Aspmyra Stadion

Bodø , Noorwegen

1966

Opgericht in:

4.616

Stadion Capaciteit:

FK Bodø/Glimt

Thuis van:

Aspmyra Stadion

Aspmyra Stadium is gebouwd in de jaren zestig toen de voormalige locatie van Glimt te klein werd. De bouw begon in 1965 en in 1966 werden de eerste competities voor jeugdteams gehouden.

Het stadion bestond oorspronkelijk uit een grote hoofdtribune, met aan de andere kant houten banken en terrassen.

Glimt verhuisde in 1992 naar Nordland Sharon vanwege problemen met de locatie, maar werd gedwongen opnieuw te verhuizen toen de club in 1993 promoveerde naar de hoogste divisie in het Noorse voetbal.

Veld problemen in het Aspmyra-stadion werden op tijd opgelost zodat het team hun thuiswedstrijden in Bodø kon spelen, tegelijkertijd werden er plannen worden opgesteld om het stadion op grote schaal te herbouwen.

Het project is uiteindelijk in 2001 volledig afgerond. De club wilt eigenlijk op korte termijn de oude hoofdtribune vervangen maar concrete plannen liggen nog niet op tafel. Aspmyra Stadium is niet alleen de thuisbasis van Bodø/Glimt, maar ook van Grand Bodø een voetbalclub uit de lagere Noorse divisies.

Highlights van Aspmyra Stadion

trofee

Prijzen van FK Bodø/Glimt

  • 2x Landskampioen Noorwegen (2020, 2021)
  • 2x Beker van Noorwegen (1975, 1993)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij FK Bodø/Glimt

Joshua Smits

​​​​Een rondleiding in Aspmyra Stadion

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Aspmyra Stadion. Wanneer er rondleidingen beschikbaar zijn in het Aspmyra Stadion dan laten wij dat meteen weten op onze website.  

FK Bodø/Glimt ook bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit van Aspmyra Stadion

Het Aspmyra Stadion heeft een capaciteit voor 4.616 toeschouwers. Het stadion heeft open hoeken en bevat 4 tribunes. De namen van de tribunes zijn: Havet-Tribunen, LNS Tribunen, Byen-Tribune en SNN-Tribunen. 

Plattegrond Aspmyra Stadion

Hier staat een plattegrond van Aspmyra Stadion met alle vakken.