Borussia Park

Mönchengladbaach, Duitsland

2004

Opgericht in:

54.067

Stadion Capaciteit:

Borussia Mönchengladbach

Thuis van:

borussia-mönchengladback

Borussia Mönchengladbach

Het Borussia Park is het stadion van Borussia Mönchengladbach en is gebouwd in 2004. Het stadion is gebouwd ter vervanging van het oude stadion van Borussia Mönchengladbach Bökelbergstadion. Het stadion werd gebouwd doordat het oude stadion niet meer voldeed aan de eisen van een modern stadion. In het stadion bevinden zich nu meer VIP boxen, bars en een fanshop.  Het stadion heeft ruim € 85 miljoen gekost maar de tribunes zijn volledig overdekt.

Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach bestaat sinds 1 augustus 1900 en is daarmee één van de oudere clubs uit Duitsland. De clubkleuren van Borussia Mönchengladbach zijn zwart, wit en groen. In de jaren 70 kende de club zijn meest succesvolle periode uit de clubgeschiedenis. In 8 seizoenen behaalde Borussia Mönchengladbach maar liefst 5 keer de landstitel. De laatste jaren speelt de club mee rond de 5e plaats in de competitie.

Highlights van Borussia Mönchengladbach

prijzen-trofee

Prijzen van Borussia Mönchengladbach

  • 5x Landstitel (1970, 1971, 1975, 1976, 1977)
  • 3x Beker (1960, 1973, 1995)
  • 1x Duitse SuperCup (1977)
  • 2x UEFA Cup (1975, 1979)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Borussia Mönchengladbach

Berthil ter Avest, Roel Brouwers, Max Huiberts, Quido Lanzaat, Arie van Lent, Patrick Paauwe, Erik Willaarts, Tobias Levels, Niels Oude Kamphuis, Marcel Meeuwis en Luuk de Jong

rondleiding

Een rondleiding in Borussia Park

De rondleiding door het stadion van Borussia Mönchengladbach duurt 90 minuten. Door de gidsen worden tijdens de rondleiding anekdotes verteld over het stadion en de club. Daarbij kom je natuurlijk langs alle plaatsen in het stadion waar je normaal als fan niet mag komen. Daarnaast is er ook een plek die je alleen maar tijdens de rondleiding wilt zien en dat zijn de cellen die in het stadion aanwezig zijn.


De kosten voor de rondleiding bedragen:


€ 9,- (volwassene) en € 4,- (kinderen).

De openingstijden van de rondleiding zijn op:


Vrijdag: 15:00 en 17:00

Zaterdag: 11:00 en 13:00

Zondag: 10:00 / 11:00 / 12:00 / 13:00

Tijdens de thuiswedstrijden worden er geen rondleidingen gegeven. 

Het is mogelijk om de stadionrondleiding op aanvraag in het Nederlands te hebben.

Ook Borussia Mönchengladbach bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

borussia-park

Capaciteit van Borussia Park

Het stadion van Borussia Mönchengladbach biedt plaats aan 54.010 toeschouwers voor de wedstrijden in de Bundesliga. Omdat het stadion 16.145 staanplaatsen kent zijn er tijdens Internationale wedstrijden maar 46.279 plaatsen beschikbaar. Tijdens deze wedstrijden is het verboden op staanplaatsen aan te bieden in het stadion.


De onderste ring in het stadion biedt plaats aan 18.883 zitplaatsen en 16.145 staanplaatsen (Noord tribune). Op de onderste ring zijn 45 VIP boxen gevestigd. De tweede ring biedt plaats aan 18.982 zitplaatsen inclusief de 194 stoeltjes voor de pers.

Uitvak van Borussia Park

Het uitvak van Borussia Mönchengladbach bevindt zich op de onderste ring en biedt plaats aan 2.066 supporters van de uitspelende ploeg.

plattegrond-borussia-park

Plattegrond Borussia Park

HIernaast staat een plattegrond van Borussia Park met alle vakken.

Parkeren bij het Borussia Park

Bij het stadion is er de mogelijkheid om met een parkeerkaart te parkeren op P1, P2 en P3. Heeft u geen parkeerkaart dan kunt u parkeren op de openbare parkeerplaatsen van P4, P5 en P6.

Met de bus naar Borussia Park

Van alle grote stations in de stad rijden er elke 20 minuten shuttle bussen van en naar het stadion om de supporters te vervoeren. Vanaf Rheydt Hauptbahnhof is het ongeveer 15 minuten met de bus. Op niet wedstrijddagen kan je met lijn 17 in de richting van Mönchengladbach Südwall het stadion bereiken.

Met de trein naar Borussia Park

Er is geen treinstation dicht bij het stadion waardoor het niet mogelijk is om met de trein naar het stadion te gaan. Zoals hierboven aangegeven bij de bussen rijden deze af en aan naar het stadion om supporters te brengen.


in de stad Mönchengladbach zijn er een aantal hotels, een paar van deze hotels zijn, Hotel Palace St George, Hotel Tannenhof. vanuit het buitenland kan je de stad met het vliegtuig bereiken, wel zal het zelden voorkomen dat ze er landen, met de auto of trein kan je de stad ook bereiken.