hhh.net - Alle grote voetbalstadions in Europa

Benteler-Arena

SC Paderborn 07

Opgericht in:

Capaciteit stadion:

Thuis van:

Benteler-Arena

De Benteler-Arena is het thuis van SC Paderborn 07. De bouw van de Benteler-Arena is begonnen in 2005 en was klaar in juli 2008. De bouw heeft enkele complicaties gekend en daardoor werd de bouw van het stadion even stil gelegd, door het stil leggen van de bouw liepen de kosten van het stadion behoorlijk op. Uiteindelijk werd het stadion geopend in 2008 met een openingswedstrijd tussen SC Paderon 07 en Borussia Dortmund. 

Nederlandse spelers/trainers

Koen van der Biezen, Dion Esajas, Roel Brouwers, Erwin Groeleken, Erwin Koen, Dennis- Schulp, Thijs Waterink, Rick ten Voorde

Rondleidingen

Er zijn rondleidingen beschikbaar!

Hotels, OV en luchthaven

Het stadion ligt dicht bij de snelweg A33 die ten westen van Paderborn loopt. Verlaat de A33 bij afslag 26 Paderborn-Elsen en volg richting Detmold / Bad Lippspringe. Neem na ongeveer 500 meter de afslag rechts naar de Benteler-Arena.


Vanaf het centraal station (Hauptbahnhof) of stadscentrum (Westerntor) bereikt u het stadion met bus 6 en 68. Neem beide bussen richting Sande en stap uit bij halte Arena / Almeaue. De rit duurt ongeveer 10 tot 12 minuten. Vanaf twee uur voor de aftrap rijden er extra bussen.