Ergilio Hatostadion

Willemstad, Curaçao

1998

Opgericht in:

10.000

Stadion Capaciteit:

Curaçao

Thuis van:

Ergilio Hatostadion

Het Ergilio Hato Stadion, ook wel bekend als het Sentro Deportivo Korsou (SDK), is het grootste sportstadion op Curaçao, gelegen in Willemstad, de hoofdstad van het eiland. Het stadion is vernoemd naar de legendarische Curaçaose voetballer Ergilio Hato, die een iconische figuur was in de lokale voetbalgeschiedenis.Met een capaciteit van ongeveer 15.000 toeschouwers biedt het Ergilio Hato Stadion een indrukwekkende locatie voor verschillende sportevenementen, met name voetbalwedstrijden. Het fungeert als de thuisbasis voor verschillende voetbalclubs op Curaçao en is ook de locatie voor belangrijke internationale en regionale wedstrijden.


Highlights van Curaçao

Prijzen van Curaçao  • 2x Jupiler League (1977, 1989)

  • 1x KNVB beker (2017)


Nederlandse voetbalspelers bij Vitesse

Just Göbel, Jan de Natris, Pierre van Hooijdonk, Glenn Helder, Roy Makaay, Stanley Menzo, Theo Janssen, Victor Sikora, John van den Brom, Phillip Cocu, Peter Bosz, Leo Beenhakker, Karel Aalbers, Theo Bos, Paul Verhaegh, Ricky van Wolfswinkel, Davy Pröpper, Marco van Ginkel

Een rondleiding in de Gelredome

Wil jij een kijkje nemen achter de schermen bij Vitesse en de kleedkamers zien? Maak dan de rondleiding mee en kom op plaatsen die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor de spelers. De rondleidingen kunnen gemaakt worden wanneer er een afspraak gepland is. De kosten voor de rondleiding zijn € 8,95 (volwassene) en € 6 (kinderen).

Ook de Gelredome bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

Capaciteit van de Gelredome

Het voetbalstadion van Vitesse biedt plaats aan 21.248 toeschouwers. Dit is de laatste jaren naar beneden bij geschroefd omdat Vitesse het stadion bij lange na niet vol kreeg en de sfeer minder werd. Met het sluiten van bepaalde rijen hoopt Vitesse de toeschouwers dichterbij elkaar te brengen en de sfeer te verhogen. De 4 tribunes hadden van oorsprong geen naam maar hebben dit in de afgelopen jaren wel gekregen:

  • Zuid tribune: Theo Bos tribune
  • West tribune: Just Göbel tribune
  • Noord tribune: Edward Sturing tribune
  • Oost tribune: Charly Bosveld tribune. De supporters van Vitesse hebben dit bepaald na een stemming over de nieuwe naam.

                                                          Uitvak

Het uitvak van Vitesse bevindt zich op de Edward Sturing tribune bij ingang Q. Het gaat hierbij om de vakken 125-126 en 225-226 en biedt plaats aan 1.200 supporters.

Uitvak van de Gelredome

Het stadion heeft een uitvak met een capaciteit van 1.500 plaatsen. Het uitvak is gelegen aan de achterlijn van het veld en biedt een goed zicht op het spel. Bezoekers van het uitvak worden geselecteerd door de bezoekende clubs.


© Uitvak Gelredome - De Gelderlander

Plattegrond Gelredome

Hier staat een plattegrond van de Gelredome met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Op wedstrijddagen rijden er pendelbussen tussen het NS-station van Arnhem en het stadion. De rit duurt niet langer dan 5 minuten.


Op niet-wedstrijddagen neemt u bus 7 vanaf station Arnhem Centraal. De bus vertrekt ongeveer elke 10 minuten voor de rit van 7 minuten naar het stadion. Neem de bus richting Rijkerswoerd. Stap uit bij halte GelreDome. Op wedstrijddagen rijden er pendelbussen tussen het NS-station van Arnhem en het stadion. De rit duurt niet langer dan 5 minuten. Op niet-wedstrijddagen neemt u bus 7 vanaf station Arnhem Centraal. De bus vertrekt ongeveer elke 10 minuten voor de rit van 7 minuten naar het stadion. Neem de bus richting Rijkerswoerd. Stap uit bij halte GelreDome.


Er zijn geen hotels in de buurt van het GelreDome, maar wel een paar opties in het centrum van Arnhem. Je kunt natuurlijk ook in het westen van Nederland blijven en na de wedstrijd de trein terug pakken.