American Express Community Stadium

Würzburg, Engeland

2011

Opgericht in:

31.800

Stadion Capaciteit:

Brighton & Hove Albion FC

Thuis van:

American Express Community Stadium

Het American Express Community Stadium, ook wel Falmer Stadium of American Express genoemd, is een voetbalstadion in de Engelse stad Falmer, gelegen in Brighton & Hove. Het opende op 16 juli 2011 met een finale wedstrijd voor de Sussex Senior Challenge Cup Brighton & Hove won toen met 2-0 tussen thuisploeg Brighton & Hove en Eastbourne Borough. Het stadion biedt plaats aan 22.374 toeschouwers als het opengaat. De capaciteit werd na 1 jaar vergroot tot 30.750 personen door een extra verdieping te bouwen in de westtribune.

Brighton had al in 1995 plannen voor de bouw van een nieuw stadion, nadat voormalig voorzitter Bill Archer hun Goldstone Ground had verkocht aan projectontwikkelaars.

Highlights van Brighton & Hove Albion FC

Prijzen van Brighton & Hove Albion FC

  • 1x Community Shield (1910)
  • 2x League One (2002, 2011)
  • 2x League Two (1965, 2001)

Nederlanders bij het Brighton & Hove Albion FC

Davy Pröpper, Joel Veltman, Kjell Scherpen, Soufyan Ahannach, Roland Bergkamp, Hans Kraay jr., Michel Kuipers, Jürgen Locadia, 

Ook American Express Community Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in American Express Community Stadium

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het American Express Community Stadium. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van American Express Community Stadium

Het stadion biedt plaats aan 22.374 toeschouwers als het opengaat. De capaciteit werd na 1 jaar vergroot tot 30.750 personen door een extra verdieping te bouwen in de westtribune. De Amex is ontworpen om een gemakkelijke capaciteitsuitbreiding tot 30.000 zitplaatsen mogelijk te maken, en al in december 2011 begon de club plannen te maken voor uitbreiding.

Uitvak van American Express Community Stadium

Uitfans die de grond van Brighton bezoeken, zijn gehuisvest in de zuidoostelijke hoek van het AMEX-stadion. Dit gebied omvat niet alleen het hoekgedeelte, maar ook een deel van de lagere niveaus van de East & South Stands. In dit gebied kunnen ongeveer 3.300 fans worden ondergebracht. Het is vermeldenswaard dat de Club fans meer rekent voor het zitten op de East Stand dan voor de South Stand of South East corner.

Plattegrond van American Express Community Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van American Express Community Stadium met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

wil je met het OV dit stadion bereiken moet je met de trein bij Brighton's main rail station uitstappen de reis van de trein duurt ongeveer zo'n 10 minuten. wil je het stadion bereiken met de auto dan moet je de A27 weg nemen en afslaan bij B2123 Falmer. en als je met de bus het stadion wilt bereiken dan heb je bus 25 nodig die naar western Road Brightons de rit duurt zo'n 20 minuten.


Als je wilt overnachten in Brighton in de buurt van het stadion zijn dit een aantal hotels die het beste zijn om er te kunnen overnachten: Square Townhouse, The Lanes Hotel, Legends Hotel en de Grand Brighton hotel. Reis je vanaf het buitenland, dan is er geen luchthaven beschikbaar voor deze stad, u zou dan opzoek moeten naar een grotere stad die wel een luchthaven heeft.