Estadio Anoeta

San Sebastián

1993

Opgericht in:

39.500

Stadion Capaciteit:

Real Sociedad

Thuis van:

Estadio Anoeta

Het Stadium die vooral gebruikt word door Real Sociedad ligt in de plaats San Sebastién. Het stadion biedt plaats aan 39.500 mensen. Het stadium werd geopend op 29 Juli 1993. in het stadion is ook een Atletiekbaan. De eerste wedstrijd die plaatsvond in het stadium was gelijk een pittige namelijk tegen Real Madrid. Het stadium is niet super geliefd door de fans omdat ze namelijk heel ver van het veld afzitten. ze willen ook nog uitbreiden namelijk van 39.500 naar 42.000. Dat gaat wel ten kostte van de atletiekbaan. De kosten om het stadium te bouwen waren 21 miljoen euro. het is in 2017-2019 ook gerenoveerd. 

Highlights van Real Sociedad

trofee

Prijzen van Real Sociedad

Primera división 2X (1981,1982)

Segunda división 3X (1949, 1967, 2010)

Copa del Rey 3X (1909, 1987, 2020)

Supercopa 1X (1982)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 

Real Sociedad

Sander Westerveld en Jeffrey Sarpong

Ook Estadio Anoeta bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

Capaciteit van Estadio Anoeta

Het Stadion van Real Sociedad biedt maar liefst 39.500 mensen plaats in het stadium. het drukst wat het daar is geweest is 36.760. ze zijn nog steeds van plan om het stadion uit te breiden. waardoor er nog meer mensen in kunnen. 

Uitvak van Estadio Anoeta

Het uitvak van Real Sociedad de Fútbol, ook wel bekend als het gastenvak, is een speciaal gedeelte van het Anoeta stadion waar de supporters van de tegenstander van Real Sociedad tijdens wedstrijden plaatsnemen. Het uitvak is gewoonlijk gereserveerd voor de supporters van de bezoekende ploeg en is onderdeel van het algehele zitplaatsen gedeelte van het stadion.

Het uitvak is vaak gescheiden van de thuissupporters om veiligheidsredenen, en de supporters in het uitvak zijn vaak onderhevig aan beperkingen, zoals verboden vlaggen of spandoeken. In het uitvak worden vaak speciale maatregelen genomen om te voorkomen dat er problemen ontstaan tussen de thuis- en uitsupporters.


Plattegrond Estadio Anoeta

Hier staat een plattegrond van Estadio Anoeta met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Vanaf al deze plaatsen is de wandeling naar het stadion in ongeveer een half uur te maken. De wandeling vanaf het treinstation waar de meeste lokale treinen aankomen (Euskotren) zal nog korter zijn.

Als u echter dicht bij Estadio Anoeta wilt verblijven, dan is Hotel Anoeta uw keuze. Het ligt recht tegenover het stadion en krijgt goede recensies.


Als alternatief zijn er een paar hotels iets noordelijker in de richting van het centrum, waaronder Hotel Silken Armara Plaza en Hotel Astoria 7. Beide zijn meer van het duurdere type en daarom niet goedkoop, maar ze liggen op slechts 10 minuten lopen van het stadion.