DKB-Arena

Rostock, Duitsland

2001

Bouwjaar

29.000

Stadion Capaciteit: 

Hansa Rostock

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Het DKB-Arena

DKB-Arena is de thuisbasis van de Duitse voetbalclub Hansa Rostock, gelegen in de haven van Rostock in Noord-Duitsland. Het stadion werd in 1954 voor het publiek geopend en werd voor het laatst gerenoveerd in 2004. Het stadion biedt plaats aan 29.000 mensen, waaronder 9.000 staanplaatsen en 1.000 business-Seats.


De tribunes zijn rond om het veld te vinden aan de lange zijden van het veld als zowel de korte zijden van het veld en ze zijn te herkennen aan de blauwe zitplaatsen, in de hoeken van het stadion is ook plek voor supporters echter zijn dit wel staanplaatsen.

het stadion heeft haar laatste renovatie (uitbreiding) gehad in 2001 waar het totaal aantal toeschouwers in het stadion kon toenemen met maar liefst 4.500.

Prijzen van Hansa Rostock


 • 1x Kampioenschap Oost-Duitsland (1991)
  • 1x FDGB-Pokal (1991)
  • 4x DDR-Liga (1976, 1978, 1980, 1987)
  • 1x DFB Hallen Pokal (1998)
  • 1x 2. Bundesliga (1995)
  • 9x Mecklenburg-Vorpommern Pokal  (1998, 2005, 2006, 2011, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019)

  Nederlandse voetbalspelers bij Hansa Rostock

  John Verhoek, Peter Bosz, Johan Plat.

  Tickets

  Hansa Rostock bezoeken?

  Koop vandaag nog je tickets!

  Voetbalreis naar Hansa Rostock?

  Koop vandaag nog je tickets!

  Een rondleiding in het DKB-Arena

  Het stadion biedt een rondleiding aan voor € 10 (volwassene) en € 8 (kinderen). De rondleiding gaat langs alle plekken in het stadion behalve de kleedkamers.

   

  Tijdens zon-, feest-, en wedstrijddagen zijn er geen rondleidingen door het stadion. De rondleiding duurt ruim een uur en wordt gegeven vanaf 4 personen.

  Capaciteit van het DKB-Arena

  Het stadion van Hansa Rostock biedt plaats aan 29.000 toeschouwers waarvan er 9.000 staanplaatsen zijn, 1.000 business-Seats en het stadion heeft 26 VIP-boxen. Daarnaast wordt er in het stadion op natuurgras gespeeld.


  het stadion heeft maar liefst 55 miljoen Dm (Deutsche Mark) gekost dat is ongeveer gelijk aan 28,1 miljoen euro.

  Uitvak van het DKB-Arena

  Op het moment is er geen informatie beschikbaar over het uitvak van de DKB-Arena.

  Plattegrond DKB-Arena

  Hier staat een plattegrond van de Johan Cruijff Arena met alle vakken.

  OV

  Het lijkt erop dat je naar de DKB-Arena wilt reizen. De DKB-Arena is het voetbalstadion van FC Hansa Rostock en bevindt zich in Rostock, Duitsland. Hier zijn enkele algemene instructies voor het reizen met het openbaar vervoer naar de DKB-Arena:


  • Trein: Rostock heeft een goed treinnetwerk, en het is vaak handig om met de trein te reizen als je van buiten de stad komt. Je kunt een trein nemen naar Rostock Hauptbahnhof (centraal station).

  • Tram/Bus: Vanaf Rostock Hauptbahnhof kun je de tram of bus nemen om dichter bij de DKB-Arena te komen. Zoek naar tramlijnen of busroutes die in de buurt van het stadion stoppen.

  • Te voet: Als het stadion op loopafstand ligt van het station, kun je overwegen om te lopen. Volg gewoon de borden of gebruik een navigatie-app op je smartphone.

  Hotels in de buurt

   Het is raadzaam om actuele beoordelingen en beschikbaarheid te controleren voordat je een hotel boekt. Hier zijn vijf hotels die vaak gunstig gelegen zijn voor evenementen in de DKB-Arena:

  1. Hotel Sportforum: Dit hotel bevindt zich op loopafstand van de DKB-Arena en is een populaire keuze voor sportliefhebbers.

  2. Ostseehotel Warnemünde: Hoewel dit hotel zich in de buurt van het strand in Warnemünde bevindt, is het een aantrekkelijke optie voor bezoekers van Rostock vanwege de goede bereikbaarheid van de DKB-Arena via het openbaar vervoer.

  3. Hotel Citymaxx: Dit hotel ligt op ongeveer 3 km van de DKB-Arena en biedt moderne voorzieningen en redelijk geprijsde kamers.

  4. Pentahotel Rostock: Gelegen in het centrum van Rostock, op ongeveer 6 km van de DKB-Arena, is dit hotel een comfortabele keuze voor bezoekers die de stad willen verkennen.

  5. IntercityHotel Rostock: Dit hotel ligt ook in het centrum van Rostock en is gemakkelijk bereikbaar vanaf het centraal station. Het stadion is met het openbaar vervoer bereikbaar.