Boleyn Ground

Londen, Engeland

1904

Bouwjaar

15.000

Stadion Capaciteit: 

West Ham United

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Boleyn Ground

Het voetbalstadion van West Ham United luisterde naar de naam Boleyn Ground en is gebouwd in 1904. Het stadion is 1 van de 12 voetbalstadions in de voetbalhoofdstad Londen. Dit seizoen heeft West Ham United zijn laatste wedstrijd gespeeld in het stadion en verhuisd naar het Olympisch stadion van Londen. Het stadion wordt volledig afgebroken en zal plaats maken voor ruim 800 huizen. Het stadion werd ook wel Upton Park genoemd. West Ham United huurde het stadion van de gemeente tot afgelopen seizoen.

Prijzen van West Ham United

 • 3x FA Cup (1964, 1975, 1980)

 • 1x FA Community Shield (1964)

 • 1x Europa Cup 2 (1965)

Nederlandse voetbalspelers bij West Ham United

Marco Boogers, Jeroen Boere, Raymond Atteveld, Raimond van der Gouw

Tickets

Boleyn Ground bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Boleyn Ground?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Boleyn Ground

Doordat dit stadion volledig gesloopt zal worden, zijn er geen rondleidingen meer voor het stadion.

Capaciteit van Boleyn Ground

Het stadion bood plaats aan 35.647 toeschouwers tijdens de wedstrijden van West Ham United. Het typische Engelse voetbalstadion heeft meerdere verbouwingen ondergaan. De hoofdtribune is de biedt plaats aan 15.000 toeschouwers. De Zuid tribune aan 9.000 en de Noord tribune aan 6.000. Deze zijn in de jaren 90 verbouwd tot de huidige aantallen. De Oost tribune is toen niet verbouwd omdat de uitbreidingsplannen niet door gezet werden om het stadion te vergroten naar 40.500 plaatsen.

Uitvak van Boleyn Ground

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van West Ham United in Boleyn Ground te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.

Plattegrond Boleyn Ground

Hier staat een plattegrond van het Boleyn Ground met alle vakken.

OV

Stratford heeft uitstekende vervoersverbindingen met de rest van Londen en is bereikbaar via verschillende ondergrondse en bovengrondse spoorlijnen. 

Vanuit het centrum van Londen is het stadion bereikbaar met de metro met ofwel de rode Central Line (bijv. Oxford Street en St Paul's), of de zilveren Jubilee Line (bijv. London's South Bank en Westminster). Stap uit bij halte Stratford, vanwaar het 10 minuten lopen is naar het stadion. Vanaf de meeste bestemmingen in het centrum van Londen duurt het 10 tot 15 minuten om Stratford met de metro te bereiken.


Vanaf bepaalde bestemmingen in Noord-Londen (bijv. Islington of Camden) kan het sneller zijn om de overground naar Stratford te nemen, het laatste station op de lijn. Vanaf een aantal lokale bestemmingen in Oost-Londen en London City Airport kan de DLR-lightrail worden gebruikt om bij het stadion te komen. een nadeel wel is dat er geen parkeerplekken rondom het stadion zijn!


Wil je overnachten in de stad dan heb je natuurlijk een hotel nodig, een aantal hotels die in de stad zijn, zijn: IBIS hotels, Staybridges Suites, Holiday INN en Premier INN. dit zijn een niet al te dure hotels. wil je het stadion bereiken via een ander land, dan heb je een vlucht nodig naar de stad london, West Ham speelt in London dus echt ver hoef je vanaf het vliegveld niet te reizen.

Hotels in de buurt

 • The Tower Hotel. 5/5 Excellent.
 • Leonardo Royal London Tower Bridge. 5/5 Excellent. ...
 • President Hotel. 5/5 Excellent.
 • The Langham, London. 5/5 Excellent. ...
 • Park Plaza County Hall London. 5/5 Excellent. ...
 • The Standard London. 5/5 Excellent. ...
 • Zedwell Piccadilly Circus. 5/5 Excellent. ...
 • Royal National Hotel. 5/5 Excellent.

Luchthavens in de buurt

  1. London City Airport (LCY): London City Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven bij Upton Park en ligt op ongeveer 6 kilometer ten oosten van het voormalige stadion. Dit is een handige optie voor reizigers die van plan zijn om de voormalige locatie van het Boleyn Ground te bezoeken.

  2. London Heathrow Airport (LHR): Heathrow is een van de grootste en drukste luchthavens in Londen en ligt op ongeveer 35 kilometer ten westen van Upton Park. Het biedt tal van internationale vluchten en uitgebreide vervoersmogelijkheden naar het stadscentrum.

  3. London Gatwick Airport (LGW): Gatwick is een andere grote luchthaven in Londen, gelegen op ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Upton Park. Het heeft ook goede verbindingen met het openbaar vervoer naar het stadscentrum.

  4. London Stansted Airport (STN): Stansted Airport ligt op ongeveer 40 kilometer ten noorden van Upton Park en is een belangrijke luchthaven, vooral voor budgetvluchten en Europese bestemmingen.

  Je kunt de luchthaven kiezen op basis van je reisplannen, de beschikbaarheid van vluchten en je voorkeuren voor luchthavens. Vanaf deze luchthavens kun je gebruikmaken van verschillende vervoersopties, zoals treinen, metro's, bussen en taxi's, om de voormalige locatie van het Boleyn Ground te bereiken of andere bestemmingen in Londen.