Coliseum Alfonso Pérez

Madrid, Spanje

1998

Opgericht in:

17.700

Capaciteit stadion:

Getafe CF

Thuis van:

Coliseum Alfonso Pérez

Coliseum Alfonso Pérez is het thuis van Getafe CF.

Sinds 30 augustus 1998 speelt Getafe CF zijn wedstrijden in het stadion. De eerste wedstrijd werd ook op 30 augustus 1998 gespeeld tegen Talvera CF de wedstrijd eindigde in een 0-1 de eerste nederlaag in het stadion. De officiële opening van het stadion was pas een paar dagen later op 2 september 1998.

Het stadion werd oorspronkelijk geopend met een capaciteit van 14.000 maar na verschillende renovaties is het stadion uit gaan breiden en kent het nu een capaciteit van 16.500. Het stadion heeft al veel van de club meegemaakt ze promoveerde naar de Primera Division en hebben de kwart finales bereikt van de Champions League in 2008. Naast de club haar prestaties in het stadion is in het stadion ook de finale van de Champions League voor vrouwen gespeeld.

Highlights van Getafe CF

Prijzen van Getafe CF

  • 1x Segunda B (1999)

Nederlandse spelers bij Getafe CF

  1. Er hebben geen Nederlandse spelers bij Getafe CF gespeeld.

Rondleidingen door Coliseum Alfonso Pérez

  1. Er zijn geen rondleidingen beschikbaar.

Ook Coliseum Alfonso Pérez bezoeken? Koop dan nu je tickets!

Capaciteit stadion

Coliseum Alfonso Pérez had een oorspronkelijke capaciteit bij de opening van het stadion van 14.000 de capaciteit is later door de jaren heen opgeschaald naar 16.500. De gemiddelde capaciteit voor een wedstrijd is 13.200.

plattegrond Coliseum Alfonso Pérez

Hier staat een plattegrond van Coliseum Alfonso Pérez met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Metrostation Los Espartales ligt op 5 minuten lopen van het stadion. Los Espartales ligt aan ringlijn 12 (Metrosur), die door de zuidelijke buitenwijken van Madrid loopt. Lijn 12 sluit op station Puerta Del Sur aan op lijn 10. Lijn 10 rijdt door het centrum van Madrid en kan bijvoorbeeld opstappen op station Plaza de España. De hele reis vanaf Plaza de España duurt bijna een uur.


Vanuit Madrid is het echter veel sneller om een Cercanía forensentrein naar het stadion te nemen. Stap op een trein richting Parla op bijvoorbeeld het station Sol, Atocha of Chamartin cercanía en stap uit op station Las Margaritas Universidad. De rit duurt 15 tot 20 minuten en vanaf Las Margaritas is het nog 15 minuten lopen naar het stadion.


Evenzo zijn er weinig opties om dicht bij het stadion te blijven. Het dichtstbijzijnde hotel is een Ibis-weghotel op 25 minuten lopen, of verblijf in het goed geprijsde Hostal Carlos III in het stadscentrum van Getafe. Klik hier voor een overzicht van hotels in de buurt van Colosseum Alfonso Perez, en hier om opties in Madrid te verkennen.

 

er is geen informatie over een luchthaven voor deze stad, wel zou je een vlucht naar Madrid kunnen boeken Getafe CF ligt redelijk in de buurt