Merkur Spiel Arena

Düsseldorf, Duitsland

2004

Bouwjaar

54.600

Stadion Capaciteit: 

Fortuna Düsseldorf

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Merkur Spiel Arena

De Merkur Spiel Arena is het voetbalstadion van Fortuna Düsseldorf en is gebouwd in 2004. De bouw van het stadion heeft € 218 miljoen gekost. De naam van het stadion is gesponsord door ESPRIT en heette tot 2009 de LTU Arena. Het stadion is gebouwd ter vervanging van het oude stadion van Fortuna Düsseldorf Rheinstadion. Het stadion heeft een dak dat geheel gesloten kan worden waardoor het in de winter goed verwarmd kan worden en veel concerten gehouden worden. Het dak van het stadion kan binnen 30 minuten open of dicht.

Prijzen van Fortuna Düsseldorf

  • 1x Landstitel (1933)
  • 2x DFB Pokal (1979, 1980)
  • 1x 2. Bundesliga (2018)

Nederlandse voetbalspelers bij Fortuna Düsseldorf

Peter Bakkers, Charlison Benschop, Virgil Breetveld en Max Schijns

Tickets

Fortuna düsseldorf bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Fortuna düsseldorf?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Merkur Spiel Arena

Tijdens de rondleiding door het stadion van Fortuna Düsseldorf neem je een kijkje in de kleedkamers en de VIP boxen van het stadion. Op de voetballoze zondagen zijn er rondleidingen voor mensen die niet in een groep komen vanaf 12:00 uur. Er zal altijd een gids mee lopen die meer kan vertellen over de geschiedenis van de club en de functionaliteiten van het stadion.

Capaciteit van Merkur Spiel Arena

Het stadion van Fortuna Düsseldorf biedt plaats aan 54.600 toeschouwers waarvan 9.917 staanplaatsen zijn. Deze zijn geplaatst nadat er in 2010 stoeltjes werden vervangen om een staanvak te creëren waardoor er meer dan 3.000 extra toeschouwers in konden. Tijdens concerten kunnen er zelfs 66.500 fans in. Het stadion telt 1.266 business seats die leder bekleed zijn. Er zijn 27 skyboxen in het stadion aanwezig met allen 12 zitplaatsen per skybox. Het bijzondere aan de stoeltjes in het stadion is dat deze willekeurig in kleur zijn geplaatst waardoor er geen logica in zit wat je bij veel stadions wel ziet.

Uitvak van Merkur Spiel Arena


Plattegrond Merkur Spiel Arena

Hiernaast staat een plattegrond van ESPRIT Arena met alle vakken.

OV

Openbaar vervoerplanners: Gebruik online OV-planners zoals Google Maps, 9292 (in Nederland), of de officiële website van Fortuna Düsseldorf om de beste route en tijden te vinden. Je kunt hier je vertreklocatie invoeren en de planner zal de beste OV-opties voor je genereren.

Trein: Als je vanuit Nederland reist, kun je overwegen om met de trein naar Düsseldorf te gaan. Het centraal station van Düsseldorf (Düsseldorf Hauptbahnhof) is goed verbonden met het stadion. Vanaf daar kun je de metro, tram of bus nemen naar de Esprit Arena (het stadion van Fortuna Düsseldorf).

Metro en Tram: Düsseldorf heeft een uitgebreid metronetwerk (U-Bahn) en tramnetwerk (Straßenbahn). De Esprit Arena is bereikbaar via de metrolijnen U78 en U79 en tramlijn 701. Zorg ervoor dat je de halte "Esprit Arena/Messe Nord" als eindpunt selecteert.

Bus: Er zijn verschillende buslijnen die in de buurt van het stadion stoppen. Controleer de dienstregelingen en routes om te zien welke het beste bij je past.

Taxi: Als je de voorkeur geeft aan een meer directe reismethode, kun je altijd een taxi nemen naar het stadion. Dit kan handig zijn als je met een groep reist of als je weinig tijd hebt.

Kaartjes: Zorg ervoor dat je een geldig vervoersbewijs hebt voor de gekozen vorm van openbaar vervoer. Dit kan een los kaartje zijn of een OV-chipkaart, afhankelijk van het systeem in Düsseldorf.

Tijdschema's: Controleer altijd de dienstregelingen van treinen, trams, en bussen, zodat je op tijd aankomt voor de wedstrijd. Houd ook rekening met eventuele vertragingen.

Stadionlocatie: Het stadion van Fortuna Düsseldorf (Esprit Arena) ligt in het noorden van de stad, niet ver van de luchthaven van Düsseldorf.

Raadpleeg altijd actuele informatie en dienstregelingen, omdat deze kunnen veranderen. Met de juiste planning kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het stadion van Fortuna Düsseldorf reizen en genieten van de wedstrijd.


EK 2024

17 juni 2024 om 18:00 België -Slowakije (Poule E) (0 - 1)

21 juni 2024 om 15:00 Slowakije- Oekraïne (1 - 2) 

24 juni 2024 om 21:00 Albanië - Spanje (0 - 1)

01 juli 2024 om 21:00 Frankrijk - België (1 - 0)(Achtste Finale)

06 Juli 2024 om 21:00  Engeland - Zwitserland (2 - 1)(Kwartfinale)

Hotels in de buurt

Tulip Inn Düsseldorf Arena: Dit hotel ligt op loopafstand van het stadion en is een populaire keuze voor voetbalfans. Het biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.

INNSIDE by Meliá Düsseldorf Seestern: Dit hotel ligt in de buurt van de Rijn en biedt gemakkelijke toegang tot het stadion. Het beschikt over stijlvolle kamers en heeft een restaurant en fitnessfaciliteiten.

Lindner Congress Hotel: Dit hotel ligt op korte afstand van de Esprit Arena en biedt moderne kamers, een restaurant en conferentiefaciliteiten.

NH Düsseldorf City-Nord: Hoewel dit hotel niet direct bij het stadion ligt, is het goed verbonden met het openbaar vervoer. Het biedt comfortabele accommodaties en een restaurant.

Mercure Hotel Düsseldorf Seestern: Dit hotel bevindt zich in de Seestern-businesswijk en biedt comfortabele kamers. Het stadion is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer.

Luchthaven

De luchthaven die het dichtst bij Fortuna Düsseldorf en de stad Düsseldorf in Duitsland ligt, is de "Flughafen Düsseldorf" (Düsseldorf Airport). Deze luchthaven is de belangrijkste internationale luchthaven van de regio en bevindt zich op ongeveer 7 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Düsseldorf. Het is ook relatief dicht bij het stadion van Fortuna Düsseldorf, de Esprit Arena.