Opgericht in:
Stadion Capaciteit:
Thuis van:
Het Ergilio Hato Stadion, ook wel bekend als het Sentro Deportivo Korsou (SDK), is het grootste sportstadion op Curaçao, gelegen in Willemstad, de hoofdstad van het eiland. Het stadion is vernoemd naar de legendarische Curaçaose voetballer Ergilio Hato, die een iconische figuur was in de lokale voetbalgeschiedenis.
Met een capaciteit van ongeveer 15.000 toeschouwers biedt het Ergilio Hato Stadion een indrukwekkende locatie voor verschillende sportevenementen, met name voetbalwedstrijden. Het fungeert als de thuisbasis voor verschillende voetbalclubs op Curaçao en is ook de locatie voor belangrijke internationale en regionale wedstrijden.
2x Jupiler League (1977, 1989)
Just Göbel, Jan de Natris, Pierre van Hooijdonk, Glenn Helder, Roy Makaay, Stanley Menzo, Theo Janssen, Victor Sikora, John van den Brom, Phillip Cocu, Peter Bosz, Leo Beenhakker, Karel Aalbers, Theo Bos, Paul Verhaegh, Ricky van Wolfswinkel, Davy Pröpper, Marco van Ginkel
Wil jij een kijkje nemen achter de schermen bij Vitesse en de kleedkamers zien? Maak dan de rondleiding mee en kom op plaatsen die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor de spelers. De rondleidingen kunnen gemaakt worden wanneer er een afspraak gepland is. De kosten voor de rondleiding zijn € 8,95 (volwassene) en € 6 (kinderen).
Het voetbalstadion van Vitesse biedt plaats aan 21.248 toeschouwers. Dit is de laatste jaren naar beneden bij geschroefd omdat Vitesse het stadion bij lange na niet vol kreeg en de sfeer minder werd. Met het sluiten van bepaalde rijen hoopt Vitesse de toeschouwers dichterbij elkaar te brengen en de sfeer te verhogen. De 4 tribunes hadden van oorsprong geen naam maar hebben dit in de afgelopen jaren wel gekregen:
Het uitvak van Vitesse bevindt zich op de Edward Sturing tribune bij ingang Q. Het gaat hierbij om de vakken 125-126 en 225-226 en biedt plaats aan 1.200 supporters.
Het stadion heeft een uitvak met een capaciteit van 1.500 plaatsen. Het uitvak is gelegen aan de achterlijn van het veld en biedt een goed zicht op het spel. Bezoekers van het uitvak worden geselecteerd door de bezoekende clubs.
© Uitvak Gelredome - De Gelderlander
Hier staat een plattegrond van de Gelredome met alle vakken.
Hotels, OV en luchthaven
Op wedstrijddagen rijden er pendelbussen tussen het NS-station van Arnhem en het stadion. De rit duurt niet langer dan 5 minuten.
Op niet-wedstrijddagen neemt u bus 7 vanaf station Arnhem Centraal. De bus vertrekt ongeveer elke 10 minuten voor de rit van 7 minuten naar het stadion. Neem de bus richting Rijkerswoerd. Stap uit bij halte GelreDome. Op wedstrijddagen rijden er pendelbussen tussen het NS-station van Arnhem en het stadion. De rit duurt niet langer dan 5 minuten. Op niet-wedstrijddagen neemt u bus 7 vanaf station Arnhem Centraal. De bus vertrekt ongeveer elke 10 minuten voor de rit van 7 minuten naar het stadion. Neem de bus richting Rijkerswoerd. Stap uit bij halte GelreDome.
Er zijn geen hotels in de buurt van het GelreDome, maar wel een paar opties in het centrum van Arnhem. Je kunt natuurlijk ook in het westen van Nederland blijven en na de wedstrijd de trein terug pakken.