Boleyn Ground

Londen, Engeland

1904

Opgericht in:

15.000

Stadion Capaciteit:

West Ham United

Thuis van:

west-ham-united-logo

Boleyn Ground

Het voetbalstadion van West Ham United luisterde naar de naam Boleyn Ground en is gebouwd in 1904. Het stadion is 1 van de 12 voetbalstadions in de voetbalhoofdstad Londen. Dit seizoen heeft West Ham United zijn laatste wedstrijd gespeeld in het stadion en verhuisd naar het Olympisch stadion van Londen. Het stadion wordt volledig afgebroken en zal plaats maken voor ruim 800 huizen. Het stadion werd ook wel Upton Park genoemd. West Ham United huurde het stadion van de gemeente tot afgelopen seizoen.

Highlights van West Ham United

trofee

Prijzen van West Ham United

  • 3x FA Cup (1964, 1975, 1980)

  • 1x FA Community Shield (1964)

  • 1x Europa Cup 2 (1965)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij West Ham United

Marco Boogers, Jeroen Boere, Raymond Atteveld, Raimond van der Gouw

rondleiding

Een rondleiding in Boleyn Ground

Doordat dit stadion volledig gesloopt zal worden, zijn er geen rondleidingen meer voor het stadion.

Ook Boleyn Ground bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Ook Boleyn Ground bezoeken?
klik hier om een voetbalreis te boeken!

boleyn-ground

Capaciteit van Boleyn Ground

Het stadion bood plaats aan 35.647 toeschouwers tijdens de wedstrijden van West Ham United. Het typische Engelse voetbalstadion heeft meerdere verbouwingen ondergaan. De hoofdtribune is de biedt plaats aan 15.000 toeschouwers. De Zuid tribune aan 9.000 en de Noord tribune aan 6.000. Deze zijn in de jaren 90 verbouwd tot de huidige aantallen. De Oost tribune is toen niet verbouwd omdat de uitbreidingsplannen niet door gezet werden om het stadion te vergroten naar 40.500 plaatsen.

uitvak-boleyn-ground

Uitvak van Boleyn Ground

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van West Ham United in Boleyn Ground te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak West Ham United - Volkskrant

plattegrond-boleyn-ground

Plattegrond Boleyn Ground

Hier staat een plattegrond van het Boleyn Ground met alle vakken.

Hotels, OV en Luchthaven

Stratford heeft uitstekende vervoersverbindingen met de rest van Londen en is bereikbaar via verschillende ondergrondse en bovengrondse spoorlijnen. 

Vanuit het centrum van Londen is het stadion bereikbaar met de metro met ofwel de rode Central Line (bijv. Oxford Street en St Paul's), of de zilveren Jubilee Line (bijv. London's South Bank en Westminster). Stap uit bij halte Stratford, vanwaar het 10 minuten lopen is naar het stadion. Vanaf de meeste bestemmingen in het centrum van Londen duurt het 10 tot 15 minuten om Stratford met de metro te bereiken.


Vanaf bepaalde bestemmingen in Noord-Londen (bijv. Islington of Camden) kan het sneller zijn om de overground naar Stratford te nemen, het laatste station op de lijn. Vanaf een aantal lokale bestemmingen in Oost-Londen en London City Airport kan de DLR-lightrail worden gebruikt om bij het stadion te komen. een nadeel wel is dat er geen parkeerplekken rondom het stadion zijn!


Wil je overnachten in de stad dan heb je natuurlijk een hotel nodig, een aantal hotels die in de stad zijn, zijn: IBIS hotels, Staybridges Suites, Holiday INN en Premier INN. dit zijn een niet al te dure hotels. wil je het stadion bereiken via een ander land, dan heb je een vlucht nodig naar de stad london, West Ham speelt in London dus echt ver hoef je vanaf het vliegveld niet te reizen.