Dean Court

Bournemounth, Engeland

1910

Opgericht in:

10.241

Stadion Capaciteit:

AFC Bournemouth

Thuis van:


afc-bournemouth-logo

Dean Court

Dean Court is het voetbalstadion van AFC Bournemouth en ligt in de gelijknamige plaats Bournemouth. Het stadion is met zijn 3 vaste en 1 tijdelijke tribune en kleinste stadion aller tijden dat bij een club hoorde die uitkomt in de Premier League. Het stadion is in 2001 volledig gerenoveerd waarbij zelfs het veld gedraaid werd. In de 10 jaar hierna droeg het stadion de naam Fitness First Stadium waarna het in 2010 weer veranderde naar zijn huidige naam. Het bestuur van AFC Bournemouth is de mogelijkheden aan het bekijken voor het verbeteren van het stadion door de tijdelijke tribune weg te halen en daar een vaste tribune te plaatsen. Daarnaast willen ze ook de hoeken gaan vullen van het stadion om meer toeschouwers kwijt te kunnen.

Highlights van AFC Bournemouth

trofee

Prijzen van AFC Bournemouth

  • 1x Football League Trophy (1984)
  • 1x Football league championship (2014/2015)
  • 1x Football league one (1986/1987)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij AFC Bournemouth

Nathan Aké, Arnaut Danjuma

​​​​Een rondleiding in Dean Court

Helaas biedt het stadion van AFC Bournemouth niet de mogelijkheid tot een stadion tour. Wanneer de stadion tour in gebruik genomen zal worden zullen wij dit aanpassen op de website.

Ook AFC Bournemouth bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

dean-court

Capaciteit van Dean Court

Het stadion van AFC Bournemouth biedt plaats aan 10.241 toeschouwers. Na dit stadion zijn Liberty Stadium (20.520) en Vicarage Road (21.577) de kleinste stadions in de Premier league.


Energy Consulting East stand

Ted MacDougall Stand

Steve Fletcher Stand

Main Stand

uitvak-dean-court

Uitvak van Dean Court

Het uitvak biedt plaats aan 1.500 toeschouwers dat gezien de capaciteit van het stadion erg hoog is. Het uitvak bevindt zich op de Energy Consulting East stand in de vakken 21 t/m 24.


© Sfeer op Dean Court -Football Tripper
plattegrond-dean-court

Plattegrond Dean Court

Hier naast staat een plattegrond van Dean Court met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

De wandeling van het centraal station naar het stadion duurt iets minder dan een half uur. Het stadion ligt bovendien op loopafstand van station Pokesdown, dat ten zuidoosten van het stadion ligt.


Als u met de auto komt, neemt u de A338 richting Bournemouth en neemt u de afslag richting Boscombe. Neem de tweede afslag op de rotonde en volg King's Park Drive naar het stadion. Onderweg staan borden die naar het stadion (of Dean Court) wijzen.

Er zijn geen hotels direct in de buurt van het Vitality Stadium, maar genoeg opties in het centrum van Bournemouth, of nog dichterbij in het nabijgelegen Boscombe-gebied (dat, hoewel hersteld, nog steeds een enigszins negatieve reputatie heeft op het gebied van veiligheid).