Estadio La Rosaleda

Malaga, Spanje

1941

Bouwjaar

33.000

Stadion Capaciteit: 

Malaga CF 

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Estadio La Rosaleda

Estadio La Rosaleda is het voetbal stadion van Malaga CF en is gebouwd in 1936 en werd geopend in 1941. Doordat Spanje niet actief deelgenomen heeft aan de Tweede Wereldoorlog heeft het stadion nooit hoeven vrezen voor bombardementen zoals andere Europese stadions. 


Het stadion is ontworpen door de architecten Enrique Atencia en Fernando Guerrero Strachan. Tijdens het WK van 1982 was dit een van de speelstadions voor de groepswedstrijden in groep F. Hierin speelde Schotland, Nieuw Zeeland en de Sovjet Unie (voormalig Rusland) tegen elkaar. 


Het stadion is eigendom van de Stad Malaga, de Provinvie Malaga en de Provinciale Staten van Andalusië. In het stadion van Malaga CF zijn er deuren vernoemd naar sterspelers van de club.

Prijzen van Malaga CF 

  • 1x Intertoto Cup (2002) 

Nederlandse voetbalspelers bij 

Malaga CF

Kiki Musampa, Ruud van Nistelrooij, Joris Mathijsen, Nordin Amrabat

Tickets

Malaga CF bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Malaga CF?

Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit van Estadio La Rosaleda

Het stadion van Malaga CF biedt plaats aan 33.000 toeschouwers en is bijna altijd uitverkocht. Dit komt doordat de club in 2013 is gepromoveerd naar de Primera Division en bijna alle stoeltjes aan seizoenskaarthouders heeft verkocht. 


Hierdoor is het ook erg lastig om zelf tickets te bestellen via de website. Tijdens de laatste renovatie 2000-2006 zijn de twee overkappingen geplaatst op het stadion om toeschouwers te beschermen tegen de hete zon die in het Zuiden van Spanje erger is dan de regen.


Uitvak

Omdat er in Spanje niet echt een cultuur is waar supporters hun club achterna reizen zijn de uitvakken niet groot en hoog weggestopt in het stadion. Ditzelfde geldt voor het uitvak van Malaga CF dat zich op de Zuid West tribune van het stadion bevindt.

Uitvak van Estadio La Rosaleda

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Malaga CF in Estadio La Rosaleda te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Estadio La Rosaleda - F7Breda.nl


Plattegrond Estadio La Rosaleda

Hier staat een plattegrond van Estadio La Rosaleda met alle vakken..

OV

De meeste bussen vertrekken vanaf de Alameda Principal. Als u bus 17 (richting La Palma) neemt, stapt u uit bij halte Avda. Dr. Marañón. Als bus 26 (naar Alegría de la Huerta), stapt u uit bij halte Rosario Pino. En als bus 2 (naar Ciudad Jardín), stapt u uit bij Jorge Silvela. In alle gevallen duurt de rit minder dan 10 minuten, gevolgd door een paar minuten lopen.


Er zijn geen hotels vlak bij Estadio La Rosaleda, maar als je een hotel kiest in het noordwestelijke deel van het stadscentrum, hoef je maar 15 minuten te lopen om bij het stadion te komen.


Hotel Tribuna, Ibis Málaga Centro en Salles Hotel Málaga liggen rond de rivierbedding van de Guadalmedina, krijgen goede recensies en zijn betaalbaar. Opties in de richting van het noorden van het centrum zijn Hotel Del Pintor, Casa de las Mercedes en het meer budget La Casa Mata Central. Voor alle hotels in de buurt van Estadio La Rosaleda klik hier, voor alle hotels in het stadscentrum hier.


er is ook een luchthaven in Malaga, het is niet een groot luchthaven maar er landen wel vliegtuigen.

Hotels in de buurt

Hier zijn de top 5 hotels in de buurt van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam:

Holiday Inn Amsterdam - Arena Towers: Dit moderne hotel ligt op slechts een steenworp afstand van de Johan Cruijff ArenA en biedt comfortabele kamers en uitstekende voorzieningen. Het is een populaire keuze voor voetbalfans en concertgangers.

Courtyard by Marriott Amsterdam Arena Atlas: Dit hotel bevindt zich ook op loopafstand van het stadion en biedt stijlvolle kamers en een terras met een prachtig uitzicht op de omgeving.

Hampton by Hilton Amsterdam Arena Boulevard: Gelegen aan de Arena Boulevard, biedt dit hotel moderne kamers en een gunstige locatie voor stadionbezoekers. Het heeft ook een gratis ontbijt.

Fletcher Hotel Amsterdam: Dit moderne hotel ligt iets verder van het stadion, maar het is nog steeds gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het biedt stijlvolle kamers en een prachtig uitzicht op Amsterdam.

Hampshire Hotel - Amsterdam ArenA: Dit hotel ligt op korte afstand van de Johan Cruijff ArenA en biedt comfortabele accommodaties en een gezellige bar. Het is een goede keuze voor fans die het stadion willen bezoeken.

Deze hotels bieden verschillende prijsklassen en voorzieningen, zodat je een optie kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften en budget past. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral op wedstrijddagen of tijdens grote evenementen, omdat de vraag naar accommodatie in de buurt van de Johan Cruijff ArenA hoog kan zijn.