ESPRIT Arena

Düsseldorf, Duitsland

2004

Opgericht in:

54.600

Stadion Capaciteit:

Fortuna Düsseldorf

Thuis van:

fortuna-dusseldorf

ESPRIT Arena

De ESPRIT Arena is het voetbalstadion van Fortuna Düsseldorf en is gebouwd in 2004. De bouw van het stadion heeft € 218 miljoen gekost. De naam van het stadion is gesponsord door ESPRIT en heette tot 2009 de LTU Arena. Het stadion is gebouwd ter vervanging van het oude stadion van Fortuna Düsseldorf Rheinstadion. Het stadion heeft een dak dat geheel gesloten kan worden waardoor het in de winter goed verwarmd kan worden en veel concerten gehouden worden. Het dak van het stadion kan binnen 30 minuten open of dicht.

Highlights van Fortuna Düsseldorf

prijzen

Prijzen van Fortuna Düsseldorf

  • 1x Landstitel (1933)
  • 2x DFB Pokal (1979, 1980)
  • 1x 2. Bundesliga (2018)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Fortuna Düsseldorf

Peter Bakkers, Charlison Benschop, Virgil Breetveld en Max Schijns

rondleiding

Een rondleiding in ESPRIT Arena

Tijdens de rondleiding door het stadion van Fortuna Düsseldorf neem je een kijkje in de kleedkamers en de VIP boxen van het stadion. Op de voetballoze zondagen zijn er rondleidingen voor mensen die niet in een groep komen vanaf 12:00 uur. Er zal altijd een gids mee lopen die meer kan vertellen over de geschiedenis van de club en de functionaliteiten van het stadion.

Ook Fortuna Düsseldorf bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

esprit-arena

Capaciteit van ESPRIT Arena

Het stadion van Fortuna Düsseldorf biedt plaats aan 54.600 toeschouwers waarvan 9.917 staanplaatsen zijn. Deze zijn geplaatst nadat er in 2010 stoeltjes werden vervangen om een staanvak te creëren waardoor er meer dan 3.000 extra toeschouwers in konden. Tijdens concerten kunnen er zelfs 66.500 fans in. Het stadion telt 1.266 business seats die leder bekleed zijn. Er zijn 27 skyboxen in het stadion aanwezig met allen 12 zitplaatsen per skybox. Het bijzondere aan de stoeltjes in het stadion is dat deze willekeurig in kleur zijn geplaatst waardoor er geen logica in zit wat je bij veel stadions wel ziet.

uitvak-esprit-arena

Uitvak van ESPRIT Arena

Helaas is er weinig tot niets bekend op dit moment over het uitvak. Wanneer dit bekend wordt zullen wij dit toevoegen aan deze pagina.


© Uitvak Liverpool F.C. - The League Project

plattegrond-esprit-arena

Plattegrond ESPRIT Arena

Hiernaast staat een plattegrond van ESPRIT Arena met alle vakken.