American Express Community Stadium

Brighton & Hove, Engeland

2011

Bouwjaar

31.800

Stadion Capaciteit: 

Brighton & Hove Albion FC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

  American Express Community Stadium

Het American Express Community Stadium, ook wel Falmer Stadium of American Express genoemd, is een voetbalstadion in de Engelse stad Falmer, gelegen in Brighton & Hove. Het opende op 16 juli 2011 met een finale wedstrijd voor de Sussex Senior Challenge Cup Brighton & Hove won toen met 2-0 tussen thuisploeg Brighton & Hove en Eastbourne Borough. Het stadion biedt plaats aan 22.374 toeschouwers als het opengaat. De capaciteit werd na 1 jaar vergroot tot 30.750 personen door een extra verdieping te bouwen in de westtribune.

Brighton had al in 1995 plannen voor de bouw van een nieuw stadion, nadat voormalig voorzitter Bill Archer hun Goldstone Ground had verkocht aan projectontwikkelaars.

Prijzen van Brighton & Hove Albion FC

 • 1x Community Shield (1910)
 • 2x League One (2002, 2011)
 • 2x League Two (1965, 2001)

Nederlanders bij het Brighton & Hove Albion FC

Davy Pröpper, Joel Veltman, Kjell Scherpen, Soufyan Ahannach, Roland Bergkamp, Hans Kraay jr., Michel Kuipers, Jürgen Locadia,

Tickets

Brighton & Hove Albion FC bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Brighton & Hove Albion FC ?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in American Express Community Stadium

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het American Express Community Stadium. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van American Express Community Stadium

Het stadion biedt plaats aan 22.374 toeschouwers als het opengaat. De capaciteit werd na 1 jaar vergroot tot 30.750 personen door een extra verdieping te bouwen in de westtribune. De Amex is ontworpen om een gemakkelijke capaciteitsuitbreiding tot 30.000 zitplaatsen mogelijk te maken, en al in december 2011 begon de club plannen te maken voor uitbreiding.

Uitvak van American Express Community Stadium

Uitfans die de grond van Brighton bezoeken, zijn gehuisvest in de zuidoostelijke hoek van het AMEX-stadion. Dit gebied omvat niet alleen het hoekgedeelte, maar ook een deel van de lagere niveaus van de East & South Stands. In dit gebied kunnen ongeveer 3.300 fans worden ondergebracht. Het is vermeldenswaard dat de Club fans meer rekent voor het zitten op de East Stand dan voor de South Stand of South East corner.

Plattegrond van American Express Community Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van American Express Community Stadium met alle vakken.

OV

Het American Express Community Stadium is de thuisbasis van de Engelse voetbalclub Brighton & Hove Albion FC. Hier zijn enkele stappen om informatie te verkrijgen over het stadion en hoe er te komen:

 1. Adres:

  • Het officiële adres van het American Express Community Stadium is:
  • American Express Community Stadium, Village Way, Brighton BN1 9BL, Verenigd Koninkrijk.
 2. Website:

  • Bezoek de officiële website van Brighton & Hove Albion FC voor de meest actuele informatie over het stadion, waaronder kaartverkoop, evenementen en bereikbaarheid.
 3. Kaartverkoop:

  • Om kaartjes te kopen voor wedstrijden of evenementen in het stadion, kun je meestal terecht op de officiële website van de club. Hier kun je de beschikbaarheid van kaartjes controleren en aankopen doen.
 4. Bereikbaarheid:

  • Het American Express Community Stadium ligt in de buurt van Brighton, aan de zuidkust van Engeland. Je kunt het stadion bereiken via verschillende vervoerswijzen:
   • Met de auto: Gebruik een navigatiesysteem en voer het bovenstaande adres in om het stadion te bereiken. Er zijn parkeergelegenheden beschikbaar, maar deze kunnen tijdens drukke evenementen snel vol zijn.
   • Met de trein: Brighton heeft een treinstation dat goed bereikbaar is vanuit verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk. Vanaf het treinstation kun je gebruikmaken van taxi's of bussen om naar het stadion te komen.
   • Met de bus: Er zijn busdiensten beschikbaar vanuit het centrum van Brighton naar het stadion. Je kunt informatie over busroutes en dienstregelingen vinden op de website van het openbaar vervoer in Brighton.
   • Te voet of met de fiets: Het stadion is vaak toegankelijk voor wandelaars en fietsers, afhankelijk van waar je je bevindt in Brighton.
 5. Evenementen:

  • Controleer de officiële website van de club voor aankomende evenementen in het stadion, zoals voetbalwedstrijden, concerten en andere bijeenkomsten.

Zorg ervoor dat je de meest recente informatie en instructies van de club en de stad volgt, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke datum en gebeurtenis.

Hotels in de buurt

Als je op zoek bent naar hotels in de buurt van het American Express Community Stadium in Brighton, zijn er verschillende opties om uit te kiezen, variërend van budgetvriendelijke hotels tot luxe accommodaties. Hier zijn enkele hotels in de buurt van het stadion:

 1. Jurys Inn Brighton Waterfront: Dit hotel ligt aan de kust van Brighton en biedt uitzicht op zee. Het is ongeveer 7 kilometer van het stadion en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.

 2. The Grand Brighton: Dit is een luxe hotel dat ook aan de kust ligt, op ongeveer 7 kilometer van het stadion. Het biedt stijlvolle accommodaties en een scala aan voorzieningen, waaronder een spa en restaurants.

 3. Premier Inn Brighton City Centre: Dit hotel bevindt zich in het centrum van Brighton, ongeveer 8 kilometer van het stadion. Premier Inn staat bekend om zijn betaalbare en comfortabele kamers.

 4. Holiday Inn Brighton Seafront: Dit hotel ligt aan de kust en biedt een prachtig uitzicht op zee. Het ligt op ongeveer 7 kilometer van het stadion en heeft moderne kamers en voorzieningen.

 5. The Old Ship Hotel: Dit historische hotel ligt aan de kust van Brighton en is ongeveer 7 kilometer van het stadion verwijderd. Het biedt een mix van historische charme en moderne voorzieningen.

 6. Travelodge Brighton Seafront: Dit is een budgetvriendelijke optie en ligt aan de zee, op ongeveer 7 kilometer van het stadion. Het biedt eenvoudige en schone accommodaties.

Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en prijzen van de hotels controleert op boekingswebsites zoals Booking.com, Expedia of de officiële websites van de hotels. Houd ook rekening met de data van je bezoek en evenementen die in het stadion plaatsvinden, aangezien de beschikbaarheid en prijzen van hotels tijdens drukke periodes kunnen variëren. Het kan handig zijn om van tevoren te reserveren, vooral als er een grote wedstrijd of evenement in de buurt is.