AAMI Park

Melbourne, Australië
2010

Opgericht in:

30.050

Stadion Capaciteit:

Melbourne City

Thuis van:

AAMI Park

Het Melbourne Rectangular Stadium, om sponsorredenen bekend als AAMI Park, is een buitensportstadion op het terrein van Edwin Flack Field in het Sports and Entertainment Precinct in het stadscentrum van Melbourne.

Toen het in 2010 werd voltooid, was het Melbourne's eerste grote, speciaal gebouwde rechthoekige stadion. Toen het project om het nieuwe stadion te bouwen werd goedgekeurd, waren de grootste stadions in gebruik de Melbourne Cricket Ground en het Docklands Stadium. Dit waren locaties met een ovale configuratie en het meest geschikt voor Australisch voetbal of cricket. Het voormalige grootste rechthoekige stadion in de stad, Olympic Park, was een herbestemde atletieklocatie.

De belangrijkste huurders van het stadion zijn het National Rugby League-team Melbourne Storm, het Super Rugby-team Melbourne Rebels en de A-League-teams Melbourne Victory FC en Melbourne City FC. Het was ook een van de vijf locaties voor de AFC Asian Cup 2015, waar de openingswedstrijd en zes andere wedstrijden, waaronder een kwartfinale, werden gehouden, en het zal wedstrijden organiseren voor de FIFA Women's World Cup van 2023. De locatie organiseerde in 2010 en 2014 rugby league Four Nations-wedstrijden en werd gebruikt voor de Rugby League World Cup 2017.

Highlights van Melbourne City

prijzen

Prijzen van Melbourne City

  • 1x Australisch kampioen (2021)
  • 1x Australische beker (2017)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Melbourne City

Kew Jaliens, Bart Schenkeveld.

Ook Melbourne City bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in AAMI Park

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het AAMI Park stadium.

Capaciteit van AAMI Park

Het stadion heeft een capaciteit voor 30.050 toeschouwers. Toen het in 2010 werd voltooid, was het Melbourne's eerste grote, speciaal gebouwde rechthoekige stadion. 

Uitvak van AAMI Park

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak in het AAMI Park. Wanneer wij hierover beschikken plaatsen wij dat meteen op deze webpagina.

Plattegrond AAMI Park

Hier staat een plattegrond van AAMI Park met alle vakken.