Bramall Lane

Sheffield United

1855

Bouwjaar

32.050

Stadion Capaciteit: 

Sheffield United

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Bramall Lane

Het Bramall Lane is de thuishaven van Sheffield United sinds de club haar oprichting in 1889. Op Bramall Lane is de finale gespeeld van het aller eerste voetbaltoernooi in de wereld de ''Youdan Cup'' in het jaar 1867. Bramall Lane is officieel geopend voor cricket wedstrijden maar later in de 19e eeuw werden hier voetbalwedstrijden gespeeld.

Bramall Lane was eerst het thuis van Sheffield FC en Sheffield Wednesday maar toen de club werd opgericht in 1889 werd het thuis van Sheffield United FC.

Prijzen Sheffield United

 • 1x Landskampioen (1897/1898)
 • FA Cup (1899, 1902, 1915, 1925)
 • Championship (1952/1953)
 • Football League One (2016/2017)
 • Football League Fourth Division (1981/1982)

Nederlandse Spelers bij Sheffield United

 • Dries Boussatta, Marcel Cas, Leendert de Goey, Laurens ten Heuvel, Hans Segers

Tickets

Sheffield United bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Sheffield United ?

Koop vandaag nog je tickets!

Rondleiding in het Bramall Lane stadion

 • Er zijn rondleidingen beschikbaar!

Capaciteit van Bramall Lane

De capaciteit van Bramall Lane is 32.050 maar tijdens de FA Cup finale Sheffield United - Leeds United in 1936 waren er 68.287 mensen aanwezig om de wedstrijd te komen- kijken. Na een aantal renovaties, met onder andere de bouw van de tribunes is de capaciteit terug gebracht naar 32.050 zitplaatsen.

Alle tribunes:

Bramall Lane stand

The Tonnie Currie Stand

The Kop Stand

John Street Stand

John Street Corner

Bramall Lane Corner

Blades Enterprise Center

Plattegrond Bramall Lane

Hier staat een plattegrond van Bramall Lane met alle vakken.

OV

Trein:

 • Het dichtstbijzijnde treinstation bij Bramall Lane is het Sheffield Railway Station. Vanaf dit station kun je lopend naar het stadion gaan, wat ongeveer 15-20 minuten duurt. Volg gewoon de borden richting Bramall Lane.

Tram:

 • Sheffield heeft een tramnetwerk dat ook handig kan zijn om bij het stadion te komen. Je kunt de tramlijnen nemen naar de halte "Granville Road" of "Sheffield Station" en vervolgens te voet naar Bramall Lane gaan.

Bus:

 • Sheffield heeft een uitgebreid busnetwerk, en er zijn verschillende buslijnen die in de buurt van Bramall Lane stoppen. Je kunt de meest geschikte buslijn raadplegen op de website van het openbaar vervoer in Sheffield.

Auto:

 • Als je met de auto reist, kun je gebruikmaken van een navigatiesysteem en het volgende adres invoeren:
 • Bramall Lane, Sheffield, S2 4SU, Verenigd Koninkrijk.
 • Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar bij het stadion, maar deze kunnen tijdens wedstrijddagen druk zijn, dus het is raadzaam om ruim van tevoren te arriveren.

Taxi:

 • Je kunt ook een taxi nemen vanaf je locatie naar Bramall Lane. Taxiservices zijn over het algemeen beschikbaar in Sheffield.

Zorg ervoor dat je de dienstregelingen en routes van het openbaar vervoer controleert op de officiële websites van de betreffende vervoersbedrijven, aangezien deze informatie kan variëren afhankelijk van de tijd en het weer. Het is ook raadzaam om rekening te houden met drukte op wedstrijddagen en evenementen, en ruim op tijd te vertrekken.


Hotels in de buurt

  1. Copthorne Hotel Sheffield: Dit hotel ligt op een korte afstand van Bramall Lane en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.

  2. Jurys Inn Sheffield: Dit hotel ligt in het stadscentrum van Sheffield en is gunstig gelegen voor toegang tot het stadion. Het biedt stijlvolle kamers en heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer.

  3. The Rutland Hotel: Dit charmante hotel biedt een warme sfeer en ligt op loopafstand van Bramall Lane. Het is ideaal voor fans die de wedstrijd willen bijwonen.

  4. Hampton by Hilton Sheffield: Dit hotel biedt comfortabele accommodaties en is goed verbonden met het openbaar vervoer en de bezienswaardigheden in Sheffield.

  5. Novotel Sheffield Centre: Dit hotel ligt in het stadscentrum en biedt moderne kamers en voorzieningen. Het stadion is gemakkelijk bereikbaar vanaf hier.

  6. Travelodge Sheffield Central: Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, biedt deze Travelodge eenvoudige en schone kamers. Het is op korte afstand van Bramall Lane.

  Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en prijzen van de hotels controleert op boekingswebsites zoals Booking.com, Expedia of de officiële websites van de hotels. Het is ook een goed idee om ruim van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke periodes of op wedstrijddagen. Houd rekening met de datum van je bezoek en de evenementen die in de buurt plaatsvinden, aangezien de beschikbaarheid en prijzen van hotels kunnen variëren.