BayArena

Leverkussen, Duitsland

1958

Bouwjaar

30.210

Stadion Capaciteit: 

Bayern 04 Leverkussen

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

BayArena

De BayArena is het voetbalstadion van Bayer 04 Leverkusen en is gebouwd in 1958. Het stadion was vroeger vernoemd naar de oprichter van de club Ulrich Haberland en had de naam Ulrich-Haberland stadion. In 1998 werd de naam van het stadion aangepast naar de huidige naam BayArena. Dit gebeurde nadat het stadion lange tijd gerenoveerd werd. In het stadion vindt zich een hotel waarbij voor sommige kamers er een uniek uitzicht is op het veld.

Prijzen van Bayern 04 Leverkussen

  • 1x DFB Pokal (1993)
  • 1x UEFA Cup (1988)

Nederlandse voetbalspelers bij Bayern 04 Leverkussen

Erik Meijer en  Bernard Schuiteman, Daley Sinkgraven, Jeremie Frimpong

Tickets

BayArena bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Bayer 04 leverkusen?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in BayArena

Bayern 04 Leverkusen biedt een rondleiding door het stadion aan voor €9,00 per persoon. Tijdens deze rondleiding kom je langs de kleedkamers, de VIP ruimtes en het veld. De rondleiding start om 11:00 uur of om 15:00 uur.

Capaciteit van BayArena

Capaciteit Johan Cruijff Arena

Het stadion biedt plaats aan 55.000 toeschouwers tijdens voetbalwedstrijden. De laatste jaren is het stadion meerdere keren verbouwd om zo de capaciteit van het stadion te vergroten. Eén van de unieke mogelijkheden in de Johan Cruijff ArenA is dat de dug-outs verwerkt zijn in de tribune. In Nederland is dit het enige stadion die dat heeft. Dit komt mede doordat de grachten die er om het veld lagen grotendeels gedicht zijn en daar stoeltjes zijn geplaatst. Dit heeft meer dan 2.000 plekken opgeleverd in het stadion.


Fanatieke aanhang

De fanatieke aanhang van Ajax bestaande uit de F-side en VAK410 zitten in de vakkan 125 t/m 129 en vak 425. VAK410 is afkomstig van het toenmalige vak 410 waar deze groep in zat. Nadat zij steeds meer sfeer gingen maken is dit vak verhuisd om dichterbij de F-side te zitten en samen meer sfeer te maken.


Uitvak

Het uitvak bestaat uit het vak 416 en 417 en zit gevestigd op de tweede ring. Bij Europese wedstrijden kan Ajax ook vak 414 en 415 beschikbaar stellen aan de uitspelende club zodat zij voldoende toeschouwers mee kunnen nemen. Er kunnen 1.600 toeschouwers in het uitvak plaatsnemen.

Uitvak van BayArena

Het uitvak van BayArena is gelegen aan de noordzijde van het stadion en biedt plaats aan ongeveer 1.500 bezoekers. Dit gedeelte van het stadion is speciaal ontworpen voor bezoekende fans en biedt een goede zicht op het veld. Er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar zoals een eigen ingang, eetgelegenheden en toiletten.

Plattegrond BayArena

HIernaast staat een plattegrond van BayArena met alle vakken.

OV

Het stadion grenst vrijwel aan zowel de A9 als de A99. Als u vanaf de A9 komt, neemt u afrit 72 München-Fröttmaning-Süd. Als u vanaf de A99 in westelijke richting komt, neemt u afrit 12b München-Fröttmaning-Nord.

Met het openbaar vervoer is de Allianz Arena gemakkelijk te bereiken met de metro. Neem lijn 6 richting Garching-Hochbrück en stap uit bij halte Fröttmaning. U kunt lijn 6 in het oude stadscentrum van München nemen bij halte Marienplatz. De reis duurt ongeveer 15 minuten. Er zijn tramverbindingen van beide grote treinstations van München (Hauptbahnhof en Ostbahnhof) naar Marienplatz.

Hotels in de buurt

Voor overnachtingen in München zijn er verschillende hotels beschikbaar, waaronder Motel One, Hotel Coro, Hotel Arena Stadt München en IBIS Hotel München. Het is altijd raadzaam om de beschikbaarheid en actuele prijzen te controleren bij de hotels van je keuze.

Luchthavens

München heeft een luchthaven, waardoor de stad gemakkelijk vanuit het buitenland te bereiken is. Je kunt altijd het vliegtuig nemen (met de trein of auto is ook geen probleem).