Wembley StadiumAlgemene informatie over het Wembley Stadium

Het Wembley stadium is vanaf de oprichting een private stadium geweest om mensen toegang te verlenen voor plezier (dit was vaak voetbal). Het stadion is gebouwd in 1923 en heeft omgerekend €850.000 gekost. In die tijd was dat enorm veel geld. Het stadion is razendsnel gebouwd en is binnen het jaar voltooid. In die tijd droeg het stadion de naam Empire Stadium. Het stadion was gastheer tijdens de finales van het WK 1966 en EK 1996.

Verbouwing

Om het beste nationale stadion van de wereld te hebben is er tussen 2000 en 2007 hard gewerkt aan het nieuwe Wembley Stadium zoals wij die nu kennen. De kosten van de bouw bedroegen maar liefst €1.000.000.000,-. Hiermee komt het stadion stijf bovenaan de lijst met duurste verbouwingen ooit aan een stadion. De openingswedstrijd tussen Jong Engeland en Jong Italië was razendsnel uitverkocht en zorgde gelijk voor een record. Er waren nog nooit zoveel toeschouwers aanwezig bij een wedstrijd tussen twee jong teams, namelijk 60.000. Er is bewust voor de rode kleur stoeltjes gekozen in het stadion omdat Engeland in het rood speelde tijdens het WK 1966 en won.

Finales

Naast dat dit het stadion is van de nationale ploeg van Engeland is het ook HET finale stadion van Engeland. De finales van de FA Cup (belangrijkste beker in Engeland) en de finale van de League Cup worden zoals vanouds weer gespeeld in het Wembley Stadium.


Capaciteit Wembley Stadium

Het Wembley stadium heeft een capaciteit van 90.000 zitplaatsen. Hiermee is het het grootste overdekte stadion van Europa. Tijdens concerten biedt het stadion zelfs nog 15.000 staanplaatsen aan op het veld. Dan worden wel 15.000 stoeltjes in beslag genomen door het podium of niet verkocht door het slechte zicht.
Voordat het stadion verbouwt werd konden er ongeveer 85.000 toeschouwers plaats nemen.

Tijdens de verbouwing is er vooral gedacht aan het comfort in het stadion en het uitbreiden van de business mogelijkheden. Er zijn meer business seats en business units bijgekomen.

Omvang van het stadion

Het stadion is met een hoogte van 133 meter het hoogste stadion van de wereld. Met de twee schuifdaken die het stadion rijk is, is het hiermee ook gelijk het grootste stadion met een schuifdak. De schuifbare delen zorgen ervoor dat er bij slecht weer alle stoeltjes overdekt zijn.

Hieronder een aantal feitjes van het stadion:

  • - Het scoreboard is 24 bij 8 meter.

 

  • - Het stadion telt 2618 toiletten en is hiermee recordhouder van het aantal toiletten in een gebouw.

 

  • - Er zijn 161 skyboxen aanwezig

 

  • - Er is een ziekenhuis in het stadion voor spelers maar ook voor de toeschouwers (uniek)

 

  • - Er zijn 4 kleedkamers (dit omdat er tijdens American Football wedstrijden veel meer spelers zijn dan voetbalwedstrijden.

 

  • - 400 stoelen waar je alleen kan zitten wanneer je uitgenodigd wordt. Dus NIET TE KOOP

 

  - 1900 Bobby Moore seats die behoorlijk aan de prijs zijn (voor de komende 3 jaar uitverkocht)

Uitvak

Omdat het een Nationaal stadion is zijn er geen uitvakken aanwezig. Tijdens de bekerfinales wordt het stadion letterlijk door midden gedeeld en heeft elk team zijn eigen deel. Tijdens Internationale wedstrijden wordt er gekeken naar de hoeveelheid uitsupporters die mee reizen met het land. Vaak worden deze schuin achter het doel geplaatst op de eerste ring.


Rondleiding Wembley Stadium


Engels Nationaal voetbalelftal

Prijzen van Engels Nationaal voetbalelftal

 • 0x Europees Kampioen (-)
 • 1x Wereld Kampioen (1966)
 • 0x Olympische Spelen (-)

Tickets Engels Nationaal voetbalelftal


Wembley Stadium bereiken

Adres Wembley Stadium

London HA9 0WS, Verenigd Koninkrijk

Parkeren bij het Wembley Stadium

Met de bus naar Wembley Stadium

Met de trein naar Wembley Stadium


Plattegrond Wembley Stadium

Hieronder staat een plattegrond van het Wembley Stadium met alle vakken.

plattegrond-wembley-stadium


Belangrijke gebeurtenissen in het Wembley Stadium

De finale van het EK in 2020 zal gespeeld worden in het Wembley Stadium. De EK van 2020 wordt gehouden in twaalf verschillende landen waarvan de finale in London. Meer informatie over de EK finale in 2020 kunt u hier vinden.  

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *