De Adelaarshorst

Deventer, Nederland 

1920

Opgericht in:

9.909

Stadion Capaciteit:

Go Ahead Eagles

Thuis van:

de-adelaarshorst-logo

De Adelaarshorst

Het voetbalstadion van Go Ahead Eagles is De Adelaarshorst. Nadat Go Ahead Eagles 1917 kampioen van Nederland werd besloot de club een eigen stadion te bouwen. Op de plek van het huidige stadion werd in 1920 de Adelaarshorst geopend. De eerste overdekte tribune werd in 1924 gerealiseerd.

Op 29 september 1965 kwamen er de meeste toeschouwers naar De Adelaarshorst. Destijds speelde Go Ahead Eagles een Europese wedstrijd tegen Celtic FC. De wedstrijd werd bezocht door 25.000 toeschouwers. Voor deze wedstrijd werden er vier masten rondom het stadion geplaatst die zorgden voor kunstverlichting. De vier hoogspanningsmasten kwamen uit een weiland in de buurt van Terwolde.


Verbouwingen

Door strengere veiligheidseisen en moderniseringen is de capaciteit van De Adelaarshorst terug gebracht naar circa 8.000 zitplaatsen in 2008. In de jaren 80 is een van de staantribunes omgebouwd tot een zittribune met oude stoeltjes uit De Kuip. In 2006 zijn er 3.600 stoelen uit het stadion vervangen door zitjes uit het oude stadion van AZ, de Alkmaarderhout.


In 2015 is De Adelaarshorst, gedurende de zomerstop, verbouwd. Tijdens de verbouwing is er een compleet nieuwe tribune, de Leo Halle Tribune, gebouwd. Daarnaast zijn de hoofdtribune en de Business Lounge gerenoveerd. Vanaf de nieuwe Leo Halle Tribune kunnen 2.4000 supporters van Go Ahead Eagles de wedstrijd van hun club volgen en is er plek voor 400 fans van de uitspelende club. Het stadion van Fulham, Craven Cottage, diende ter inspiratie voor de nieuwe tribune. Net als Fulham ligt ook Go Ahead Eagles middenin een woonwijk. In 2015 zijn ook de masten gerenoveerd. De koppen van de masten werden onder andere zwart geschilderd.

Highlights van De Adelaarshorst

trofee

Prijzen van Go Ahead Eagles

  • 4x Landskampioen (1917, 1922, 1930, 1933)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Go Ahead Eagles

Paul Bosvelt, Henk ten Cate, Wiel Coerver, Johan Derksen, René Eijkelkamp, Ruud Geels, Leo Halle, Joop Hiele, Barry Hughes, Jan Jongbloed, Bert van Marwijk, Marc Overmars, Michel Boerebach

Ook De Adelaarshorst bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

rondleiding

Een rondleiding in De Adelaarshorst

Helaas is het niet meer mogelijk om De Adelaarshorst te bezoeken. Om toch een kijkje te kunnen nemen in De Adelaarshorst raden wij je aan om een wedstrijd te bezoeken.

de-adelaarshorst

Capaciteit van De Adelaarshorst

Het stadion van Go Ahead biedt plaats aan 9.909 toeschouwers. Alle vier de tribunes hebben een eigen naam: de hoofdtribune, Brinkgreverwegtribune, IJsseltribune en de Leo Halle tribune. De Brinkgreverwegtribune is de grootste staantribune van Nederland. De B-Side gevestigd, daar waar de meest fanatieke aanhangers van Go Ahead Eagles zitten, is gevestigd op de Brinkgreverwegtribune. Door het fanatieke publiek en de tribunes dicht op het veld, heerst er een Engelse sfeer tijdens de wedstrijden. Go Ahead Eagles probeert deze Engelse sfeer te versterken door zich te profileren als de '21e Premier League club'. Dut uit zich onder andere in de verkoop van 'fish and chips' rondom het stadion.


Uitvak

Het uitvak van Go Ahead Eagles, vak 18, bevindt zich op de Leo Halle Tribune en biedt plaats aan 400 toeschouwers. Het vak staat bekend om het slechte zicht op het veld.

uitvak-de-adelaarshorst

Uitvak van De Adelaarshorst

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Go Ahead Eagles - SallandTV

plattegrond-de-adelaarshorst

Plattegrond De Adelaarshorst

Hier staat een plattegrond van het De Adelaarshorst met alle vakken.