Ajinomoto Stadium

Chofu, Japan

2001

Opgericht in:

49.970

Stadion Capaciteit:

FC Tokyo

Thuis van:

Ajinomoto Stadium

Ajinomoto Stadium, ook bekend als Tokyo Stadium in de AFC Champions League, is een multifunctioneel stadion in Chofu City, Tokyo, Japan. Het stadion werd in maart 2001 opgericht in Kanto Village, een gebied voor wederopbouw dat vroeger werd gebruikt door de Japanse strijdkrachten in de Verenigde Staten. Het was het eerste stadion in Japan dat naamrechten bood en werd verkocht aan Ajinomoto Co., Ltd. Ondertekende een vijfjarig contract van 1,2 miljard yen van maart 2003 tot februari 2008. Daarom werd het omgedoopt tot Ajinomoto Stadium. Het contract werd in november 2007 voor 6 jaar verlengd voor 1,4 miljard yen tot februari 2014, en een tweede verlenging in oktober 2013 verlengde de looptijd tot februari 2019.

Het stadion is de thuisbasis van J1 league voetbalclub FC Tokyo en J2 league voetbalclub Tokyo Verdy, en wordt gebruikt als locatie voor verschillende lagere voetbalcompetities. Er worden ook rugbycompetitiewedstrijden gehouden. Voor de FIFA Wereldbeker 2002 zette het Saoedi-Arabische nationale team hun trainingskamp op in Chofu en gebruikte het stadion als hun belangrijkste oefenterrein, hoewel er geen echte Wereldbekerwedstrijd werd gehouden.

Highlights van FC Tokyo

Prijzen van FC Tokyo

  • 1x Japanse Second League (2011)
  • 1x Japanse beker (2011)
  • 3x Japanse League Cup (2004, 2009, 2020)

Nederlanders bij FC Tokyo

  1. Er hebben geen Nederlandse voetballers gespeeld voor FC Tokyo

Ook Ajinomoto Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Ajinomoto Stadium

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Ajinomoto Stadium. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Ajinomoto Stadium

De stand biedt plaats aan 49.970 en is verdeeld in twee niveaus. Het bovenste niveau biedt plaats aan 20.600 en het onderste niveau 29.370 beide zijn allemaal zittend. Op elk niveau is de stand verdeeld in vier secties hoofd-, achter-, noord- en zuidzijde.

Het hele bovenste niveau, evenals de bovenste lagen van het lagere niveau, is bedekt met een dak. De hoofdtribune herbergt media- en hospitalityboxen, vipruimtes en ontvangsthal. Aan beide zijden zijn twee grote LED-displays geïnstalleerd.

Uitvak van Ajinomoto Stadium

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak in het Ajinomoto Stadium. Wanneer wij hierover beschikken plaatsen wij dat meteen op deze webpagina.

Plattegrond van Ajinomoto Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van Ajinomoto Stadium met alle vakken.