Eintracht-Stadion

Braunschweig, Duitsland

1923

Bouwjaar

22.100

Stadion Capaciteit: 

Eintracht Braunschweig

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Eintracht-Stadion

Het Eintracht-Stadion is een stadion in de Duitse stad Braunschweig. Eintracht Braunschweig en de American footballclub Braunschweig Lions spelen in het Eintracht-Stadion hun thuiswedstrijden. Het stadion heeft een capaciteit voor 22.100 toeschouwers. De bouw van het stadion begon in 1923 en werd meteen het eigendom van de voetbalclub Eintracht Braunschweig. In 1979 werd de houten hoofdtribune vervangen door een nieuwe moderne tribune, maar deze verbouwing bracht de club op de rand van het faillissement. Om de club van de ondergang te behoeden, kocht de gemeente Brunswick het stadion. Doordat de gemeente het stadion gekocht had werd de officiële naam veranderd in Städtisches Stadion an der Hamburger Straße. In 2008 werden de naamrechten van het stadion door een groep lokale ondernemers gekocht, en de naam van de stadion werd weer terug veranderd in Eintracht-Stadion.

Prijzen van Eintracht Braunschweig

 • 1x Landskampioen (1967)
 • 2x Kampioen Noord-Duitsland (1908, 1913)
 • 13x Kampioen Braunschweig (1905, 1906, 1907, 1908, 1909, 1910, 1911, 1912, 1913, 1915, 1917, 1918, 1920)
 • 1x Oberliga Nord (1988)
 • 1x 3. Liga (2011)

Nederlandse voetbalspelers bij het Eintracht Braunschweig

Samuel Koejoe, Eric Verstappen


Naast deze 2 spelers zijn er helaas nog geen andere Nederlandse spelers die hier hebben gespeeld.

Tickets

Braunschweig bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Braunschweig?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in de Eintracht-Stadion

De rondleiding in het stadion van Braunschweig heet de zahlreiche Führungen. Schaf nu jouw kaarten aan voor de rondleiding door de Braunschweig.

Capaciteit van de Eintracht-Stadion

Het Eintracht-Stadion, gelegen in Braunschweig, Duitsland, heeft zijn eigen unieke kenmerken en geschiedenis, vergelijkbaar met de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Hier zijn enkele belangrijke details over het Eintracht-Stadion:

Capaciteit: Het Eintracht-Stadion biedt plaats aan een aanzienlijk aantal toeschouwers tijdens voetbalwedstrijden, met een capaciteit van ongeveer 22.100 zitplaatsen. Dit aantal kan variëren afhankelijk van de competitie en eventuele verbouwingen.


Fanatieke Aanhang: Eintracht Braunschweig, de voetbalclub die het stadion als thuisbasis gebruikt, ook een fanatieke aanhang. Deze supportersgroepen staan bekend om hun passie en inzet voor het aanmoedigen van hun team.


Uitvak: Het uitvak in het Eintracht-Stadion biedt ruimte aan een specifiek aantal bezoekende fans, en dit kan variëren afhankelijk van de aard van de wedstrijd. Hier kunnen de supporters van de uitspelende club hun team ondersteunen te midden van de rivaliteit en opwinding van de wedstrijd.Evenementen: Het Eintracht-Stadion wordt niet alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden, maar kan ook dienen als locatie voor andere evenementen, zoals concerten of lokale festiviteiten.

Uitvak van de Eintracht-Stadion

Er zijn geen beelden en informatie bekend over het uitvak in het. Wanneer wij beelden hebben en informatie vermelden wij dat per direct op de website pagina.

Plattegrond Eintracht-Stadion

Hiernaast staat een plattegrond van Eintracht-Stadion met alle vakken.

OV

Om naar het Eintracht-Stadion in Braunschweig, Duitsland, te reizen met het openbaar vervoer, kan je de volgende stappen volgen:

 • Bepaal je vertrekpunt: Eerst moet je jouw vertrekpunt bepalen, of dat nu een treinstation, busstation of een ander punt is.

 • Openbaar vervoer in Braunschweig: Braunschweig heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem, waaronder trams, bussen en treinen. Je kunt de dienstregelingen en routes van het openbaar vervoer raadplegen vanaf jouw vertrekpunt naar het Eintracht-Stadion.

 • Tram of bus: Mogelijk kan je trams of bussen gebruiken om dichter bij het stadion te komen. Zoek uit welke tram- of buslijnen je moet nemen om het stadion te bereiken en noteer de vertrektijden.

 • Trein: Als je per trein naar Braunschweig reist, kan je de lokale treinstations in de stad gebruiken om naar het stadion te komen. Raadpleeg de dienstregelingen en koop de benodigde tickets.

Hotels in de buurt

 1. IntercityHotel Braunschweig: Dit hotel ligt op korte afstand van het stadion en biedt comfortabele accommodaties en moderne voorzieningen.

 2. Best Western Hotel Stadtpalais: Gelegen in het stadscentrum van Braunschweig, op korte afstand van het stadion. Het biedt gemakkelijke toegang tot lokale attracties.

 3. Pentahotel Braunschweig: Dit stijlvolle hotel biedt moderne kamers en een ontspannen sfeer. Het is een korte rit van het stadion verwijderd.

 4. Hotel Deutsches Haus: Een traditioneel hotel in Braunschweig met een gunstige ligging in de stad.

 5. Centro Hotel Ritter St. Georg: Dit hotel biedt betaalbare accommodaties en ligt op redelijke afstand van het Eintracht-Stadion.