staat een plattegrond van Estadio La Rosaleda met alle vakken.