Estadi Ciutat de València

Valencia, Spanje

1969

Bouwjaar

26,354

Stadion Capaciteit: 

Levante UD

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

 Estadi Ciutat de València

Estadi Ciutat de València is de thuis basis van Levante UD.

Het stadion is over de jaren niet grondig gerenoveerd maar in 2016 zijn alle zitplaatsen en de structuur van het stadion veranderd. In het stadion zijn een paar vriendschappelijke wedstrijden gespeeld door het Spaanse voetbal elftal. Het stadion had een prijskaartje van 30 miljoen euro.

Prijzen Levante UD

 • 5x Copa del Rey (1937, 1938,1939,1940,1941)
 • 1x Segunda Division A (2004)
 • 3x Segunda Division B (1989, 1996, 1999)
 • 2x Tecera Division (1944, 1973)

Nederlandse Nederlandse spelers Levante UD

 • Johan Cruijff, Faas Wilkes
 • Tickets

  Levante UD bezoeken?

  Koop vandaag nog je tickets!

  Voetbalreis naar Levante UD?

  Koop vandaag nog je tickets!

  Rondleiding Estadi Ciutat de València

 • Er zijn geen rondleidingen beschikbaar.
 • Capaciteit van de Johan Cruijff ArenA

  Capaciteit Johan Cruijff Arena

  Het stadion biedt plaats aan 55.000 toeschouwers tijdens voetbalwedstrijden. De laatste jaren is het stadion meerdere keren verbouwd om zo de capaciteit van het stadion te vergroten. Eén van de unieke mogelijkheden in de Johan Cruijff ArenA is dat de dug-outs verwerkt zijn in de tribune. In Nederland is dit het enige stadion die dat heeft. Dit komt mede doordat de grachten die er om het veld lagen grotendeels gedicht zijn en daar stoeltjes zijn geplaatst. Dit heeft meer dan 2.000 plekken opgeleverd in het stadion.


  Fanatieke aanhang

  De fanatieke aanhang van Ajax bestaande uit de F-side en VAK410 zitten in de vakkan 125 t/m 129 en vak 425. VAK410 is afkomstig van het toenmalige vak 410 waar deze groep in zat. Nadat zij steeds meer sfeer gingen maken is dit vak verhuisd om dichterbij de F-side te zitten en samen meer sfeer te maken.


  Uitvak

  Het uitvak bestaat uit het vak 416 en 417 en zit gevestigd op de tweede ring. Bij Europese wedstrijden kan Ajax ook vak 414 en 415 beschikbaar stellen aan de uitspelende club zodat zij voldoende toeschouwers mee kunnen nemen. Er kunnen 1.600 toeschouwers in het uitvak plaatsnemen.

  Uitvak van de Johan Cruijff ArenA

  Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Ajax Amsterdam in de Johan Cruijff ArenA te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


  Het uitvak bestaat uit het vak 416 en 417 en zit gevestigd op de tweede ring. Bij Europese wedstrijden kan Ajax ook vak 414 en 415 beschikbaar stellen aan de uitspelende club zodat zij voldoende toeschouwers mee kunnen nemen. Er kunnen 1.600 toeschouwers in het uitvak plaatsnemen.

  plattegrond vanEstadi Ciutat de València

  Hier staat een plattegrond van Estadi Ciutat de València met alle vakken.

  OV

  Om informatie over het openbaar vervoer naar het Estadi Ciutat de València te verkrijgen, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Officiële website van het stadion: Controleer of het stadion een officiële website heeft. Vaak vind je daar informatie over de bereikbaarheid, inclusief aanwijzingen voor het gebruik van het openbaar vervoer.

  2. Openbaar vervoermaatschappij: Raadpleeg de website van de lokale openbaarvervoermaatschappij in Valencia. Deze website zou informatie moeten verstrekken over bus- en treinroutes, dienstregelingen en eventuele wijzigingen.

  3. OV-apps: Gebruik apps voor het openbaar vervoer zoals Google Maps, Moovit of de officiële OV-app van de stad Valencia. Voer het stadion als eindbestemming in en krijg gedetailleerde route-informatie, inclusief welke buslijnen of treinen je kunt nemen.

  4. Toeristeninformatiecentra: Bezoek een lokaal toeristeninformatiecentrum in Valencia. Ze kunnen gedrukte materiaal en persoonlijk advies bieden over de beste manieren om naar het stadion te reizen.

  5. Hotels en accommodaties: Als je in een hotel verblijft, vraag dan bij de receptie naar informatie over het openbaar vervoer naar het stadion. Hotels bieden vaak handige gidsen en tips voor gasten.

  Zorg ervoor dat je de meest actuele informatie verkrijgt, omdat dienstregelingen en routes kunnen veranderen.

  Hotels in de buurt

  Om hotels in de buurt van het Estadi Ciutat de València te vinden, kun je verschillende bronnen raadplegen:

  1. Hotelboekingssites: Websites zoals Booking.com, Expedia, Hotels.com en Agoda laten je hotels in een specifiek gebied zoeken. Je kunt de locatie instellen op "Ciutat de València" of een nabijgelegen referentiepunt, zoals het voetbalstadion, om hotels in de buurt te vinden.

  2. Google Maps: Gebruik Google Maps om hotels in de buurt van het Estadi Ciutat de València te vinden. Voer eenvoudig "hotels near Estadi Ciutat de València" in de zoekbalk in en bekijk de resultaten op de kaart. Dit geeft je een idee van de beschikbare accommodaties en hun afstand tot het stadion.

  3. Reiswebsites en forums: Bekijk reiswebsites zoals TripAdvisor of reisforums waar reizigers hun ervaringen en aanbevelingen delen. Dit kan je helpen bij het vinden van hotels met positieve recensies en handige tips.

  4. Officiële toeristeninformatie: Controleer de officiële toeristeninformatie van Valencia. Ze kunnen aanbevelingen doen voor accommodaties in de buurt van populaire bezienswaardigheden zoals het stadion.

  5. Hotelwebsites: Bezoek de officiële websites van hotels in de buurt. Sommige hotels bieden mogelijk speciale tarieven of arrangementen aan voor evenementen die plaatsvinden in het Estadi Ciutat de València.

  Zorg ervoor dat je de recensies en beoordelingen van andere gasten leest om een weloverwogen keuze te maken. Vergeet niet de beschikbaarheid en tarieven te controleren, aangezien deze kunnen variëren op basis van de datums van je verblijf.