Allianz Riviera

Nice, Frankrijk

2013

Opgericht in:

35.624

Stadion Capaciteit:

OGC Nice

Thuis van:

ogc-nice-logo

Allianz Riviera

Het Allianz Riviera stadion is net als meerdere EK 2016 stadions gebouwd met het oog op het Europees Kampioenschap voetbal 2016. Het voetbalstadion is de thuisbasis van OGC Nice. Voorheen speelde OGC Nice in het Stade Municipal du Ray maar heeft in 2013 het onderkomen veranderd naar deze voetbaltempel. In dit stadion worden 3 groepswedstrijden gespeeld en één achtste finale voor het EK 2016. Het stadion is in 2 jaar gebouwd en opgeleverd in september 2013. De stad Nice is de eigenaar van het stadion en verhuurt het aan OGC Nice. Tijdens concerten kan het stadion maar liefst 35.624 toeschouwers huisvesten.

Highlights van OGC Nice

trofee

Prijzen van OGC Nice

  • 4x Landstitel (1951, 1952, 1956, 1959)

  • 3x Coupe de France (1952, 1954, 1997)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij 

OGC Nice

Dick van Dijk, Luigi Bruins, Arjan Vermeulen, Wesley Sneijder, Justin Kluiver

Ook Allianz Riviera bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

allianz-riviera

Capaciteit van Allianz Riviera

Het voetbalstadion biedt plaats aan 35.624 toeschouwers tijdens de wedstrijden van OGC nice en het Franse nationale elftal.


Uitvak

Het uitvak bevindt zich in de Noord Oosthoek van het stadion en heeft 2 vakken die omringd zijn door plastic panelen.

Uitvak van Allianz Riviera

Zodra wij beschikken over een afbeelding van het uitvak van het voetbalstadion van OGC Nice, de Allianz Riviera, zal deze hier te zien zijn. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


Mocht jij beschikken over een leuke afbeelding van het uitvak van de Allianz Riviera, laat het ons dan weten zodat wij deze op onze pagina kunnen opnemen!

plattegrond-allianz riviera

Plattegrond Allianz Riviera

Hier staat een plattegrond van de Allianz Riviera met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Het stadion ligt direct aan de snelweg A8, die langs de Franse Rivièra ten noorden van de stad Nice loopt. Neem afrit 52 om rechtstreeks naar het stadion te gaan, hoewel andere parkeerterreinen gemakkelijker te bereiken zijn via afrit 51.


Als u vanuit het centrum van Nice komt, is het gemakkelijker om de Route de Grenoble naar het noorden te nemen vanaf de Promenade des Anglais nabij de internationale luchthaven van Nice.


Als u met het openbaar vervoer reist, kunt u het stadion bereiken met de speciale wedstrijdbus 95, die rijdt vanaf Hôpital St Roch in het stadscentrum van Nice. De reis duurt ongeveer 50 minuten. De route van reguliere lijn 9/10 wordt verder verlengd zodat deze het stadion bedient, al duurt de reis zo'n 75 minuten.


Als alternatief kunt u een TER-trein nemen vanaf het centraal station van Nice-Ville naar het station St Augustin, vanwaar pendelbussen naar het stadion rijden.


Er zijn twee hotels in de buurt van de Allianz Riviera, beide in de buurt van Saint-Isidore: Servitel Nice Saint Isidore krijgt de betere beoordelingen, terwijl het Kyriad Nice iets betaalbaarder is. Beide liggen op 10 minuten lopen van de Allianz Riviera en zullen waarschijnlijk vooral aantrekkelijk zijn voor mensen die met de auto komen.


Anders zijn er verschillende opties in de buurt van de luchthaven Nice Côte d'Azur, die niet al te ver weg is en dicht bij het station van St. Augustin, vanwaar pendelbussen naar het stadion rijden. De meeste mensen zullen er echter voor kiezen om in het gezellige stadscentrum van Nice te verblijven.