City Ground

Nottingham, Engeland

1898

Opgericht in:

30.602

Stadion Capaciteit:

Nottingham Forest

Thuis van:

nottingham-forest-logo

City Ground

City Ground is het voetbalstadion van Nottingham Forest is ligt in Nottingham. Het stadion is gebouwd in 1898 en sinds dag 1 is het de thuishaven van Nottingham Forest. Het stadion ligt aan de rivier de Trent. Aan de overkant van de rivier staat het stadion van Notts Country. Het stadion van Notts Country ligt op 300 meter van City Ground. Tijdens EURO 1996 was City Ground één van de speelstadions en was gastheer van 3 poulewedstrijden uit poule D.

Highlights van Nottingham Forest

trofee

Prijzen van Nottingham Forest

  • 1x Landstitel (1978)

  • 2x FA Cup (1898, 1959)

  • 2x Europa Cup 1 (Champions League) (1979, 1980)

  • 3x Europa Super Cup (1979)


  • 4x League Cup (Carabao Cup) (1978, 1979, 1989,1990)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Nottingham Forest

Hans van Breukelen, Pierre van Hooijdonk, John Metgod, Bryan Roy, Frans Thijssen, Hans Segers, Dorus de Vries, Lars Veldwijk

rondleiding

Een rondleiding in City Ground

Nottingham Forest biedt net als elke Engelse club een stadion tour aan. Voor niet seizoenkaarthouders kost deze rondleiding ongeveer €10,-. De stadion tour wordt op verschillende dagen gehouden in de maand. Dit is vaak maar 2 of 3 keer per maand. Wanneer je een rondleiding wilt boeken kan je contact opnemen met de ticketoffice +44 115 982 4388.

Ook City Ground bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

city-ground

Capaciteit van City Ground

Het stadion van Nottingham Forest biedt plaats aan 30.445 toeschouwers. Door problemen met het veiligheidscertificaat is de capaciteit van het stadion terug gebracht naar 24.357 toeschouwers voor het seizoen 2016-2017.

Er zijn meerdere gesprekken geweest om het stadion te verlaten wanneer Engeland het WK 2018 zou organiseren. Gelukkig is dit niet gebeurd en blijft Nottingham Forest spelen in het stadion waar het al meer dan 100 jaar in speelt. De plannen zijn er wel om de hoofdtribune uit te breiden waardoor er meer toeschouwers naar de wedstrijd kunnen komen. De tribunes hebben de volgende namen gekregen:

Trent End

Brian Clough Stand

Bridgford End

Peter Taylor Stand


Uitvak

Het uitvak bevindt zich op de Brentford End en biedt plaats aan 1.000 toeschouwers. Het uitvak bevindt zich op de eerste ring van het stadion. Het is een (slechte) traditie in het uitvak dat hier gezeten moet worden. De stewards zijn behoorlijk streng. Er zijn meerdere klachten dat uitsupporters zonder pardon uit het stadion zijn gezet. Er is een mogelijkheid om het vak te verdubbelen voor de uitsupporters.

uitvak-city-ground

Uitvak van City Ground

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Nottingham Forest in City Ground te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Nottingham Forest - Championship Nieuws

plattegrond-city-ground

Plattegrond City Ground

Hier staat een plattegrond van het City Ground met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Het stadion ligt aan de overkant van de historische Trent Bridge Cricket Ground en op slechts een paar honderd meter van Meadow Lane, de thuisbasis van Notts County, aan de andere kant van de rivier, waardoor ze de twee dichtstbijzijnde stadions in Engeland zijn. .


Veel bussen passeren de City Ground. Om de paar minuten vertrekt er een bus uit het centrum die je naar de grond brengt, inclusief lijn 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 22 en 90. De rit duurt nog geen 10 minuten.


er is geen informatie over hotels in de omgeving van het stadion, ook is er geen informatie over een luchthaven in Nottingham