De Toekomst 

Amsterdam, Nederland 

1996

Opgericht in:

5000

Stadion Capaciteit:

Jong Ajax

Thuis van:

De Toekomst

Sportpark De Toekomst is het kloppende hart van Ajax. Van oudsher tracht Ajax zoveel mogelijk spelers op te leiden. Sinds de fluwelen revolutie van Johan Cruijf bestaat het trainerspanel van alle jeugdteams uit zoveel mogelijk ex-Ajacieden. De recente ontwikkelingen rondom bijvoorbeeld Justin Kluivert, en Matthijs de Ligt laten zien dat het goed begeleiden van spelers nog altijd de beste manier is.


Verbouwingen

In 1990 kwamen bij Ajax de eerste signalen binnen dat jeugdcomplex Voorland te klein werd voor Ajax, dat flink naam aan het maken was in Europa. Met de overstap van stadion De Meer naar de Amsterdam ArenA kwam de bouw voor een nieuwe trainingsaccommodatie in een stroomversnelling.


Highlights van De Toekomst

trofee

Prijzen van Jong Ajax


  • 1x Eerste divisie Kampioen (2017/18)
  • 8x Nederlands belofte Kampioen 
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Jong Ajax

Marco van Basten, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Dennis Bergkamp, Edwin Van Der Sar, Wesley Sneijder, Rafael Van Der Vaart, Patrick Kluivert

Ook De Toekomst bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

rondleiding

Een rondleiding op De Toekomst

Momenteel is het mogelijk om de toekomst zelf te bezoeken, echter is er geen ''officiële'' rondleiding mogelijk op De Toekomst.

Capaciteit van De Toekomst


De Toekomst is het sportcomplex van AFC Ajax. Het is het trainingscomplex van Ajax 1, de thuishaven van Jong Ajax, de Ajax Vrouwen en de vier amateur-elftallen en het opleidingsterrein van de jeugdopleiding. Het hoofdveld van De Toekomst biedt plaats aan 5000 toeschouwers.


Uitvak

Het uitvak van Jong Ajax biedt plaats aan 100 toeschouwers.

Uitvak van De Toekomst

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Jong Ajax in De Adelaarshorst te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.