Deepdale

Preston North End FC

1978

Opgericht in:

23.404

Capaciteit stadion:

Preston North End FC

Thuis van:

Deepdale

Deepdale is de thuis haven van Preston North End FC en is het oudste voetbalstadion die nog steeds wordt gebruikt voor wedstrijden. Het stadion werd ook gebruikt voor het EK voor vrouwen in 2005. Officieel werd het stadion gebruikt voor de sporten Rugby en Cricket. In 1978 werd de eerste officiële voetbal wedstrijd georganiseerd en gespeeld.

Prijzen Preston North End FC

  • Landskampioen (1888/1889, 1889/1890)
  • Football League Second Division (1903/1904, 1912/1913, 1950/1951)
  • Football League Third Division (1970/1971, 1999/2000)
  • Football League Fourth Division (1995/1996)
  • FA Cup (1889, 1938)

Nederlandse spelers bij Preston North End Fc

  • Erik Meijer, Maikel Renfurm, Clyde Wijnhard, Melle Meulensteen

Rondleidingen door Deepdale Stadium

  1. Helaas zijn er geen rondleidingen beschikbaar

Hotels, OV en luchthaven

Verlaat de M6 bij knooppunt 31 en neem de A59 richting Preston. Ga een steile heuvel op (er staat vaak een politiecontrole op de heuvel, dus houd u aan de snelheidslimiet van 30) en volg de weg naar beneden tot aan een minirotonde (let op de flitspaal bij de BP-garage aan de linkerkant). Sla bij de rotonde met de Hesketh Arms rechtsaf Blackpool Road in. Ga rechtdoor over drie sets lichten en net voor een vierde set, lijkt de grond iets terug naar links te liggen. Parkeren vindt voornamelijk plaats in de straten rondom het terrein. Er is een aantal parkeerplaatsen beschikbaar op de grond zelf, maar tegen een toeslag van GBP 12,50 per auto. Vlakbij aan de Sir Tom Finney Way (achter de hoofdtribune) is nog een parkeerplaats die £ 7 kost.


Het treinstation van Preston ligt op ongeveer anderhalve kilometer van de grond en duurt ongeveer vijfentwintig minuten om te lopen, hoewel je onderweg een aantal goede pubs passeert, dus het kan langer duren!

Verlaat het treinstation van Preston via de hoofdingang en ga rechts bovenaan de oprit. Dit is de hoofdstraat. Vervolg over High Street en passeer alle bekende grote winkels. Sommige goede pubs en eetgelegenheden zijn te vinden in de zijstraten van High Street, dus als je tijd hebt, neem dan een kijkje. Probeer de Old Black Bull en Academy, de laatste is ongeveer de laatste plek in High Street waar supporters weg kunnen voordat je naar Deepdale gaat. Kleuren worden niet aanbevolen in de stad. De High Street (of Church Street/Fishergate zoals hij wordt genoemd) is ongeveer anderhalve kilometer lang en u passeert een kerk en een fietsenwinkel als u aan het einde komt. Loop gewoon door deze straat en als u de ringweg bereikt, gaat u rechtdoor over de grote verkeerslichten, richting Preston Prison. Sla linksaf bij de gevangenis Church Street in, vervolgens links Deepdale Road in. Ga rechtdoor over Deepdale Road en na ongeveer anderhalve kilometer bereikt u de grond.