De Oude Meerdijk

Emmen, Nederland

1977

Opgericht in:

8.600

Stadion Capaciteit:

FC Emmen

Thuis van:

De Oude Meerdijk

Oude Meerdijk is een voetbalstadion gelegen aan de oostelijke rand van het Nederlandse Emmen, tussen de wijken Angelslo en Barger-Oosterveld, op sport- en bedrijventerrein Meerdijk. Het stadion is de thuisbasis van profvoetbalclub FC Emmen. Het was oorspronkelijk gelegen aan de straat Meerdijk, waaraan het zijn oorspronkelijke naam ontleent. Tegenwoordig heet het deel van de straat waar het stadion zich bevindt Stadionplein. Tussen 2001 en 2013 heeft het complex twaalf opeenvolgende seizoenen gedraaid onder de naam Univé Stadium. Van 2014 tot 2017 was de naam van het stadion JENS Vesting.

Het stadion werd geopend op 27 augustus 1977. VV Emmen versloeg CVV Germanicus met 3-1 voor 6.500 toeschouwers. Het stadion met een totale capaciteit van 12.000 had destijds één tribune en aan de andere kant een verhoogde staanplaats. Emmen moet nog betaald voetbal spelen. Dit gebeurde pas in 1985. Het stadion had een recordaantal van 12.000 toeschouwers tijdens een grote wedstrijd na de wedstrijd tegen sc Heerenveen in 1990.

Highlights van FC Emmen

prijzen

Prijzen van FC Emmen

  • 1x Keuken kampioen divisie kampioen (2022)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij FC Emmen

Tony Alberda, Junior Albertus, Mitch Apau, Alfons Arts, Saïd Bakkati, Nick Bakker, Diederik Bangma, Alexander Bannink, Josip Barić, Etienne Barmentloo, Kiran Bechan, Hilal Ben Moussa, Ruud Berger, Roland Bergkamp, Arjen Bergsma, Raymond Beukeveld, Mark Bevaart, Peet Bijen, Glenn Bijl, Jurjen Bijleveld, Teun Bijleveld, Emil Bijlsma, Mario Bilate, Mounir Biyadat, Arjan Blaauw, Sander Boekholt, Claus Boekweg, Henk Bos, Martijn Bosman, Danny Bouws, Sven Braken, Jeffrey Brammer, Ronald Breinburg, Leon Broekhof, Frank Broers, Michael Brouwer, Stanley Brouwer, Lorenzo Burnet, Erwin Buurmeijer, Rodney Cairo, Daniël Camara Bos, Luciano Carty, Caner Çavlan, Michael Chacón, Antonio Correia, Thijs Dallinga, Sander Danes, Frits Dantuma, Jouke Dantuma, Steven de Blok, Bart de Groot, Donny de Groot, Ferdy de Jonge, Michael de Leeuw, Wesley de Ruiter etc.

Ook FC Emmen bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in De Oude Meerdijk

FC Emmen bied een rondleiding aan in De Oude Meerdijk. Als u dit wilt boeken moet u FC Emmen mailen hierover (info@fcemmen.nl)

Capaciteit van De Oude Meerdijk

Het stadion met een totale capaciteit van 12.000 had destijds één tribune en aan de andere kant een verhoogde staanplaats. Emmen moet nog betaald voetbal spelen. Dit gebeurde pas in 1985. Het stadion had een recordaantal van 12.000 toeschouwers tijdens een grote wedstrijd na de wedstrijd tegen sc Heerenveen in 1990.

Uitvak van De Oude Meerdijk

Hier ziet u het uitvak in het stadion van FC Emmen

Plattegrond De Oude Meerdijk

Hier staat een plattegrond van De Oude Meerdijk met alle vakken.