Etihad StadiumAlgemene informatie over het Etihad Stadium

Het Etihad Stadium is de thuisbasis van voetbalclub Manchester City. Het stadion is gesponsord door Etihad maar kent meerdere bijnamen zoals: COMS, The Blue Camp, Sportcity, Eastlands en City of Manchester Stadium. Het voetbalstadion van Manchester City beschikt over ringen en heeft alleen zitplaatsen. Het stadion is gebouwd in 1999 voor de Gemenebestspelen van 2002. In 2015 is de derde ring op het stadion gebouwd. Het stadion is voor maar liefst 250 jaar verhuurd aan Manchester City met als tegenprestatie dat zij het oude stadion "Maine Road" moesten afstaan aan de gemeente. Daarnaast betaald Manchester City 50% van de kaartverkoop aan de gemeente over 34.000 toeschouwers (de capaciteit van het vorige stadion "Maine Road").

Het stadion dat gebouwd werd voor de gemenebestspelen had oorspronkelijk een atletiekbaan om het veld heen. Dit is aangepast toen Manchester City het stadion in gebruik nam als voetbalstadion. De atletiek baan verdween onder de nieuwe eerste ring. In dit stadion ligt het grootste voetbalveld van Engeland. Door het elektronische scansysteem voor de kaartje kunnen er 1.200 toeschouwers per minuut het stadion betreden. Naast dat er in het stadion gevoetbald wordt biedt het ook plaats aan artiesten.


Capaciteit Etihad Stadium

Het voetbalstadion van Manchester City biedt plaats aan 60.000 toeschouwers. Door de uitbreiding van de eerste ring over te atletiek baan werd de capaciteit uitgebreid van 38.000 naar 50.000. Met het plaatsen van de derde ring in 2015 heeft het stadion de sprong gemaakt naar de 60.000 plaatsen. Het record aantal toeschouwers in het stadion is 47.339 en was een wedstrijd voor de Premier League tegen Arsenal.

Uitvak

Het uitvak bevind zich op de Zuid kant van het stadion en is verspreid over 3 ringen. Tijdens standaard wedstrijden biedt het uitvak van Manchester City plaats aan 3.000 toeschouwers. Voor de CUP wedstrijden in Engeland kan het uitvak uitgebreid worden naar 4.500 toeschouwers. Het uitpubliek en thuispubliek wordt gescheiden door een rij met stewards.


Rondleiding Etihad Stadium

De Manchester City rondleiding laat je de geschiedenis van de club ervaren. Tijdens de rondleiding neem je een kijkje achter de schermen van het Etihad Stadium. Hierbij zie je de warming-up ruimte, de kleedkamers, persruimte, business lounge en nog veel meer unieke plekken. Tot slot loop je door de spelerstunnel naar het veld en ervaar je hetzelfde gevoel als de spelers van Manchester City. De rondleiding duurt ongeveer 70 minuten die geleid wordt door een professionele gids. De kosten voor de rondleidingen zijn €19 (volwassenen) en €13 (kinderen).


Manchester City

Tickets Manchester City

Wil je een wedstrijd bezoeken van Manchester City in het prachtige Etihad stadium? Bezoek dan onze speciale Manchester City tickets pagina met alle informatie over de mogelijkheden. Je kan er ook voor kiezen om hieronder direct een wedstrijd uit te zoeken die je wilt bezoeken.

Datum & Speeltijd Wedstrijd Tickets Voetbalreis
ma. 21 aug 20:00 Manchester City - Everton Tickets


Prijzen van Manchester City

 • 4x Landstitel (1937, 1968, 2012, 2014)
 • 5x FA Cup (1903, 1934, 1956, 1969, 2011)
 • 4x Football League Cup (1970, 1976, 2014, 2016)
 • 4x FA Community Shield (1937, 1968, 1972, 2012)
 • 1x Europa Cup II (Uefa Cup/ Europa League) (1970)

Nederlanders bij Manchester City

 • Danny Hoekman
 • Alfons Groenendijk
 • Michel Vonk
 • Tyrone Loran
 • Ronald Waterreus
 • Gerard Wiekens
 • Kiki Musampa
 • Paul Bosvelt
 • Nigel de Jong
 • Karim Rekik

Etihad Stadium bereiken

Adres Etihad Stadium

Ashton New Rd, Manchester M11
3FF, Verenigd Koninkrijk


Plattegrond Etihad Stadium

Hieronder staat een plattegrond van het Etihad Stadium met alle vakken.

Plattegrond Etihad Stadium


Belangrijke gebeurtenissen in het Etihad Stadium

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *