Craven Cottage

Fullham FC

1896

Opgericht in:

25.700

Capaciteit stadion:

Fullham FC

Thuis van:

Craven Cottage

Craven Cottage is de thuisbasis van Fullham FC.

Voordat Fullham FC Craven Cottage als thuis basis heeft gekozen had de club 8 andere stadions waar ze speelde. Sinds 1896 heeft de club Craven Cottage officieel als thuis benoemt. Craven Cottage is vernoemd naar de cottage die in 1780 gebouwd werd door William Craven, vandaar de naam Craven Cottage. De geruchten gaan dat er vele bekende personen hebben geslapen voordat de Cottage in brand vloog in 1888.

In 1896 speelde Fullham Fc de eerste wedstrijd tegen Minerva het eindigde in een 4-0 overwinning. Na de overwinning werd er kort daarna een tribune gebouwd die een capaciteit had voor een kleine 300 fans.

De club kent tegenwoordig 5 tribunes: Hammersmith End, Putney End, Riverside End, Johnny Haynes Stand en The Pavilion.

Highlights Fullham FC

Prijzen Fullham FC

  • 1x Football League First Division (2001)
  • 3x Football League Second Division (1932, 1949, 1999)
  • 2x Southern Football League (1906, 1907)
  • 3x London Challenge Cup (1910, 1932, 1952)
  • 1x UEFA Intertoto Cup (2002)

Nederlandse spelers bij Fullham FC

  • Ryan Babel, John Heitinga, Edwin van der Sar, Maarten- Stekelenburg, Kenny Tete

Rondleiding door Craven Cottage

  1. Er zijn helaas geen rondleidingen beschikbaar.

Ook Craven Cottage bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit Craven Cottage

Craven Cottage heeft 5 tribunes: Hammersmith End, Putney End, Riverside End, Johnny Haynes Stand en The Pavilion. Het stadion biedt een capaciteit aan voor 25.700 fans. De Johnny Hayness Stand en The Pavilion zijn de oudste tribunes van het stadion en zijn in 1905 gebouwd. In het seizoen 2004/2005 heeft het stadion alle staanplaatsen vervangen voor zitplaatsen.


Uitvak:

Het uitvak van Craven Cottage zit op de Putney End tribune. Het veranderd vaak van capaciteit omdat het groot en klein gemaakt kan worden door de stewards die het uit en thuis vak scheiden.


Plattegrond Craven Cottage

Hier staat een plattegrond van Craven Cottage met alle vakken.


Hotels, OV en Luchthaven

Craven Cottage is bereikbaar via alle belangrijke vervoersverbindingen. Ga vanaf de metrostations Putney Bridge of Hammersmith, het treinstation van Putney of de lokale bushalte. Er is zelfs een veerboot naar Putney Wharf voor degenen die vanuit de stad willen reizen.

Zorg ervoor dat u uw reis naar Craven Cottage van tevoren plant, gebruik onze routebeschrijving en transportgidsen hieronder om uw route te plannen.

er geen informatie over of je de stad kan bereiken met het vliegtuig. wel zijn er hotels in de stad waar je zou kunnen overnachten, voor de exacte locatie kan je het best kijken op google maps over alle hotels in de stad.