Edmond Machtensstadion

Brussel, België

1917

Opgericht in:

12.266

Stadion Capaciteit:

RWDM Brussels FC

Thuis van:

rwdm-brussles-fc

Edmond Machtensstadion

Edmond Machtensstadion is het voetbalstadion van RWDM Brussels FC. Het stadion is na vertraging door de Eerste Wereld oorlog opgeleverd in 1920. Het stadion werd toen gebruikt door de topclub uit die tijd Daring Club de Bruxelles. Voorheen kreeg het stadion de naam van voormalig topspeler en burgemeester Oscar Bossaert. Het Oscar Bossaertstadion werd in 1973 veranderd in de huidige naam van het stadion. Dit gebeurde nadat 2 clubs fuseerden met elkaar: Daring Molenbeek en Racing White tot het huidige RWDM Brussels FC. Het stadion is vernoemd naar de toenmalig burgemeester van Molenbeek. De openingswedstrijd in het stadion werd gespeeld tegen de Koninklijke uit Spanje namelijk Real Madrid.

Highlights van RWDM Brussels FC

prijzen

Prijzen van RWDM Brussels FC

RWDM Brussels FC heeft nog geen prijzen behaald.

nederlandse-vlag

Nederlandse voetballers bij RWDM Brussels FC

Edwin van Ankeren, Gerard Bergholtz, Jan Ruiter, Johan Boskamp, Wietse Veenstra, Roger Raeven, Nico de Bree, Toine van Mierlo, Nico Jansen, Rob de Kip, Sip Bloemberg, Sergio Hellings en Karel Bonsink

Ook het Edmond Machtensstadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

edmond-machtensstadion

Capaciteit van het Edmond Machtensstadion

Het stadion van RWDM Brussels FC biedt plaats aan 15.266 toeschouwers. Het stadion heeft 2 tribunes die op de lange zijde staan en overdekt zijn. Eén van de tribunes is vernoemd naar Raymond Goethals. Dit eerbetoon komt Raymond Goethals toe voor zijn bijdrage aan het Belgische voetbal als keeper, coach en bondscoach. Het stadion heeft 3.000 staanplaatsen.

uitvak-edmond-machtensstadion

Uitvak van het Edmond Machtensstadion

Op dit moment is niet bekend hoe groot het uitvak is. Wanneer er meer informatie over bekend is zullen wij deze toevoegen aan de site.

Op dit moment heeft Voetbalstadion.net geen afbeelding van dit uitvak. Heb jij hier een leuke foto van? Stuur het ons op! 

plattegrond-edmond-machtensstadion

Plattegrond het Edmond Machtensstadion

HIernaast staat een plattegrond van het Edmond Machtensstadion met alle vakken.