BayArena

Leverkussen, Duitsland

1958

Opgericht in:

30.210

Stadion Capaciteit:

Bayern 04 Leverkussen

Thuis van:

bayarena-logo

BayArena

De BayArena is het voetbalstadion van Bayer 04 Leverkusen en is gebouwd in 1958. Het stadion was vroeger vernoemd naar de oprichter van de club Ulrich Haberland en had de naam Ulrich-Haberland stadion. In 1998 werd de naam van het stadion aangepast naar de huidige naam BayArena. Dit gebeurde nadat het stadion lange tijd gerenoveerd werd. In het stadion vindt zich een hotel waarbij voor sommige kamers er een uniek uitzicht is op het veld.

Highlights van Bayern 04 Leverkussen

prijzen

Prijzen van Bayern 04 Leverkussen

  • 1x DFB Pokal (1993)
  • 1x UEFA Cup (1988)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Bayern 04 Leverkussen

Erik Meijer en  Bernard Schuiteman, Daley Sinkgraven, Jeremie Frimpong

rondleiding

Een rondleiding in BayArena

Bayern 04 Leverkusen biedt een rondleiding door het stadion aan voor €9,00 per persoon. Tijdens deze rondleiding kom je langs de kleedkamers, de VIP ruimtes en het veld. De rondleiding start om 11:00 uur of om 15:00 uur.

Ook BayArena bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar BayArena?
Koop vandaag nog je tickets!

bayarena

Capaciteit van BayArena

Het voetbalstadion van Bayer 04 Leverkusen biedt plaats aan 30.210 toeschouwers. Het stadion is 2x gerenoveerd waarvan de laatste keer in 2009. Tijdens de laatste renovatie is er een tweede ring op gebouwd waardoor de capaciteit van het stadion van 22.500 naar 30.210 toeschouwers ging.

De plannen om het stadion naar 40.000 toeschouwers uit te breiden werd in de prullenbak gegooid aangezien na het wk 2006 het stadion maar voor de helft gevuld zou worden. De Zuid tribune bestaat voor het groten deel uit skyboxen.

uitvak-bayarena

Uitvak van BayArena

Het uitvak van BayArena is gelegen aan de noordzijde van het stadion en biedt plaats aan ongeveer 1.500 bezoekers. Dit gedeelte van het stadion is speciaal ontworpen voor bezoekende fans en biedt een goede zicht op het veld. Er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar zoals een eigen ingang, eetgelegenheden en toiletten.

plattegrond-bayarena

Plattegrond BayArena

HIernaast staat een plattegrond van BayArena met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

U kunt ook afslag 22 Leverkusen-Opladen nemen, rechtsaf de Bonner Straße in, direct weer rechtsaf de Europaring op en onder de A3 door linksaf de Bismarckstraße in. Rijd ongeveer een kilometer door en onder de A1 door bereikt u het stadion.


De BayArena ligt op ongeveer 10 minuten lopen (over het park heen) van bovengrondse metro (S-Bahn) halte Leverkusen Mitte. Leverkusen Mitte wordt bediend door lijn 6, die tussen Keulen en Düsseldorf rijdt. Vanaf beide steden is de reis ongeveer een half uur.


Men kan ook een trein nemen vanaf het centraal station van Keulen en uitstappen bij station Leverkusen Schlebusch (15 minuten rijden). Vanaf daar is het 15 minuten lopen naar het stadion. Hoewel het stadion naast de A1 ligt, heeft het geen eigen afrit. Het stadion is dan ook het best bereikbaar vanaf de A3. Neem afslag 24 Leverkusen, ga oostwaarts de Willy Brandt Ring op, sla linksaf de Kalkstraße in, sla weer linksaf de Gustav-Heinemann-Straße in en, na onder de A3 door te zijn, rechtsaf de Bismarckstraße in.


in deze stad zijn er hotels, zodat je een paar dagen voor de wedstrijd in een hotel kan zitten, een aantal hotels waar je kan verblijven zijn, Lindnerhotel Bayarena, Ibis hotel, Hotel Brauhaus Manforter Hof. wil je vanuit het buitenland deze stad bereiken kan je ervoor kiezen om met de trein, vliegtuig of auto gaan.