arrow_drop_up arrow_drop_down
voetbalstadion-banner

Britannia Stadium

Stoke-on-Trent, Engeland
1997

Opgericht in:

27.902

Stadion Capaciteit:

Stoke City F.C.

Thuis van:

stoke-city-logo

Britannia Stadium

Het stadion van Stoke City is het Britannia Stadium en ligt in Stoke-on-Trent. Vanaf het seizoen 2016/2017 wordt het stadion gesponsord en wijzigt de stadion naam naar BET365 Stadium. Met de typische Engelse stijl van bouwen zorgt het er voor dat 3 van de 4 hoeken open zijn en de wind vrij spel heeft. Het stadion is gebouwd in 1997 en heeft € 17 miljoen gekost. Het stadion is gebouwd nadat er een rapport genaamd Taylor Report verscheen in 1990 om Stoke City naar een hoger niveau te brengen. De sponsor Britannia Building Society had bij de opening een 10 jarig contract voor € 1,3 miljoen per jaar. Hierdoor werd een groot deel van het stadion betaald door de sponsor en is de laatste € 4 miljoen geschonken door het Football Trust fonds.

Highlights van Stoke City F.C.

trofee

Prijzen van Stoke City F.C.

  • 1x Football League Cup (1972)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Stoke City F.C.

Hans Segers, Peter Hoekstra, Ed de Goeij, Dick Schreuder, Loek Ursem, Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Marco van Ginkel (gehuurd van, Chelsea), Bruno Martins Indi (gehuurd van FC Porto)

rondleiding

Een rondleiding in Britannia Stadium

In dit mooie Engelse stadion is het mogelijk om een rondleiding te nemen. De Stok City Stadium Tour geeft een kijkje achter de schermen en laat alle kamers zien waaronder de kleedkamers van de spelers. De prijzen zijn per groep en kosten maximaal € 7,-. De tickets zijn hier te boeken.

Ook Britannia Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

britannia-stadium

Capaciteit van Britannia Stadium

Het voetbalstadion van Stoke City biedt plaats aan 27.902 toeschouwers. De 4 tribunes hebben allen een bijnaam gekregen. Dit zijn:

Boothen End - Noord - Deze tribune biedt plaats aan 6.006 toeschouwers

Q-railing Stand - West - Deze tribune biedt plaats aan 7.357 toeschouwers

Marston's Pedigree Stand - Zuid - De kleinste tribune en biedt plaats aan 4.996.

DPD Stand - Oost - Dit is ook de familie tribune en biedt plaats aan 8.789 toeschouwers.


Uitvak

Het uitvak van Stoke City bevindt zich op de Marston's Pedigree Stand en biedt plaats aan maximaal 2.800 toeschouwers. De tribune wordt gedeeld met de thuissupporters en wordt gescheiden door stewards.

uitvak-britannia-stadium

Uitvak van Britannia Stadium

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Stoke City F.C. in Britannia Stadium te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Stoke City F.C. - Fortuna Online

plattegrond-britannia-stadium

Plattegrond Britannia Stadium

Hier staat een plattegrond van het Britannia Stadium met alle vakken.

Wij maken gebruik van cookies