Olympic StadiumAlgemene informatie over het Olympic Stadium

Het Olympic stadium is het nieuwe voetbalstadion van West Ham United. Voorheen speelde West Ham United op Boleyn Ground maar dit stadion voldeed niet meer aan de behoefte van de club. Het nieuwe stadion dat heeft gefungeerd als hoofdlocatie tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen is volledig om getoverd tot voetbalstadion. De bouw van het stadion heeft 4 jaar geduurd en werd afgerond in 2011. Het stadion heeft maar liefst € 550 miljoen gekost omdat dit het uithangbord was voor de Spelen. Het dak op het stadion bedekt twee derde van alle zitplaatsen in het stadion. Het stadion bevindt zich op een soort eiland aan gezien er aan alle kanten van het stadion een rivier loopt. Dit zorgt voor een unieke sfeer van buiten het stadion waarbij je per brug naar het stadion loopt.


Capaciteit Olympic Stadium

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2012 had dit stadion een capaciteit van 80.000 en was het 3e stadion (qua grootte) van Engeland. Nu dit stadion als voetbalstadion gaat fungeren voor West Ham United wordt de capaciteit van het stadion terug gebracht tot 60.000 zitplaatsen. Tijdens concerten is het nog steeds mogelijk om 80.000 bezoekers binnen te laten.

Uitvak

Op dit moment is nog niet bekend waar het uitvak van West Ham United zich zal gaan bevinden. Er zijn verschillende plekken mogelijk waarbij ongeveer 2.700 toeschouwers van de bezoekende club plaats kunnen nemen.


Rondleiding Olympic Stadium

Op dit moment is er nog geen tour beschikbaar aangezien de verbouwing voor het stadion nog bezig zijn. Wanneer de rondleiding voor West Ham United beschikbaar wordt zal dit hier geplaatst worden zodat alle informatie beschikbaar is.


Prijzen van West Ham United

  • 3x FA Cup (1964, 1975, 1980)
  • 1x FA Community Shield (1964)
  • 1x Europa Cup II (Uefa Cup/ Europa League) (1965)

Nederlanders bij West Ham United

  • Raimond van der Gouw
  • Raymond Atteveld
  • Jeroen Boere
  • Marco Boogers

Olympic Stadium bereiken

Adres Olympic Stadium

Queen Elizabeth Olympic Park, London E20
2ST, Verenigd Koninkrijk


Plattegrond Olympic Stadium

Hieronder staat een plattegrond van het Olympic Stadium met alle vakken.
Plattegrond olympic stadium West Ham United


Belangrijke gebeurtenissen in het Olympic Stadium

https://www.instagram.com/p/BMBTPY1B2zf/