Estadio José Zorrilla

Valladolid, Spanje

1982

Opgericht in:

26.512

Capaciteit stadion:

Real Valladolid

Thuis van:

Estadio José Zorrilla

Estadio José Zorrilla is de thuis basis van Real Valladolid.

Real Valladolid speelde eerder in het  oude Estadio José Zorrilla van 1942 tot 1982 daarna kon Real Valladolid gelijk naar Estadio José Zorrilla het nieuwe stadion vernoemd naar de poët José Zorrilla y Moral.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op 20 februari 1982 een wedstrijd tussen Real Valladolid en Athletic Bilbao de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor de ploeg uit Valladolid.

In 1982 werden er 3 WK groepswedstrijden gespeeld in Estadio José Zorrilla en de Copa del Rey finale van 1982 tussen Real Madrid en Sporting de Gijón werd in Estadio José Zorrilla gespeeld de wedstrijd eindigde in een 2-1 voor Real Madrid.

Highlights van Real Valladolid

Prijzen Real Valladolid

  • 1x Copa De La Liga (1984)
  • 1x Segunda División (2007)

Nederlandse spelers bij Real Valladolid

  • Haris Međunjanin

Rondleidingen door Estadio José Zorrilla

  1. Er zijn geen rondleidingen beschikbaar.

Ook Estadio José Zorrilla bezoeken? Koop dan nu je tickets!

Capaciteit Estadio José Zorrilla

Estadio José Zorrilla heeft een capaciteit van 27.618.

Het stadion is nog niet zo oud is een vervanging voor het oude stadion die dezelfde naam kent als het nieuwe stadion Estadio José Zorrilla. Er zijn plannen om de stadion capaciteit te verhogen naar 40.000

Hotels, OV en luchthaven

Een alternatief is bus 9, die vanaf de Plaza Madrid of het trein- en busstation kan worden genomen. Stap uit bij de Calle Hernando de Acuña (hoek Juan de Valladolid) vanwaar het 10 minuten lopen is naar het stadion.


Op wedstrijddagen is er een speciale busdienst naar het stadion die een uur voor de wedstrijd vertrekt. Vanaf onder andere de Plaza Mayor en het busstation rijden bussen.


er is geen informatie over hotels dichtbij het stadion, ook is er geen informatie over een luchthaven in de stad.