Asim Ferhatović

Sarajevo, Bosnië 

1946

Opgericht in:

35.130

Stadion Capaciteit:

FK Sarajevo

Thuis van:

Asim Ferhatović Stadion

Het Asim Ferhatović Hasestadion, ooit bekend als het Koševostadion, is een veelzijdige sportfaciliteit gelegen in de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, Sarajevo.


Het fungeert als de thuishaven van FK Sarajevo, een vooraanstaande voetbalclub in het land. Bovendien staat het stadion bekend als een cruciale locatie voor internationale voetbalwedstrijden, dienend als een van de twee belangrijkste stadions waar het nationale voetbalteam van Bosnië en Herzegovina zijn thuiswedstrijden speelt, naast het Bilino Polje-stadion in Zenica.


Met zijn moderne voorzieningen en grote capaciteit speelt het Asim Ferhatović Hasestadion een centrale rol in de voetbalwereld van het land.


Highlights van FK Sarajevo

Prijzen van FK Sarajevo


  • 5x Kampioen van Bosnië & Herzegovina                                               (1998-1999, 2006-2007, 2014-15, 2018-19, 2019-20)

Nederlandse voetbalspelers bij FK Sarajevo

Momenteel hebben d'r geen Nederlanders voor FK Sarajevo gespeelt.

Een rondleiding in
Asim Ferhatović Stadion

Momenteel zijn d'r geen rondleidingen beschikbaar in het 

Asim Ferhatović Stadion. 

Ook het Asim Ferhatović Stadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

Capaciteit van het
Asim Ferhatović Stadion


Het Asim Ferhatović Stadion, gelegen in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina, heeft een capaciteit van ongeveer 34.500 toeschouwers. Dit stadion wordt voornamelijk gebruikt voor voetbalwedstrijden en is de thuisbasis van FK Sarajevo, een van de bekendste voetbalclubs in het land.


Uitvak van Het Asim Ferhatović Stadion,

Het uitvak van het Asim Ferhatović Stadion is de sectie van het stadion die is gereserveerd voor supporters van het bezoekende team tijdens voetbalwedstrijden.


Net als bij veel andere stadions, is het uitvak ontworpen om de supporters van het bezoekende team te scheiden van de thuisfans om eventuele spanningen te verminderen en de veiligheid te waarborgen.