Estádio D. Afonso Henriques

Guimarães , Portugal

1965

Opgericht in:

30.165

Stadion Capaciteit:

Vitória SC

Thuis van:

Estádio D. Afonso Henriques

Estádio D. Afonso Henriques is een voetbalstadion in Guimarães, Portugal. Het stadion heeft een capaciteit voor 30.165 toeschouwers. Alle plekken zijn zitplaatsen. Het stadion is ontworpen door Eduardo Guimarães. De vaste speler is Vitória SC in het Estádio D. Afonso Henriques. Het stadion is volledig bebouwd in 1965 en werd in 2003 gerenoveerd voor het UEFA Europees Kampioenschap 2004, waar de twee Groep C-wedstrijden tussen Denemarken - Italië en Bulgarije - Italië werden gespeeld. In juni 2019 werden twee wedstrijden gespeeld in de finale van de UEFA Nations League. Er werden twee wedstrijden gespeeld, een halve finale en een troostfinale.

Highlights van Vitória SC

Prijzen van Vitória SC

  • 1x Supertaça Cândido de Oliveira (1988)
  • 1x Beker van Portugal (2013)

Nederlanders bij Vitória SC

Er hebben geen Nederlandse voetbalspelers gespeeld voor Vitória SC. 

Ook Estádio D. Afonso Henriques bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Estádio D. Afonso Henriques

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Estádio D. Afonso Henriques stadion. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Estádio D. Afonso Henriques

De capaciteit van Estádio D. Afonso Henriques bedraagt 30.165 plekken. Alle plekken zijn zitplaatsen en zijn volledig overdekt. De zitplekken zijn verdeeld over 4 tribunes (Noord-tribune, Oost-tribune, Zuid-tribune, west-tribune) 

Uitvak van Estádio D. Afonso Henriques

Het uitvak in het Estádio D. Afonso Henriques stadion is gelegen in een van de hoeken van het stadion. Volgens de plattegrond hieronder weergegeven heet het uitvak WP. 

Plattegrond van Estádio D. Afonso Henriques

Hiernaast staat een plattegrond van Estádio D. Afonso Henriques met alle vakken.